ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Live: Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων - Ένας ακόμη θάνατος

Όλες οι εξελίξεις στο 24news

Από τις 4 Μαΐου, η Κύπρος έκανε «πρεμιέρα» με την Α' φάση της σταδιακής άρσης μέτρων.

Υπενθυμίζουμε ότι άνοιξαν τις πύλες τους:

-Κατασκευαστικός τομέας και όλες οι παρεμφερείς οικονομικές δραστηριότητες

- Λιανικό εμπόριο – επαναλειτουργία όλων των καταστημάτων , εκτός από εκείνα που στεγάζονται εντός εμπορικών κέντρων/πολυκαταστημάτων. Οι ημέρες και οι ώρες λειτουργίας των καταστημάτων θα καθοριστούν από το Υπουργείο Εργασίας Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και το Υπουργείο Υγείας

-Λαϊκές αγορές, πλανοδιοπώληση

(Δείτε εδώ όλα όσα ισχύουν)

Μέτρα Διακίνησης

3 SMS την ημέρα, η απαγόρευση κυκλοφορίας να ισχύει από τις 10 μμ μέχρι 6 π.μ. (Διαβάστε όλα όσα ισχύουν για τα sms ΕΔΩ)

Στις 21 Μαΐου επιστρέφουν στα σχολεία όλες οι βαθμίδες εκπαίδευσης, πλην της Γ Λυκείου, η οποία άρχισε τα μαθήματα στο σχολείο από χθες, όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Πρόδρομος Προδρόμου, μετά το πέρας σύσκεψης στο Προεδρικό. (Διαβάστε όλες τις αποφάσεις ΕΔΩ).

«Όλα τα δεδομένα των τελευταίων ημερών δείχνουν ότι η πανδημία υποχωρεί. Δεν πρέπει όμως να κάνουμε το λάθος να πιστέψουμε ότι όλα έχουν τελειώσει. Δεν αφήνουμε τα καλά νέα να μας παρασύρουν», ανέφερε στην χθεσινή δημοσιογραφική διάσκεψη ο Δρ Μάριος Λοΐζου, Επιστημονικός Διευθυντής, Διεύθυνσης Λευκωσίας ΟΚΥπΥ.

Όσον αφορά τα κρούσματα, ο αριθμός ανήλθε στα 905, (περιλαμβανομένων και των 10 που εντοπίστηκαν στις Βρετανικές Βάσεις). Τις τελευταίες ημέρες ο αριθμός είναι μονοψήφιος και η αισιοδοξία, μεγαλώνει.

Τα θύματα της πανδημίας στην Κύπρο, είναι 17.

Στο μεταξύ, σήμερα, (13/5) συνέρχεται το Υπουργικό Συμβούλιο. Αναμένεται να βρεθούν επί τάπητος τα μέχρι στιγμής δεδομένα ενόψει της δεύτερης φάσης χαλαρώσεων στις 21 Μαΐου.

Το 24news σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις:

22:40 - Καρούσος: Έφτασαν στην Κύπρο 36 τόνοι ιατρικού υλικού από Κίνα

Σύμφωνα με την ανάρτηση του υπουργού Μεταφορών, Γιάννη Καρούσου, ήταν «μια περιπετειώδης πτήση, αφού οι τούρκικες αρχές δεν επέτρεψαν στο αεροπλάνο να περάσει από τον εναέριο χώρο της Τουρκίας. Έτσι, οι πιλότοι υποχρεώθηκαν να αλλάξουν πορεία προς Μόσχα όπου και προσγειώθηκαν για ανεφοδιασμό, αλλαγή πληρώματος και ξεκίνησαν με νέα διαδρομή προς Κύπρο».

Παράλληλα εξέφρασε τα συγχαρητήρια του στην υπηρεσία του Υπουργείου για τη διοργάνωση αυτής της ναυλωμένης πτήσης, όπως και σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς οι οποίοι βοήθησαν στην υλοποίηση της.

