ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Live - Η θετική εικόνα φέρνει περαιτέρω χαλαρώσεις

Όλες οι εξελίξεις στο 24news

Με φόντο τα θετικά επιδημιολογικά δεδομένα που καταγράφονται στην Κύπρο, ανοίγει ο δρόμος για περαιτέρω χαλαρώσεις των περιοριστικών μέτρων.

Στο μεταξύ, την Τετάρτη (27/5) ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης με διάγγελμα ανακοίνωσε τα νέα μέτρα στήριξης των εργαζομένων και της οικονομίας. (Διαβάστε ΕΔΩ όλα όσα ανέφερε)

Από τις 21/5 καταργήθηκαν τα sms ενώ από τις 23/5 άνοιξαν και οι οργανωμένες παραλίες με τήρηση των πρωτοκόλλων που θα δοθούν από το Υπουργείο Υγείας.

Θυμίζουμε ότι, σύμφωνα και με ανακοίνωση του υπουργού Μεταφορών κ.Καρούσου τα αεροδρόμια πρόκειται να επαναλειτουργήσουν, σε δύο φάσεις. Ανοίγει η αεροπορική σύνδεση της Κύπρου - Α' Φάση 9-19 Ιουνίου / Β' Φάση: 20 Ιουνίου

Στην Α' Φάση θα πρέπει όλοι οι επιβάτες να κατέχουν πιστοποιητικό το οποίο να καταδεικνύει ότι είναι αρνητικοί στον κορωνοϊό.

Ο αριθμός των κρουσμάτων ανήλθε στα 943 (περιλαμβανομένων και των 12 που εντοπίστηκαν στις Βρετανικές Βάσεις). Ανησυχία κυριάρχησε έπειτα από την ανακοίνωση την Κυριακή (24/5) για 8 νέα κρούσματα εκ των οποίων τα 7 προέρχονται από επαναπατρισθέντες από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Το 24news σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις:

20:25 - Κανένα κρούσμα κορωνοϊού στα κατεχόμενα

Δεν υπήρξε ούτε σήμερα επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού στα κατεχόμενα, από 56 εξετάσεις που έγιναν το τελευταίο 24ωρο, όπως ανακοίνωσε ο “υπουργός υγείας”, Αλί Πιλλί σε γραπτή του δήλωση.

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων παραμένει στα 108 και δεν νοσηλεύεται κανένας ασθενής με κορωνοϊό.

18:30 - Στους 215 οι νέοι θάνατοι από Covid-19 στο Ην. Βασίλειο

Κατά 215 αυξήθηκαν οι θάνατοι από κορωνοϊό που καταγράφηκαν στο Ηνωμένο Βασίλειο μέσα στο 24ωρο ως τις 5 το απόγευμα της Παρασκευής.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Υγείας, συνολικά πλέον οι νεκροί από τον ιό στη χώρα έχουν φτάσει τις 38.376.

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα αυξήθηκαν κατά 2.445 σε ένα 24ωρο, φτάνοντας τις 272.826.

Χθες καταγράφηκαν 562 νέες εισαγωγές ασθενών στα νοσοκομεία της χώρας.

18:20 - Ελλάδα: Επτά νέα κρούσματα - Κανένας θάνατος το τελευταίο 24ωρο

Επτά νέα κρούσματα του κορονοϊού SARS-CoV-2 ανακοινώθηκαν σήμερα, με το συνολικό αριθμό να φτάνει τα 2.915, εκ των οποίων το 55.2% αφορά άνδρες.

Από αυτά, 634 (21.7%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1696 (58.2%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

14 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 71 ετών. 4 (28.6%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Το 85.7% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.

106 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, σήμερα δεν έχουμε κανένα καταγεγραμμένο θάνατο. Συνολικά οι θάνατοι στη χώρα είναι 175. Οι 52 ήταν γυναίκες (29.7%) και οι υπόλοιποι άνδρες.

Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.4% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Έχουν συνολικά ελεγχθεί 178316 κλινικά δείγματα.

