ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Live - Οι αριθμοί των τελευταίων ημερών δείχνουν ότι η πανδημία υποχωρεί

Όλες οι εξελίξεις στο 24news

Από τις 4 Μαΐου, η Κύπρος έκανε «πρεμιέρα» με την Α' φάση της σταδιακής άρσης μέτρων.

Υπενθυμίζουμε ότι άνοιξαν τις πύλες τους:

-Κατασκευαστικός τομέας και όλες οι παρεμφερείς οικονομικές δραστηριότητες

- Λιανικό εμπόριο – επαναλειτουργία όλων των καταστημάτων , εκτός από εκείνα που στεγάζονται εντός εμπορικών κέντρων/πολυκαταστημάτων. Οι ημέρες και οι ώρες λειτουργίας των καταστημάτων θα καθοριστούν από το Υπουργείο Εργασίας Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και το Υπουργείο Υγείας

-Λαϊκές αγορές, πλανοδιοπώληση

(Δείτε εδώ όλα όσα ισχύουν)

Μέτρα Διακίνησης

3 SMS την ημέρα, η απαγόρευση κυκλοφορίας να ισχύει από τις 10 μμ μέχρι 6 π.μ. (Διαβάστε όλα όσα ισχύουν για τα sms ΕΔΩ)

Στις 21 Μαΐου επιστρέφουν στα σχολεία όλες οι βαθμίδες εκπαίδευσης, πλην της Γ Λυκείου, η οποία άρχισε τα μαθήματα στο σχολείο από χθες, όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Πρόδρομος Προδρόμου, μετά το πέρας σύσκεψης στο Προεδρικό. (Διαβάστε όλες τις αποφάσεις ΕΔΩ).

«Όλα τα δεδομένα των τελευταίων ημερών δείχνουν ότι η πανδημία υποχωρεί. Δεν πρέπει όμως να κάνουμε το λάθος να πιστέψουμε ότι όλα έχουν τελειώσει. Δεν αφήνουμε τα καλά νέα να μας παρασύρουν», ανέφερε στην χθεσινή δημοσιογραφική διάσκεψη ο Δρ Μάριος Λοΐζου, Επιστημονικός Διευθυντής, Διεύθυνσης Λευκωσίας ΟΚΥπΥ.

Όσον αφορά τα κρούσματα, ο αριθμός ανήλθε στα 903, (περιλαμβανομένων και των δέκα που εντοπίστηκαν στις Βρετανικές Βάσεις). Τις τελευταίες ημέρες ο αριθμός είναι μονοψήφιος και η αισιοδοξία, μεγαλώνει.

Τα θύματα της πανδημίας στην Κύπρο, είναι 16.

Το 24news σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις 

21:35 - Νέο περιστατικό Covid-19 στις Βρετανικές Βάσεις, στα 11 το σύνολο

21:20 - Την ανάπτυξη περαιτέρω πρακτικών μηχανισμών ενιαίας ανταπόκρισης μεταξύ των κρατών – μελών της ΕΕ, πρότεινε ο ΥΠΑΜ

Ο Υπουργός Άμυνας Σάββας Αγγελίδης πρότεινε την ανάπτυξη περαιτέρω πρακτικών μηχανισμών ενιαίας ανταπόκρισης και παροχής αλληλεγγύης μεταξύ των κρατών – μελών της ΕΕ, προκειμένου να επιτυγχάνεται πιο άμεση και αποτελεσματική συλλογική αντιμετώπιση παρόμοιων κρίσεων. Παράλληλα καταδίκασε την εμμένουσα επιθετική δραστηριότητα της Τουρκίας με συνέπειες στην ασφάλεια και σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Ο κ. Αγγελίδης μιλούσε κατά τη διάρκεια παρέμβασής του στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων, σε σύνθεση Υπουργών Άμυνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με τηλεδιάσκεψη, κατά την οποία έγινε γενική ανασκόπηση της τρέχουσας κατάστασης στους τομείς της άμυνας και ασφάλειας της Ένωσης.