22:00 - Γαλλία: Ξεπέρασαν τις 27.000 οι νεκροί

Η Γαλλία υπερέβη το όριο των 27.000 θανάτων λόγω του κορωνοϊού με 83 επιπλέον θανάτους να καταγράφονται το τελευταίο εικοσιτετράωρο, με τον ρυθμό αύξησης να επιβραδύνεται (0,3%) μετά από μια επιτάχυνση τις προηγούμενες τρεις μέρες. Ο αριθμός των ασθενών σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας παράλληλα συνεχίζει να μειώνεται, σύμφωνα με τα δεδομένα της Γενικής Διεύθυνσης Υγείας.

Η Covid-19 έχει προκαλέσει το θάνατο σε τουλάχιστον 27.074 ανθρώπους από την 1η Μαρτίου, αλλά η πίεση στις ΜΕΘ, μονάδες εντατικής θεραπείας, συνεχίζει να μειώνεται, με λιγότερους από 2.500 ασθενείς (2.428) για πρώτη φορά μετά τις 24 Μαρτίου.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, από την έναρξη της επιδημίας, 17.101 ασθενείς πέθαναν σε νοσοκομεία.

Από την έναρξη της επιδημίας, 97.424 ασθενείς έχουν νοσηλευτεί, εκ των οποίων 58.673 πήραν εξιτήριο έχοντας θεραπευτεί.

Τα κρούσματα αυξήθηκαν σε μικρό ρυθμό (0,4%) φτάνοντας τις 140.374.

20:00 - Αυτό είναι το πρόγραμμα για το τεστ κορωνοϊού στα σχολεία

19:50 - Στους 156 οι νεκροί στην Ελλάδα - Κατέληξε 62χρονος στον Ευαγγελισμό

Ένα ακόμη θύμα του κορωνοϊού στην Ελλάδα, καθώς κατέληξε άνδρας 62 ετών που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός.

Σύμφωνα με πληροφορίες, νοσηλευόταν στη ΜΕΘ από 7 Απριλίου του 2020 και είχε υποκείμενα νοσήματα.

Ο συνολικός αριθμός των νεκρών από τον κορωνοϊό στην Ελλάδα ανέρχεται πλέον σε 156.

19:20 - Μηδέν κρούσματα και σήμερα στα κατεχόμενα

Ο "υπουργός υγείας" Αλί Πιλλί δήλωσε πως το τελευταίο 24ωρο, έγιναν 1,560 εξετάσεις και δεν εντοπίστηκε θετικό κρούσμα. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στα κατεχόμενα είναι 108 και 4 θάνατοι. Αυτή τη στιγμή κανείς ασθενής δεν νοσηλεύεται σε νοσοκομείο. Συνολικά είχαν λάβει περίθαλψη 104 άτομα.

Έγιναν συνολικά 27,633 διαγνωστικά τεστ με βάση τα στοιχεία του "υπουργείου υγείας".

18:40 - Κύπρος: Έπαιζαν χαρτιά σε εξοχικό και καταγγέλθηκαν

18:10 - Κορωνοϊός - Ελλάδα: 16 νέα κρούσματα -Τρεις θάνατοι το τελευταίο 24ωρο

18:00 - 2 νέα κρούσματα στην Κύπρο σε 1946 τεστ

Συγκεκριμένα πρόκειται για:

1 κρούσμα από ιχνηλάτηση

1 κρούσμα από ιδιωτική πρωτοβουλία

Ένας ακόμη θάνατος -  Πρόκειται για 85χρονη γυναίκα που νοσηλευόταν σε Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού με εξαιρετικά βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό.

17:00 - ΠΟΥ: Απειλεί την πρόοδο που έχει επιτευχθεί στον τομέα της υγείας η πανδημία

16:50 - Ακόμα 494 νεκροί από κορωνοϊό καταγράφηκαν στο Ην. Βασίλειο σε ένα 24ωρο

Στις 33.186 αυξήθηκε ο απολογισμός των επιβεβαιωμένων φορέων του κορωνοϊού που έχουν χάσει τη ζωή τους στο Ηνωμένο Βασίλειο, με βάση τα στοιχεία του Υπουργείου Υγείας.

Το τελευταίο 24ωρο αναφέρθηκαν ακόμα 494 θάνατοι.