17:45 - Πάφος: Πόσα ξενοδοχεία θα ανοίξουν τον Ιούνιο

17:15 - Θετικά νέα και σήμερα - Μόλις ένα νέο κρούσμα

14:25 - Με συνεργασία όλων των φορέων μπορούν να ξεπεραστούν τα προβλήματα από τον Covid- 19 εκτιμά το ΕΒΕ Πάφου

Στην εκτίμηση ότι τα προβλήματα που έχουν προκύψει από την πανδημία του Covid- 19 μπορούν να ξεπεραστούν με την συνεργασία όλων των φορέων, προέβη ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πάφου Ανδρέας Δημητριάδης.

Συγκεκριμένα τα θέματα της ενεργοποίησης των δημόσιων υπηρεσιών στην Πάφο, θέματα που προκύπτουν με μερίδα αλλοδαπών και έργα πολεοδομικά που επιθυμεί το ΕΒΕ να προωθήσει αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες, βρίσκονται στις προτεραιότητες του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πάφου αυτή την περίοδο, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΒΕ Ανδρέα Δημητριάδη.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Δημητριάδης ανέφερε πως υπό εξέταση βρίσκεται και το ζήτημα του δρόμου Πάφου – Πόλης Χρυσοχούς , του αεροδρομίου, του δρόμου Τάφοι των Βασιλέων – Πότιμα και διάφορα άλλα θέματα.

Μέσα σ’ αυτά τα πλαίσια συνέχισε, συμφωνήθηκε η επίσκεψη του Υπουργού Εσωτερικών στην Πάφο με καθορισμό της ημερομηνίας επίσκεψης του τις αμέσως επόμενες ημέρες. O κ. Δημητριάδης είπε ότι ο στόχος του ΕΒΕ μετά την εποχή της πανδημίας, είναι όπως η υπηρεσία μπορέσει να ανταποκριθεί στις ανάγκες των επιχειρήσεων και των επαγγελματιών. Αυτός είπε είναι και ο κύριος λόγος που έχει προσκληθεί ο ΥΠΕΣ και που αποδέχθηκε την πρόσκληση και ο οποίος θα συνοδεύεται επίσης από τον πρόεδρο του ΚΕΒΕ κ. Χριστόδουλου Αγκαστινιώτη .

Επιπρόσθετα ο πρόεδρος του ΕΒΕ Πάφου έστειλε το μήνυμα ότι νοουμένου ότι υπάρχει η υποστήριξη του κράτους και η συνεργασία κράτους, επιχειρίσεων, επαγγελματιών και εργαζομένων των επιχειρήσεων ότι θα ξεπεραστούν τα σοβαρά προβλήματα που έχουν προκύψει από την πανδημία του κορωνοϊού.

14:05 - Εξαιρετικά δύσκολο από πλευράς τουρισμού χαρακτηρίζει το 2020 ο ΠΑΣΥΞΕ Αμμοχώστου

Εξαιρετικά δύσκολο έτος, από πλευράς τουρισμού, χαρακτηρίζει το 2020 ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ξενοδόχων (ΠΑΣΥΞΕ) Αμμοχώστου, αφού όπως αναφέρουν δεν προβλέπεται ικανοποιητική ροή τουριστών που να δικαιολογεί το άνοιγμα όλων των ξενοδοχείων της περιοχής ή ακόμα και ενός μεγάλου αριθμού τους.

Σε γραπτή ανακοίνωση του ΠΑΣΥΞΕ Αμμοχώστου αναφέρεται ότι «το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου συνήλθε χθες Παρασκευή, σε έκτακτη συνεδρία και εξέτασε την τρέχουσα κατάσταση όσον αφορά τα μνημόνια για την επανεκκίνηση της τουριστικής βιομηχανίας και τις προοπτικές ανοίγματος των διαφόρων αγορών, τόσο χρονικά όσο και κάτω από ποιες προϋποθέσεις. Το Δ.Σ. του Συνδέσμου αντάλλαξε απόψεις για το άνοιγμα των ξενοδοχείων, τα πρωτόκολλα για τις διάφορες πτυχές του θέματος και τις προοπτικές της τουριστικής κίνησης για το 2020».