Ανακοίνωση του Υπουργείου Αμυνας αναφέρει ότι ειδικότερα συζητήθηκαν η επίδραση της πανδημίας στους τομείς της Ευρωπαϊκής Αλληλεγγύης, της Ενιαίας Ανταπόκρισης, της επαύξησης της Ετοιμότητας και Ανθεκτικότητας της ΕΕ σε αντίστοιχες καταστάσεις κρίσεων, καθώς και οι επιπτώσεις που έχει η πανδημία, τόσο στις πρωτοβουλίες ανάπτυξης Δυνατοτήτων, όσο και στις Αμυντικές Συνεργασίες της ΕΕ, καθώς επίσης και τρόποι ενίσχυσης της πολιτικής εταιρικής σχέσης της ΕΕ με το ΝΑΤΟ και τον ΟΗΕ.

20:50 - Να αξιοποιηθεί το πρόγραμμα ελέγχων εργαζομένων σε λιανεμπόριο και εργοτάξια, λέει η ΠΟΒΕΚ

Η Γ.Σ ΠΟΒΕΚ καλεί τα μέλη της να αξιοποιήσουν το μέτρο των διαγνωστικών εξετάσεων εργαζομένων σε επιχειρήσεις λιανεμπορίου και εργοτάξια και να προχωρήσουν στην δωρεάν εξέταση του προσωπικού τους.

Όπως αναφέρεται, από το πρόγραμμα εργαζομένων σε επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου, εξαιρούνται οι εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου ποτών και τροφίμων.

Το Πρόγραμμα αφορά τους εργαζόμενους, οι οποίοι απασχολούνται σε θέσεις που έχουν άμεση επαφή με την εξυπηρέτηση κοινού, όπως είναι οι πωλητές και οι ταμίες.

Ανάλογα με τον αριθμό των ατόμων που εργοδοτούν, μπορούν να εξεταστούν ως εξής:

- Σε επιχειρήσεις μέχρι 3 υπαλλήλους, θα εξετάζεται 1 άτομο ανά υποστατικό,

- Σε επιχειρήσεις μέχρι 10 υπαλλήλους, θα εξετάζονται 3 άτομα ανά υποστατικό,

- Σε επιχειρήσεις με πέραν των 10 και λιγότερους από 30 υπαλλήλους, θα εξετάζονται 6 άτομα ανά υποστατικό, και

- Σε επιχειρήσεις με περισσότερα από 30 άτομα, θα εξετάζονται 10 άτομα ανά υποστατικό.

Η διευθέτηση των ραντεβού θα γίνεται κατόπιν αιτήματος των επιχειρήσεων και όχι κατόπιν προσωπικού ραντεβού και η διεύθυνση της επιχείρησης θα πρέπει να συμπληρώνει το «Έντυπο αιτήματος δειγματοληψίας COVID-19» και να το αποστέλλει στο εργαστήριο της επιλογής της.

20:09 - PwC: Πιο απαισιόδοξοι οι οικονομικοί διευθυντές στην Κύπρο λόγω επιπτώσεων Covid-19

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ανακοίνωση της PwC, ποσοστό 52% των συμμετεχόντων σε σχέση με 62% στον προηγούμενο κύκλο δήλωσε πως εάν η πανδημία τερματιστεί σήμερα, η επιχείρησή τους θα μπορέσει να επανέλθει στα φυσιολογικά επίπεδα λειτουργίας της, εντός τριών μηνών. Αντίθετα, το ποσοστό που πιστεύει ότι θα χρειαστεί πάνω από ένας χρόνος αυξήθηκε από 4% σε 10%.Η έρευνα που διεξάγεται σε διάφορες χώρες, αποτελεί πρωτοβουλία του παγκόσμιου δικτύου της PwC και ο δεύτερος για την Κύπρο κύκλος πραγματοποιήθηκε μεταξύ 4 και 6 Μαΐου. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, το 83% αναμένει φέτος μείωση των εσόδων ή / και των κερδών της εταιρείας τους σε σύγκριση με το 69% κατά τον πρώτο κύκλο της έρευνας. Αυξημένο παρουσιάζεται και το ποσοστό των CFOs που αναμένει ότι μέσα στον επόμενο μήνα θα προκύψει μεγαλύτερη ανάγκη για προστασία των εργαζομένων από 29% σε 52%.
Όσον αφορά τις αλλαγές στο ανθρώπινο δυναμικό, η εικόνα φαίνεται να παραμένει σταθερή με την πλειοψηφία των ερωτηθέντων (45% σε σύγκριση με 42% στον προηγούμενο κύκλο της έρευνας) να αναφέρει ότι σχεδιάζει να προβεί σε αλλαγές μέσα στον επόμενο μήνα ως αποτέλεσμα της μεταβολής της ζήτησης. Ωστόσο, σημαντικά μειωμένο είναι το ποσοστό των ερωτηθέντων που δήλωσαν ότι αναμένουν μείωση της παραγωγικότητας εξαιτίας της περιορισμένης δυνατότητας των εταιριών τους για αξιοποίηση της απομακρυσμένης εργασίας. Συγκεκριμένα, το ποσοστό αυτό κατέγραψε μείωση της τάξης του 16%, κατά την πρόσφατη έρευνα.

