ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Live - Στα 898 κρούσματα η Κύπρος

Όλες οι εξελίξεις στο 24news

Από τις 4 Μαΐου, η Κύπρος έκανε «πρεμιέρα» με την Α' φάση της σταδιακής άρσης μέτρων.

Υπενθυμίζουμε ότι άνοιξαν τις πύλες τους:

-Κατασκευαστικός τομέας και όλες οι παρεμφερείς οικονομικές δραστηριότητες

- Λιανικό εμπόριο – επαναλειτουργία όλων των καταστημάτων , εκτός από εκείνα που στεγάζονται εντός εμπορικών κέντρων/πολυκαταστημάτων. Οι ημέρες και οι ώρες λειτουργίας των καταστημάτων θα καθοριστούν από το Υπουργείο Εργασίας Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και το Υπουργείο Υγείας

-Λαϊκές αγορές, πλανοδιοπώληση

(Δείτε εδώ όλα όσα ισχύουν)

Μέτρα Διακίνησης

3 SMS την ημέρα, η απαγόρευση κυκλοφορίας να ισχύει από τις 10 μμ μέχρι 6 π.μ. (Διαβάστε όλα όσα ισχύουν για τα sms ΕΔΩ)

Όσον αφορά τα κρούσματα, ο αριθμός ανήλθε στα 898, (περιλαμβανομένων και των δέκα που εντοπίστηκαν στις Βρετανικές Βάσεις). Τις τελευταίες ημέρες ο αριθμός είναι μονοψήφιος και η αισιοδοξία, μεγαλώνει.

Τα θύματα της πανδημίας στην Κύπρο, είναι 16.

Στις 21 Μαΐου επιστρέφουν στα σχολεία όλες οι βαθμίδες εκπαίδευσης, πλην της Γ Λυκείου, η οποία αρχίζει μαθήματα στο σχολείο από τις 11 του μήνα, όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Πρόδρομος Προδρόμου, μετά το πέρας σύσκεψης στο Προεδρικό. (Διαβάστε όλες τις αποφάσεις ΕΔΩ)

Το 24news σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις:

19:20 - Κανένα επιβεβαιωμένο περιστατικό COVID-19 στα κατεχόμενα την Κυριακή

Ο «υπουργός υγείας» Αλί Πιλλί, ανακοίνωσε ότι από 980 τεστ που έγιναν τις τελευταίες 24 ώρες δεν βρέθηκε κανένα νέο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού στα κατεχόμενα.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 108, ενώ ένας ασθενής νοσηλεύεται σε νοσοκομείο, ανέφερε σε γραπτή ανακοίνωση.

17:41 - Ένας ακόμη θάνατος και 6 νέα κρούσματα

16:42 - Πέντε κρούσματα covid-19 στην Ισπανία

14:40 - Έντεκα ασθενείς με κορωνοίο στο Νοσοκομείο Αναφοράς

Συνολικά έντεκα ασθενείς με κορωνοϊό νοσηλεύονται σήμερα στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, που λειτουργεί ως Νοσοκομείο Αναφοράς.

Από τους έντεκα ασθενείς οι δύο νοσηλεύεται στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας, αφού χρειάζεται πιο στενή παρακολούθηση.

Σημειώνεται ότι από τις 11 Μαρτίου, όταν ξεκίνησε τη λειτουργία του ως νοσοκομείο αναφοράς έγιναν 146 εισαγωγές και δόθηκαν 119 εξιτήρια.

Την ίδια ώρα στο κέντρο αποκατάστασης Eden Resort στην Τερσεφάνου νοσηλεύονται μέχρι στιγμής 58 ασθενείς.

14:35 - «Μείνετε σε εγρήγορση» - Ο Τζόνσον ανακοινώνει νέο σύνθημα για το σχέδιο άρσης του lockdown

13:55 - Εξετάζουν αύριο το νέο πακέτο στήριξης της οικονομίας

13:00 - Στα 485 τα νέα κρούσματα και στους 75 οι νέοι θάνατοι σε 24 ώρες στο Βέλγιο

Στα 485 ανήλθαν τα νέα κρούσματα του COVID19 που κατεγράφησαν στο Βέλγιο τις τελευταίες 24 ώρες, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των περιπτώσεων σε 53.081.

Συνολικά, 2.222 ασθενείς νοσηλεύονται αυτή τη στιγμή, δηλαδή το 4,2% των κρουσμάτων, 3,3% βρίσκονται στο νοσοκομείο σε απλές μονάδες και 0,9% στην εντατική. Τις τελευταίες 24 ώρες είχαμε 81 εισαγωγές, αλλά συνολικά 26 άτομα λιγότερα στην εντατική. Οι ασθενείς σε μονάδες εντατικής θεραπείας μειώθηκαν κάτω από το ψυχολογικό όριο των 500, στους 476 τις τελευταίες 24 ώρες. Από αυτούς 297 είναι σε αναπνευστική υποστήριξη.

Επιπλέον, 231 ασθενείς θεραπεύθηκαν από χθες και πήραν εξιτήριο, 13.642 στο σύνολο. 75 ασθενείς πέθαναν, 8.656 στο σύνολο, 36 σε νοσοκομεία και 38 σε γηροκομεία.

10:30 - Κορωνοϊός: Στα 4,1 εκατομμύρια τα κρούσματα παγκοσμίως, άνω των 280.000 οι απώλειες

Στα 4,1 εκατομμύρια έφθασαν τα κρούσματα της νόσου SARS-CoV-2 ανά το παγκόσμιο με την μακάβρια λίστα των θανάτων από το νέο κορωνοϊό να ξεπερνά τις 280.000, σύμφωνα με την καταμέτρηση της ιστοσελίδας worldometers.