Προστίθεται ότι «το τοπίο είναι ακόμη θολό και η κατάσταση ρευστή, το 2020 κρίνεται ως εξαιρετικά δύσκολο έτος καθώς δεν προβλέπεται να υπάρξει ικανοποιητική ροή τουριστών που να δικαιολογεί το άνοιγμα όλων των ξενοδοχείων ή και ενός μεγάλου αριθμού τους. Ακόμα αναφέρθηκε ότι θα πρέπει να αναμένεται μέχρι τις αρχές Ιουνίου για να διαπιστωθεί εάν θα μπορεί η Κύπρος να υποδεχθεί ντόπιους τουρίστες που θα επιτρέψουν το άνοιγμα μικρών μονάδων και σε κατοπινό στάδιο για τουρισμό από το εξωτερικό».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «οι κύριες αγορές για την ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου, δηλαδή Αγγλία, Ρωσία και Σουηδία είναι ακόμη κλειστές για την Κύπρο και δεν υπάρχουν ενδείξεις για το εάν και πότε θα ανοίξουν. Χωρίς αυτές τις αγορές δεν είναι δυνατή η λειτουργία των πλείστων ξενοδοχείων αφού αντιπροσωπεύουν το 75 - 80 % της τουριστικής κίνησης».

11:20 - Τρεις ασθενείς με κορωνοϊό νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Αναφοράς

Τρεις ασθενείς με κορωνοϊό νοσηλεύονται σήμερα στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, που λειτουργεί ως Νοσοκομείο Αναφοράς

Σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς η κατάσταση της υγείας των τριών ατόμων που νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Αναφοράς, είναι καλή.

Χθες δόθηκε ένα εξιτήριο σε ασθενή του οποίου τα επαναληπτικά αποτελέσματα για κορωνοϊό ήταν αρνητικά.

Σημειώνεται ότι από τις 11 Μαρτίου όταν άρχισε τη λειτουργία του το Νοσοκομείο Αναφοράς, έγιναν μέχρι σήμερα 148 εισαγωγές και δόθηκαν 130 εξιτήρια σε ασθενείς που αποθεραπεύτηκαν και επέστρεψαν στο σπίτι τους.

Σήμερα στο Κέντρο Αποκατάστασης Eden Resort στην Τερσεφάνου φιλοξενούνται πέντε άτομα, τα οποία θα παραμείνουν μέχρι την πλήρη αρνητικοποίησή τους.

10:00 - Συνολικά 6.034.678 εκ. άνθρωποι στον κόσμο έχουν προσβληθεί από τον κορωνοϊό, στους 366.896 οι θάνατοι

Συνολικά 6.034.678 εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο έχουν προσβληθεί από τον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με το Worldometer, οι νεκροί φθάνουν τους 366.896. Τα άτομα που αποθεραπεύτηκαν ανέρχονται σε 2.661.281.

Ο αριθμός των ενεργών υποθέσεων είναι 3.006.501. Από αυτές, το 98% του συνόλου είναι σε ήπια κατάσταση και 2% σε σοβαρή ή κρίσιμη κατάσταση.

Οι υποθέσεις που έχουν κλείσει ανέρχονται στις 3.028.177. Από αυτές το 88% έχουν αποθεραπευτεί/λάβει εξιτήριο, ενώ 12% έχουν χάσει τη ζωή τους.

Πρώτες στον αριθμό των κρουσμάτων παραμένουν οι ΗΠΑ με 1.793.530 να έχουν νοσήσει και 104.542 να έχουν χάσει τη ζωή τους. Ακολουθούν η Βραζιλία με 468.338 κρούσματα και 27.944 θανάτους, η Ρωσία με 387.623 κρούσματα και 4.374 θανάτους, η Ισπανία με 285.644 κρούσματα και 27.121 θανάτους και το Ηνωμένο Βασίλειο με 271.222 κρούσματα και 38.161 θανάτους.

09:50 - Η Πορτογαλία έδωσε το πράσινο φως σήμερα για την τρίτη φάση της εξόδου από το lockdown

Η Πορτογαλία έδωσε το πράσινο φως σήμερα για την τρίτη φάση της εξόδου από το lockdown, όμως ορισμένοι περιορισμοί θα παραμείνουν σε ισχύ στη Λισαβόνα λόγω των εστιών που εντοπίστηκαν σε βιομηχανικές περιοχές και τα περίχωρα.