19:40 - Επιμένει η Θεοχάρους για τα κρούσματα σε υπεραγορές - Το μήνυμα στον Υπουργό

19:30 - Ούτε σήμερα δεν εντοπίστηκε θετικό κρούσμα κορωνοϊού στα κατεχόμενα

19:20 - Πόσοι έχασαν τη δουλειά τους στην Κύπρο με αφορμή την πανδημία

19:00 - Άνοιξαν καταστήματα που έπρεπε να ήταν κλειστά

18:00 - Δύο τα νέα κρούσματα στην Κύπρο

16:20 - Η διασφάλιση της πρόσβασης σε φάρμακα στο επίκεντρο συζητήσεων Υπουργών Υγείας ΕΕ

Η Δρ Vera Katalinić-Janković, Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας της Κροατίας προήδρευσε της συνάντησης με τη συμμετοχή της Στέλλα Κυριακίδου, Επιτρόπου αρμόδιας για την Υγεία και την Ασφάλεια των Τροφίμων, και του καθηγητή Guido Rasi, Εκτελεστικού Διευθυντή του EMA (Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων).

Στις εναρκτήριες παρατηρήσεις της, η Επίτροπος Κυριακίδου τόνισε την καθολικότητα και την πρόσβαση, ως δύο πρωταρχικούς στόχους που επιτρέπουν την ασφάλεια εφοδιασμού φαρμάκων. Τόσο η Επίτροπος όσο και ο καθηγητής Rasi τόνισαν τη σημασία του έγκαιρου εντοπισμού ελλείψεων και της αυξημένης παραγωγής στην ΕΕ, προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφάλεια του εφοδιασμού φαρμάκων στην εσωτερική αγορά.

15:30 - Συστάσεις για κίνδυνο λοίμωξης των θαλασσαιμικών από τον κορωνοϊό από τη ΔΟΘ

Στη διαφοροποίηση του βαθμού ευπάθειας των ασθενών με θαλασσαιμία και δρεπανοκυτταρική αναιμία στη λοίμωξη από κορωνοϊό επικεντρώνεται ο τελευταίος ενημερωτικός οδηγός που δημοσιεύει η Διεθνής Ομοσπονδία Θαλασσαιμίας (ΔΟΘ) σήμερα στην ιστοσελίδα της και ο οποίος καταρτίστηκε σε συνεργασία με το Διεθνές Επιστημονικό Συμβούλιο της ΔΟΘ, προτείνοντας την ταξινόμηση των πασχόντων σε 3 διακριτά επίπεδα επικινδυνότητας.«Εν μέσω της εξελισσόμενης πανδημίας του COVID-19, η Διεθνής Ομοσπονδία Θαλασσαιμίας (ΔΟΘ) συνεχίζει δυναμικά το έργο της για τη βέλτιστη δυνατή ενημέρωση των θαλασσαιμικών και δρεπανοκυτταρικών ασθενών, των επαγγελματιών υγείας και των υγειονομικών αρχών σε σχέση με την επίδραση του κορωνοϊού στους πάσχοντες από αιμοσφαιρινοπάθειες», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.Η ταξινόμηση, προστίθεται, έχει πραγματοποιηθεί στη βάση εξειδικευμένων κριτηρίων που σχετίζονται με τη γενικότερη κατάσταση της υγείας των ασθενών, όπως για παράδειγμα την ηλικία, τα παθολογικά προβλήματα ή επιπλοκές που μπορεί να αντιμετωπίζουν ως συνέπεια της ασθένειάς τους, καθώς και το αν πάσχουν ή όχι από άλλα υποκείμενα νοσήματα.Σύμφωνα με τη ΔΟΘ, είναι η πρώτη φορά σε παγκόσμιο επίπεδο που γίνεται μια αντίστοιχη προσπάθεια, τόσο για την κατάταξη των ασθενών με θαλασσαιμία και δρεπανοκυτταρική νόσο σε επίπεδα επικινδυνότητας για μόλυνση από τον ιό, όσο και για την εισήγηση διαφορετικών προστατευτικών μέτρων ή μέτρων «χαλάρωσης» που θα μπορούσαν να ληφθούν σε εθνικό επίπεδο για αυτούς τους ασθενείς.