Σημειώνεται ότι με βάση τα στοιχεία από το Γραφείο Εθνικής Στατιστικής, που βασίζονται στην αναγραφή της Covid-19 στα πιστοποιητικά θανάτου έστω και αν ο θανών δεν είχε υποβληθεί σε διαγνωστικό τεστ, ο αριθμός των θυμάτων είναι ήδη λίγο πάνω από 40.000.

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα έφτασαν τις 229.705, μετά από τον εντοπισμό ακόμα 3.242 φορέων το τελευταίο 24ωρο.

Συνολικά πάνω από ενάμισι εκατομμύριο κάτοικοι του Ηνωμένου Βασιλείου έχουν υποβληθεί σε διαγνωστικό τεστ.

16:30 - Λεμεσός: Βόλτα στον μόλο; - Μην καθίσεις στο παγκάκι, απαγορεύεται (pics)

15:30 - Εδώ δίνει έμφαση η Αστυνομία στους ελέγχους

14:55 - Στους 16 οι πολίτες με ύποπτα συμπτώματα κορωνοϊού στο ΓΝ Λεμεσού

14:50  - Την κατάσταση στις δύο πλευρές όσον αφορά την πανδημία, συζήτησε η Δικοινοτική Τεχνική Επιτροπή Υγείας

Την κατάσταση όπως διαμορφώνεται με την πανδημία του κορωνοϊού και στις δύο πλευρές του νησιού συζήτησε το μεσημέρι με τηλεδιάσκεψη, η Δικοινοτική Τεχνική Επιτροπή για την Υγεία, είπε στο ΚΥΠΕ, ο Ε/κ συμπρόεδρος της Επιτροπής, Λεωνίδας Φυλακτού.Όπως ανέφερε, «περιγράφηκε το έργο της Επιτροπής μέσα στην πανδημία, η βοήθεια που έγινε σε κόσμο είτε για μεταφορά για θεραπείες είτε για μεταφορά για φάρμακα είτε για μεταφορά εμπορευμάτων .Ήταν μια συζήτηση επιστημονική πάνω στα δεδομένα που έχουμε».Έγινε αλληλοενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων, σημείωσε, για το θέμα των κρουσμάτων, τα μέτρα προστασίας που λαμβάνονται και τη σταδιακή χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων.Στην τηλεδιάσκεψη, συζητήθηκε επίσης το θέμα των Τουρκοκύπριων ασθενών που έρχονται στις ελεύθερες περιοχές για θεραπείες και δόθηκαν επεξηγήσεις από την πλευρά μας σε ερωτήματα. «Έγινε αναφορά στο πώς χειριζόμαστε τους ασθενείς στα νοσοκομεία, η ανάγκη διενέργειας τεστ σε όσους εισάγονται στα νοσοκομεία κ.λπ.», σημείωσε.Όσον αφορά την κατάσταση στα κατεχόμενα, είπε ο κ. Φυλακτού, η τουρκοκυπριακή πλευρά ενημέρωσε για τα μηδαμινά κρούσματα που υπάρχουν και για το ότι δόθηκε εξιτήριο χθες και στον τελευταίο ασθενή που νοσηλευόταν.Σε σχέση με τη σταδιακή χαλάρωση των μέτρων, σημείωσε ότι «αυτή γίνεται με τον ίδιο τρόπο όπως το χειριζόμαστε κι εμείς. «Άνοιξαν κάποιες επιχειρήσεις και η χαλάρωση γίνεται σταδιακά. Προγραμματίζουν να ανοίξουν κι άλλες επιχειρήσεις σύντομα», σημείωσε.