Από την 1η Ιουνίου, τα εμπορικά κέντρα, οι παιδικοί σταθμοί, τα γυμναστήρια, οι κινηματογράφοι, τα θέατρα και άλλοι πολιτιστικοί χώροι μπορούν να επαναλειτουργήσουν στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, όμως με περιορισμένη δυναμικότητα.

Οι συναθροίσεις έως 20 ανθρώπων θα επιτρέπονται και ο κανόνας για τη λειτουργία των εστιατορίων στο 50% της δυναμικότητάς τους, που εφαρμοζόταν από την έναρξη λειτουργίας τους τη 18η Μαΐου, θα αρθεί.

Ωστόσο, στην ευρύτερη περιοχή της Λισαβόνας, όπου έχουν καταγραφεί τα περισσότερα κρούσματα προσφάτως, οι συναθροίσεις θα παραμείνουν περιορισμένες στους 10 ανθρώπους και τα εμπορικά κέντρα θα παραμείνουν κλειστά έως τουλάχιστον την προσεχή Πέμπτη.

"Δυστυχώς, η εξέλιξη στη Λισαβόνα είναι σημαντικά διαφορετική από την υπόλοιπη χώρα", δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντόνιο Κόστα.

Η Πορτογαλία έχει καταγράψει 31.946 κρούσματα της Covid-19 και 1.383 θανάτους.

Ανησυχία επικρατεί για τις τοπικές εστίες που ξεσπούν σε φτωχότερες συνοικίες στα περίχωρα της Λισαβόνας, όπου ζητήθηκε από τους κατοίκους να κλείσουν τις καφετέριες, ενώ εφαρμόστηκε καραντίνα, έπειτα από την ξαφνική αύξηση των κρουσμάτων.

09:00 - Σε αναμονή με υπευθυνότητα για επαναλειτουργία των ξενοδοχείων, λέει ο ΠΑΣΥΞΕ Λεμεσού

Δεδομένη είναι η θέληση των ξενοδόχων της Λεμεσού για επαναλειτουργία των ξενοδοχείων, ωστόσο το τοπίο δεν έχει ξεκαθαρίσει ώστε να γνωρίζουμε πότε αυτό θα γίνει, δηλώνει στο ΚΥΠΕ ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Λεμεσού, Χάρης Θεοχάρους, διαμηνύοντας πως η ξενοδοχειακή βιομηχανία πρέπει να επιδείξει υπευθυνότητα και επαγγελματισμό έναντι των προκλήσεων.

Όπως ανέφερε ο κ.Θεοχάρους, κάποια ξενοδοχεία της πόλης έχουν ήδη επαναλειτουργήσει τα εστιατόρια τους, ωστόσο όλοι βρίσκονται σε αναμονή για το πώς διαμορφώνεται το τοπίο μετά τις τελευταίες εξαγγελίες της κυβέρνησης και τα μέτρα στήριξης της οικονομίας, «τα οποία πρέπει να μελετήσουμε για δούμε πως προχωρούμε».

Από τη στιγμή που δεν έχουν ανοίξει τα αεροδρόμια και δεν έχουμε ενημέρωση για πτήσεις και αριθμούς τουριστών, συνέχισε, «κάνουμε υπομονή και θέλουμε με σοβαρότητα και επαγγελματισμό να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση, γιατί η τουριστική βιομηχανία είναι το Α και το Ω της κυπριακής οικονομίας και δεν μπορούμε να συμπεριφερθούμε ερασιτεχνικά».

Είπε, επίσης, πως το πρωτόκολλο λειτουργίας των ξενοδοχείων έχει παραληφθεί επίσημα το πρωί της Πέμπτης και πρέπει «να το αφομοιώσουμε για να το μεταδώσουμε και στους εργαζόμενους και τα μέτρα προφύλαξης πρέπει να τα τηρούμε ευλαβικά».

Ο κ.Θεοχάρους εξέφρασε την ελπίδα όπως «με την επιδημιολογική μας επίδοση και συμπεριφορά, αυτά τα μέτρα θα είναι πιο λειτουργήσιμα, ποιο εφαρμόσιμα και ποιο εφικτά».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X