14:25 - Λεμεσός: 1.500 άτομα στις παραλίες Lady’s Mile και Κουρίου - «Έπεσαν» πρόστιμα

13:26 - Στις 40 χιλιάδες από Covid-19 οι θάνατοι στο Ην. Βασίλειο με βάση στατιστικές μετρήσεις

Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε, στην Αγγλία και στην Ουαλία είχαν σημειωθεί 34.978 θάνατοι από Covid-19, εντός και εκτός νοσοκομείων.

Αν προσθέσει κανείς τα στοιχεία για τη Σκωτία και τη Βόρεια Ιρλανδία, τότε ο συνολικός αριθμός των θυμάτων στο Ηνωμένο Βασίλειο έως τις 3 Μαΐου ήταν 38.289. Αν προστεθούν και οι καθημερινές αναφορές θανάτων έκτοτε, τότε ο συνολικός τραγικός απολογισμός ανεβαίνει στους 40.011 νεκρούς, όπως υπολογίζει η εφημερίδα Guardian.

Το Υπουργείο Υγείας είχε ανακοινώσει περίπου οκτώμισι χιλιάδες θανάτους λιγότερους έως την αρχή Μαΐου. Η διαφορά οφείλεται στο ότι το υπουργείο καταγράφει μόνο τους ασθενείς που είχαν διαγνωστεί θετικοί στον κορωνοϊό, ενώ το ONS προσμετρά όλα τα πιστοποιητικά θανάτου στα οποία αναγράφεται ως κύρια ή συμβάλλουσα αιτία θανάτου η Covid-19, έστω και χωρίς να έχει γίνει διαγνωστικό τεστ στον θανόντα.

Συνολικά την εβδομάδα έως και την 1η Μαΐου, το ONS αναφέρει ότι σημειώθηκαν 17.953 θάνατοι από όλες τις αιτίες στην Αγγλία και στην Ουαλία, δηλαδή 8.012 θάνατοι περισσότεροι από το μέσο όρο της προηγούμενης πενταετίας για την ίδια εβδομάδα. Σύμφωνα με παράλληλα ξεχωριστά στοιχεία από Αγγλία, Ουαλία και Σκωτία για τους οίκους ευγηρίας, έως και τις 8 Μαΐου είχαν σημειωθεί τουλάχιστον 9.865 θάνατοι στις δομές αυτές.

Τα στοιχεία, ωστόσο, δείχνουν ότι στα τέλη Απριλίου είχε αρχίσει μια επιβράδυνση στο ρυθμό αύξησης των θανάτων από κορωνοϊό, κυρίως στα νοσοκομεία της χώρας, αλλά και στις δομές κοινωνικής περίθαλψης.

13:10 - Αρνητική στον κορωνοϊό η τελευταία διασωληνωμένη ασθενής στη ΜΕΘ ΓΝ Λεμεσού

Αρνητικά ήταν τα δυο τελευταία τεστ σε γυναίκα ασθενή, που είχε προσβληθεί από τον κορωνοϊό και συνεχίζει να νοσηλεύεται διασωληνωμένη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΓΝ Λεμεσού.

Σύμφωνα με ενημέρωση από τον ΟΚΥπΥ, σήμερα το πρωί νοσηλεύονται στον 5ο όροφο του ΓΝ Λεμεσού 12 άτομα με ύποπτα συμπτώματα COVID-19 καθώς και ένας ασθενής που προσβλήθηκε από τον ιό.