14:45 - Δεν πρέπει να χαθούν θέσεις εργασίας ή να μειωθούν μισθοί, λέει ο ΓΓ του ΑΚΕΛ

14:40 - Πάει ΟΛΟ το ποδόσφαιρο προεδρικό

14:11 - Αυστηρές συστάσεις Κομισιόν για την επαναλειτουργία των ξενοδοχείων

Στο κείμενο που έστειλε η Κομισιόν στο Συμβούλιο, αναφέρεται ότι "πρέπει να ληφθούν υπόψη μέτρα που μειώνουν την παρουσία προσωπικού στην εγκατάσταση, όπως η εργασία από το σπίτι για όλο το προσωπικό που εκτελεί καθήκοντα που ενδέχεται να είναι συμβατά με την τηλεργασία". "Θα πρέπει να ληφθούν υπόψη μέτρα για τη μείωση του αριθμού των φυσικών επαφών και του χρόνου των φυσικών επαφών μεταξύ των ατόμων εντός του ξενοδοχείου, συμπεριλαμβανομένων των αλλαγών στην εργασία, των αλλαγών στις ώρες γεύματος, της χρήσης τηλεφώνων και ηλεκτρονικών μέσων επικοινωνίας".

Συγκεκριμένα, ο χώρος πρέπει να εφαρμόσει στοχοθετημένα μέτρα για να διασφαλίσει ότι η φυσική απόσταση διατηρείται σε κοινόχρηστους χώρους όπου οι επισκέπτες είναι πιθανό να συγκεντρωθούν για παρατεταμένες χρονικές περιόδους (δηλαδή περισσότερο από 15 λεπτά), όπως ο καθορισμός μέγιστου αριθμού επισκεπτών που επιτρέπεται σε κάθε κοινή εγκατάσταση (π.χ. εστιατόρια, καφετέριες, μπαρ, λόμπι). Θα πρέπει να ληφθεί υπόψη η κατανομή χρόνου επί ψηφιακών κρατήσεων για ώρες γεύματος ή επισκέψεις σε πισίνες ή γυμναστήρια

Όταν η φυσική απόσταση δεν μπορεί να διατηρηθεί πλήρως, θα πρέπει να εξεταστούν εναλλακτικά μέτρα για την προστασία των επισκεπτών και των εργαζομένων, όπως η χρήση γυάλινων ή πλαστικών διαχωριστικών, η χρήση μάσκας κ.λπ.

13:40 - Άρχισαν από σήμερα οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι για τον Covid-19 σε σχολεία

12:30 - Αποτελέσματα κλινικών δοκιμών τέλος Οκτωβρίου για εμβόλιο COVID-19, αναμένει το Ινστιτούτο Παστέρ

12:00 - Την υποχρεωτική χρήση μάσκας σε αεροδρόμια και αεροπλάνα θα ανακοινώσει η ΕΕ

H Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοινώνει σήμερα ότι οι αεροπορικές εταιρείες δεν θα χρειάζεται να διατηρούν κενές τις μεσαίες θέσεις στα αεροπλάνα, αλλά η χρήση της μάσκας εν πτήσει και στους χώρους των αεροδρομίων θα είναι υποχρεωτική, καθώς εκκινούν σταδιακά οι μετακινήσεις εντός της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Η οδηγία για τις αεροπορικές μεταφορές εντάσσεται στο ευρύτερο πακέτο των συστάσεων που ανακοινώνει σήμερα η Κομισιόν για την σταδιακή άρση των συνοριακών περιορισμών και την προσεκτική επανέναρξη των ταξιδιών για την προώθηση του τουρισμού στην Ευρώπη.

11:40 -  Περδίος:  Tο 55% του πλάνου δράσης του υφυπουργείου Τουρισμού έχει διεκπεραιωθεί

- Ξεκίνησε η διαδικασία για πρόταση νόμου απαγόρευσης κατανάλωσης αλκοόλ σε δημόσιους χώρους και πλατείες

- Έχει περάσει το Νομοσχέδιο για τα AirBNB καθώς και σχέδιο αναβάθμισης εστιατορίων.

-Κίνητρα για προώθηση των ορεινών περιοχών 

- Ολοκληρώθηκε η ετοιμασία των μελετών για εθνική στρατηγική τουρισμού

11:30 -  Ολοκληρώθηκε το Υπ. Συμβούλιο

10:20 - Συνολικά επτά ασθενείς με κορωνοϊό νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Αναφοράς

09:40 - Άφιξη ναυλωμένης πτήσης από την Κίνα με ιατρικά αναλώσιμα 

 Το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων ανακοινώνει ότι στο πλαίσιο πρόληψης και αντιμετώπισης της πανδημίας του Κορωνιού και κατόπιν συντονισμένων ενεργειών με το Υπουργείο Υγείας και την Πρεσβεία της Κύπρου στη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας έχει διευθετήσει τη μεταφορά ιατρικού εξοπλισμού και αναλώσιμων από την Κίνα.