Ταυτόχρονα, ο αριθμός των ατόμων που έχουν αποθεραπευθεί από την νόσο ανέρχεται σε 1,44 εκατ., με τον αριθμό των ενεργών περιστατικών να ανέρχεται σε 2,28 εκατ., εκ των οποίων το 2% βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Στις ΗΠΑ, πρώτη χώρα βάσει του αριθμού των κρουσμάτων, τα συνολικά περιστατικά κορωνοϊού ανέρχονται σε 1,35 εκατ. και 80.037 θανάτους. Το τελευταίο 24ωρο προστέθηκαν πέραν των 25.000 νέων περιστατικών και 1.422 θανάτοι.

Στην Ισπανία, δεύτερη παγκοσμίως και πρώτη μεταξύ των ευρωπαϊκών κρατών, τα συνολικά κρούσματα ανήλθαν σε 262.783 με τους θανάτους να πλησιάζουν τις 26.500 χιλιάδες, με 179 θανάτους να προστίθενται το τελευταίο 24ωρο. Στην Ιταλία, με 218.268 κρούσματα και συνολικά 30.395 θανάτους, διατηρείται η πτωτική πορεία με 1.083 νέες περιπτώσεις και 179 θανάτους να προστίθενται το τελευταίο 24ωρο.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο η ροή νέων κρουσμάτων το τελευταίο 24ωρο κατέγραψε 3.896 περιστατικά και 346 νέους θανάτους, με τη συνολική καταμέτρηση να ανέρχεται σε 215.260 κρούσματα και 31.587 θανάτους.

09:30 - Αύριο επαναλειτουργεί ο προσωρινός σταθμός αιμοδοσίας του ΓΝ Πάφου

Αύριο 11 Μαΐου αναμένεται να επαναλειτουργήσει ο προσωρινός σταθμός αιμοδοσίας του Κέντρου Αίματος του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου στην αίθουσα εκδηλώσεων της εκκλησίας Αποστόλων Παύλου και Πέτρου, σύμφωνα με τον Προϊστάμενο του Κέντρου Αίματος του Υπουργείου Υγείας, Σωκράτη Μενελάου .

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Μενελάου ανέφερε πως ο προσωρινός σταθμός αιμοδοσίας του Κέντρου Αίματος του ΓΝ Πάφου που στελεχώνεται από μία ιατρό και δύο αιμολήπτριες, λόγω της προσωρινής αναστολής της λειτουργίας του, αντιμετώπισε τοπικά προβλήματα στην επαρχία Πάφου με τη διανομή παραγώγων αίματος από το Κέντρο Αίματος, τα οποία είχαν ληφθεί σε άλλες Επαρχίες.

Κατέστησε ωστόσο σαφές, πως αυτό που έχει σημασία, δεν είναι από πού θα ληφθούν οι μονάδες αίματος, αλλά να υπάρχει παγκύπρια επάρκεια σε όλα τα παράγωγα.

09:25 - Υπ. Εργασίας: Αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα οι αιτήσεις για τα ειδικά επιδόματα

09:20 - Τριάντα εννέα ασθενείς χθες στο ΤΑΕΠ Πάφου, έξι στην Μονάδα Ύποπτων περιστατικών

Τριάντα εννέα ασθενείς προσήλθαν για εξέταση χτες μέχρι τις 20:30 το βράδυ στο Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου, σύμφωνα με τον δρα Ιωσήφ Μουτήρη Επιστημονικό Διευθυντή του Νοσοκομείου Πάφου για τον covid – 19, προσθέτοντας πως το ΤΑΕΠ δέχτηκε χτες μεγάλη πίεση.

Σε δηλώσεις τους το ΚΥΠΕ ο δρα Μουτήρης ανέφερε πως από τους τριάντα εννέα ασθενείς που δέχτηκε χτες το ΤΑΕΠ μερικοί εισήχθησαν στο Νοσοκομείο, ενώ άλλοι παραπέμφθηκαν για θεραπεία σε ιδιωτικές κλινικές λόγω πληρότητας των θαλάμων του Νοσοκομείου.

Ο δρα Μουτήρης ανέφερε πως το ΓΝ Πάφου άρχισε την σταδιακή επαναλειτουργία του, σημειώνοντας πως αυτό λειτουργεί με πληρότητα 60%, σύμφωνα με τις οδηγίες της Διεύθυνσης του Οργανισμού λόγω της κατάστασης έκτακτης ανάγκης από την πανδημία.

Επιπρόσθετα είπε πως η Μονάδα Ύποπτων περιστατικών συνεχίζει να δέχεται ασθενείς μέχρι τη διεκπεραίωση της εξέτασης για covid- 19 , λειτουργώντας προστατευτικά για το υπόλοιπο Νοσοκομείο και για τους ασθενείς που νοσηλεύονται σ’ αυτό. Μέχρι χτες, είπε, στην Μονάδα νοσηλεύονταν 6 περιστατικά.

Ο δρα Μουτήρης σημείωσε πως η αυξημένη προσέλευση των ασθενών του ΓΝ Πάφου διεφάνη από τα εξωτερικά ιατρεία τα οποία επισκέφτηκαν στη διάρκεια της εβδομάδας ή εξυπηρετήθηκαν τηλεφωνικά 929 ασθενείς όλων των ειδικοτήτων.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X