Στην εντατική του 1ου ορόφου δεν νοσηλεύεται πλέον ασθενής με κορωνοϊό καθώς τα αποτελέσματα των δυο τελευταίων δειγματοληπτικών εξετάσεων σε γυναίκα ασθενή, που είχε προσβληθεί από τον ιό, είναι αρνητικά. Η ασθενής, με βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό, συνεχίζει να νοσηλεύεται διασωληνωμένη σε κρίσιμη κατάσταση.

Εξάλλου, από τις 7 χθες βράδυ μέχρι τις 7 σήμερα το πρωί, εξετάστηκαν δυο άτομα στο ΤΑΕΠ του ΓΝ Λεμεσού, τα οποία κρίθηκε αναγκαίο να γίνουν εισαγωγή.

Στον Θάλαμο Βραχείας Νοσηλείας, που λειτουργεί στη ψυχιατρική πτέρυγα, εξετάστηκαν επτά πολίτες, με δυο από αυτούς να γίνονται εισαγωγή.

12:50 - Κύπρος - Παραλία: Μέχρι πόσα άτομα σε ένα αυτοκίνητο

12:35 - Τη βαθιά ευγνωμοσύνη της πολιτείας προς τους νοσηλευτές, εκφράζει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Τη βαθιά ευγνωμοσύνη της πολιτείας αλλά και του ιδίου προσωπικά προς νοσηλευτές και μαίες για την πολύτιμη συνεισφορά τους μέσα από τον αγώνα, τις θυσίες και την αγάπη τους στην προστασία της υγείας όλων μας, εκφράζει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, σε γραπτή του δήλωση για τη 12η Μαΐου Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών.

Αναφέρει ότι «φέτος τιμούμε την Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών, με τη χώρα μας, αλλά και ολόκληρο τον κόσμο, να δίνει τη μάχη για την αντιμετώπιση της πανδημίας του Covid-19».

«Τιμούμε και ευχαριστούμε το νοσηλευτικό προσωπικό που χάρη στην αυταπάρνησΉ του βρίσκεται στην πρώτη γραμμή για τη διασφάλιση της υγείας, κάνοντας την πατρίδα μας περήφανη για τη μέχρι σήμερα επιτυχή αντιμετώπιση της πανδημίας», σημειώνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Προσθέτει ότι «η επόμενη μέρα θα μας βρει όλους μαζί να εργαζόμαστε για ακόμη καλύτερες συνθήκες εργασίας για το νοσηλευτικό μας προσωπικό και για ένα ολοκληρωμένο σύστημα υγείας που θα προσφέρει σε όλους τους πολίτες τις υψηλής ποιότητας υπηρεσίες που τους αξίζουν».

Στη γραπτή του δήλωση ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εκφράζει «τη βαθιά ευγνωμοσύνη της πολιτείας, αλλά και του ιδίου προσωπικά προς όλους τους νοσηλευτές, τις νοσηλεύτριες, τις μαίες, για την πολύτιμη συνεισφορά τους μέσα από τον αγώνα, τις θυσίες και την αγάπη τους στην προστασία της υγείας όλων μας».

12:20 - 330 νέα κρούσματα COVID19 στο Βέλγιο, 65 ακόμα θάνατοι σε 24 ώρες, νέα μείωση στις ΜΕΘ

330 νέα κρούσματα του COVID19 κατεγράφησαν στο Βέλγιο τις τελευταίες 24 ώρες, την πρώτη μέρα της επανέναρξης της λειτουργίας των καταστημάτων λιανικής πώλησης, πλην της εστίασης. Από τα νέα κρούσματα, 148 ασθενείς ζουν στη Φλάνδρα, 155 στη Βαλλονία και 25 στις Βρυξέλλες. Δεν έχουμε πληροφορίες σχετικά με τον τόπο κατοικίας των άλλων 2 περιπτώσεων. Ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ανήλθε σε 53.779.

Επιπλέον, η κατάσταση έχει ως εξής: συνολικά 2.230 ασθενείς νοσηλεύονται νοσοκομεία. Υπήρξαν 43 νέες εισαγωγές τις τελευταίες 24 ώρες. Υπάρχουν συνολικά 465 ασθενείς σε μονάδες εντατικής θεραπεία, περαιτέρω μείωση 13 ασθενών τις τελευταίες 24 ώρες. 13.732 ασθενείς πήραν εξιτήριο από το νοσοκομείο και έχουν θεραπευτεί από τις 15 Μαρτίου, αύξηση από 35 τις τελευταίες 24 ώρες.

Συνολικά αναφέρθηκαν 8.761 θάνατοι, 65 τις τελευταίες 24 ώρες. Από τους 65, 34 άτομα πέθαναν στο νοσοκομείο και 31 σε ένα κέντρο φροντίδας. Στην τελευταία ομάδα, το 81% επιβεβαιώθηκε με εργαστηριακή δοκιμή COVID19.

Από το σύνολο των 8 761 ατόμων που πέθαναν, το 48% πέθανε στο νοσοκομείο, το 51% σε κέντρο φροντίδας κατοικιών, το 0,3% στο σπίτι και το 0,4% σε άλλο μέρος. Οι θάνατοι σε νοσοκομεία είναι όλοι επιβεβαιωμένα κρούσματα. Οι θάνατοι σε κέντρα φροντίδας είναι επιβεβαιωμένοι κατά 22% και ύποπτοι κατά 78%.

12:15 - Κύπρος - Κορωνοϊός: «Να επιτρέπεται η παρουσία του συντρόφου κατά τον τοκετό»

12:10 - Με χειροκροτήματα βγήκε από το νοσοκομείο ο τελευταίος ασθενής με κορωνοϊό στα κατεχόμενα

Ο τελευταίος ασθενής με κορωνοϊό, ο Ζεκάι Γκετζέ, 83 ετών, εξήλθε χθες από το γενικό νοσοκομείο της κατεχόμενης Λευκωσίας χειροκροτούμενος από το προσωπικό του νοσοκομείου ενώ στην έξοδο τον περίμεναν ο «πρωθυπουργός», Ερσίν Τατάρ και ο «υπουργός υγείας», Αλί Πιλλί.

Σύμφωνα με τον τ/κ Τύπο, ο κ. Πιλλί αναφέρθηκε σε επιτυχία του ψευδοκράτους που δεν αναγνωρίζεται ως «χώρα» διεθνώς, λέγοντας ότι από τις 9 Μαρτίου που εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα, δύο μήνες μετά στα κατεχόμενα δεν υπάρχει πια κανείς που να φέρει τον κορωνοϊό.

Εδώ και δύο μήνες δίναμε εξετάσεις και τις περάσαμε με άριστα, δήλωσε από την πλευρά του ο «πρωθυπουργός», Ερσίν Τατάρ λέγοντας ότι το σημαντικό από δω και πέρα είναι η βήμα με βήμα ομαλοποίηση.

Ο κ. Τατάρ πρόσθεσε ότι τις τελευταίες 23 μέρες δεν εντοπίστηκε κανένα νέο κρούσμα στα κατεχόμενα αλλά δεν πρόκειται λόγω αυτού, να ατονίσουν. Είναι μια επιτυχία όλων μας, δήλωσε ο κ. Τατάρ ευχαριστώντας και τους δημοσιογράφους για τη συνεχή ενημέρωση του κόσμου για την κατάσταση με τον κορωνοϊό στα κατεχόμενα.

Να σημειωθεί ότι είχε ανακοινωθεί πως ο 83χρονος επρόκειτο να πάρει εξιτήριο την περασμένη εβδομάδα, προς το τέλος, αλλά λόγω της ηλικίας του αποφασίστηκε τελικά να παραμείνει λίγες ημέρες ακόμα υπό παρακολούθηση, ενώ η θεραπεία του είχε ολοκληρωθεί.

11:55 - Αντίσωμα που εξουδετερώνει τον κορωνοϊό ανακάλυψε ερευνητικό ινστιτούτο στο Ισραήλ

11:50 - Υπουργός Άμυνας:

Όλες οι υπηρεσίες θα γίνονται από το σπίτι. Από σήμερα σε λειτουργία διαδικτυακή πλατφόρμα για απλοποίηση της διαδικασίας κατάταξης. Καλούνται οι στρατεύσιμοι να υποβάλουν τα στοιχεία τους μέχρι τις 12/6.

Κατανοώ τις ανησυχίες των γονιών αλλά θέλω να διαβεβαιώσω την ασφάλεια τους. Δεν θα γίνει δοκίμων αξιωματικών. Κανονικά η απόλυση της 2019 Β ΕΣΣΟ. 

11:30 - Κύπρος: Παραβίασε το διάταγμα για να δει την… φιλενάδα του - Πάει φυλακή!

11:00 - Κύπρος: Ανησυχία για τα κρούσματα σε ευπαθείς ομάδες

10:40 - Εντεκα πρόσωπα υπό διερεύνηση για κορωνοϊό νοσηλεύονται στο ΓΝ Λάρνακας

Εντεκα πρόσωπα, υπό διερεύνηση για κορωνοϊό, νοσηλεύονται στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας.

Τα εννέα άτομα νοσηλεύονται στη Χειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου, ενώ δύο πρόσωπα βρίσκονται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας χωρίς να είναι διασωληνωμένα, ενώ δεν υπάρχει κανένα επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού.

Εν τω μεταξύ στο Κέντρο Αποκατάστασης Eden Resort, στην Τερσεφάνου φιλοξενούνται σήμερα 57 άτομα, τα οποία θα παραμείνουν μέχρι την πλήρη αρνητικοποίησή τους.

Αργότερα σήμερα αναμένεται να γίνει εισαγωγή ενός ασθενούς στο Κέντρο Αποκατάστασης.

10:30 - Εκπέμπει SOS ο ΠΟΥ: «Η ζέστη δεν προφυλάσσει από τον COVID-19»

10:00 - Συνολικά 11 ασθενείς με κορωνοϊό νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Αναφοράς

Εντεκα ασθενείς με κορωνοϊό νοσηλεύονται σήμερα στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, που λειτουργεί ως Νοσοκομείο Αναφοράς.

Η κατάσταση της υγείας των ασθενών που νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Αναφοράς, κρίνεται, σύμφωνα με τους θεράποντες γιατρούς, ως σταθερή.

Σήμερα μετά το μεσημέρι αναμένεται να δοθούν εξιτήρια σε ασθενείς των οποίων τα αποτελέσματα των επαναληπτικών εξετάσεων τους ήταν αρνητικά στον κορωνοϊό.

Σημειώνεται ότι από τις 11 Μαρτίου όταν άρχισε τη λειτουργία του το Νοσοκομείο Αναφοράς μέχρι σήμερα, έγιναν 146 εισαγωγές και δόθηκαν 119 εξιτήρια σε ασθενείς που αποθεραπεύτηκαν και επέστρεψαν στο σπίτι τους.

08:50 -  Υπ. Υγείας: Ένα μεγάλο ευχαριστώ και συγχαρητήρια για την ανεκτίμητη προσφορά τους

08:10 - Επαναλειτούργησαν ο Καρδιολογικός και Παιδιατρικός θάλαμος του ΓΝ Πάφου

Συνεχίστηκε και χτες η επαναλειτουργία των θαλάμων νοσηλείας του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου , με τη λειτουργία του Καρδιολογικού και του Παιδιατρικού θαλάμου , σύμφωνα με τον Επιστημονικό Διευθυντή του Νοσοκομείου Πάφου για τον covid- 19 Ιωσήφ Μουτήρη.

Ο κ. Μουτήρης ανέφερε στο ΚΥΠΕ πως ήδη λειτουργούν ο Χειρουργικός, ο Γυναικολογικός , ο Ουρολογικός και ο Ορθοπεδικός θάλαμος, ενώ χτες η επαναλειτουργία των θαλάμων συνεχίστηκε με την λειτουργία του Καρδιολογικού και του Παιδιατρικού.

Είπε ακόμη πως αναμένεται να λειτουργήσουν ο Παθολογικός, και ο Πνευμονολογικός θάλαμος, στον οποίο νοσηλεύονται επί του παρόντος τα ύποπτα περιστατικά. Μέχρι σήμερα συνέχισε, νοσηλεύονται εννέα ύποπτα περιστατικά.

Σύμφωνα με τον δρα Μουτήρη, οι θάλαμοι έχουν προσαρμοστεί κατά τρόπο που να νοσηλεύεται μικρότερος αριθμός ασθενών, απ’ ότι πριν την covid εποχή με σκοπό την μείωση του κινδύνου από την νόσο covid- 19.

Για το υπόλοιπο της εβδομάδας , όπως είπε, έχουν επίσης προγραμματιστεί χειρουργεία γενικής χειρουργικής, ορθοπεδικής και ουρολογίας.

Στα εξωτερικά ιατρεία συνεχίστηκε, ανέφερε ο δρα Μουτήρης, η προγραμματισμένη επίσκεψη ασθενών, προσθέτοντας πως χτες κατά την διάρκεια της ημέρας εξυπηρετήθηκαν 209 άτομα.

08:00 - Απαγόρευση κυκλοφορίας - Και πάλι οι Λεμεσιανοί πρώτοι στις καταγγελίες

07:10 - Σχεδόν 284.000 οι νεκροί σε όλον τον κόσμο από τον κορωνοϊό, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο

Η πανδημία του νέου κορωνοϊού έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 283.978 ανθρώπους σε όλον τον κόσμο από τον περασμένο Δεκέμβριο, όταν πρωτοεμφανίστηκε ο κορωνοϊός SARS-CoV-2 στην Κίνα, σύμφωνα με τον απολογισμό που συντάσσει το Γαλλικό Πρακτορείο βασιζόμενο σε επίσημες πηγές. Μέχρι τις 22.00 ψες (ώρα Κύπρου) είχαν καταγραφεί περισσότερα από 4.148.350 επιβεβαιωμένα κρούσματα σε 195 χώρες και εδάφη. Ο αριθμός αυτός των διαγνωσμένων μολύνσεων, ωστόσο, αντανακλά μόνο ένα κλάσμα του πραγματικού αριθμού λοιμώξεων, με μεγάλο αριθμό χωρών να εξετάζουν μόνο τα κρούσματα που απαιτούν νοσοκομειακή περίθαλψη.

Τουλάχιστον 1.396.200 από αυτούς τους ασθενείς έχουν πλέον αναρρώσει. Από προχθές μέχρι χθες, αναφέρθηκαν παγκοσμίως 3.294 νέοι θάνατοι και 77.313 νέα κρούσματα. Οι χώρες όπου καταγράφηκαν οι περισσότεροι θάνατοι μέσα στο τελευταίο 24ωρο είναι οι ΗΠΑ (836), η Βραζιλία (496) και η Γαλλία (263). Οι ΗΠΑ, όπου ο πρώτος ασθενής απεβίωσε στα τέλη Φεβρουαρίου, είναι η χώρα που έχει πληγεί περισσότερο, τόσο σε αριθμό θανάτων (79.894), όσο και κρουσμάτων (1.339.819). Τουλάχιστον 216.169 άνθρωποι έχουν αναρρώσει. Μετά τις ΗΠΑ, ακολουθούν το Ηνωμένο Βασίλειο με 32.065 θανάτους σε σύνολο 223.060 κρουσμάτων, η Ιταλία με 30.739 θανάτους (219.814 κρούσματα), η Ισπανία 26.744 θανάτους (227.436 κρούσματα) και η Γαλλία 26.643 θανάτους (177.423 κρούσματα).

Από τις χώρες που έχουν πληγεί περισσότερο, το Βέλγιο είναι αυτό που μετρά τον μεγαλύτερο αριθμό νεκρών σε σύγκριση με τον πληθυσμό του, έχοντας 75 θανάτους ανά 100.000 κατοίκους και ακολουθούν η Ισπανία (57), η Ιταλία (51), το Ηνωμένο Βασίλειο (47) και η Γαλλία (41). Η Κίνα (χωρίς το Χονγκ Κονγκ και το Μακάο) απ` όπου ξεκίνησε η επιδημία, έχει επισήμως 82.918 κρούσματα (17 νέα το τελευταίο 24ωρο) και 4.633 θανάτους, χωρίς νέο. Οι ασθενείς που ανέρρωσαν φτάνουν τους 78.144.

 

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X