Το ιατρικό υλικό αναμένεται να φθάσει σήμερα, Τετάρτη 13 Μαΐου 2020 γύρω στις 13.30, στο αεροδρόμιο Λάρνακας με αεροπλάνο που έχει ναυλώσει ειδικά το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων για το σκοπό αυτό από το αεροδρόμιο Τιανζίν της Κίνας. Το αεροσκάφος μεταφέρει 36 τόνους ιατρικού εξοπλισμού και συμπεριλαμβάνει, μεταξύ άλλων, προστατευτικές στολές, καλύμματα παπουτσιών, χειρουργικές στολές μονής χρήσης και προστατευτικές μάσκες.

09:15 - Αρχίζουν οι έλεγχοι για κορωνοϊό σε σχολεία

Το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας ανακοινώνει ότι στο πλαίσιο της απόφασης για διεξαγωγή δειγματοληπτικών ελέγχων για τον Covid-19 σε σχολεία, η διαδικασία αυτή θα πραγματοποιηθεί, σήμερα, Τετάρτη, 13 Μαḯου 2020, από τις 9.00 πμ έως τις 11.00 πμ στο Λύκειο Κύκκου Β' στην Έγκωμη.

08:40 - Συνέρχεται μέσω τηλεδιάσκεψης η δικοινοτική Τ. Επιτροπή για Υγεία

Συνέρχεται σήμερα το μεσημέρι, με τηλεδιάσκεψη, η δικοινοτική Τεχνική Επιτροπή για την Υγεία, προκειμένου να συζητήσει την κατάσταση ως έχει στις δυο πλευρές σε σχέση με την πανδημία του κορωνοϊού.

Όπως έχει δηλώσει στο ΚΥΠΕ ο Ε/κ συμπρόεδρος της Επιτροπής, Λεωνίδας Φυλακτού, «το κύριο θέμα είναι η αλληλοενημέρωση για το θέμα της πανδημίας, η κατάσταση στις δυο πλευρές και τα μέτρα που λαμβάνονται».

Ο κ. Φυλακτού είπε επίσης πως ο ίδιος βρίσκεται σε καθημερινή επικοινωνία με τον Τ/κ συμπρόεδρο της Επιτροπής. Γίνεται αλληλοενημέρωση και τίθενται κάποια αιτήματα που αφορούν κυρίως αιτήματα για θεραπείες και φάρμακα Τ/κ ασθενών, ανέφερε, σημειώνοντας πως σήμερα η Επιτροπή θα συνέλθει, μέσω τηλεδιάσκεψης, στην ολομέλειά της.

Ερωτηθείς αν κατά τη συνάντηση θα συζητηθεί το θέμα της διάνοιξης των οδοφραγμάτων με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα στις δυο πλευρές, ο κ. Φυλακτού είπε πως αυτό που έχει συμφωνηθεί είναι να συζητηθεί γενικά η κατάσταση στις δυο πλευρές σε σχέση με την πανδημία.

08:00 - Σε 88 καταγγελίες σε 12 ώρες προέβη η Αστυνομία για παραβίαση του διατάγματος για διακινήσεις

07:30 - Σε απόγνωση ιδιοκτήτες των κέντρων αναψυχής στην Κύπρο

7:00 - 203 ασθενείς εξυπηρετήθηκαν χθες στα εξωτερικά ιατρεία του ΓΝ Πάφου

Παράλληλα συνεχίζουν τη λειτουργία τους και νοσηλεύουν ασθενείς, όλοι σχεδόν οι θάλαμοι του Νοσοκομείου, με 45 ασθενείς να νοσηλεύονται τουλάχιστον μέχρι χτες.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως παρόλο που οι ανάγκες για νοσηλεία είναι μεγαλύτερες, εντούτοις το περιοριστικό ποσοστό του 60%, σύμφωνα με το οποίο λειτουργούν τα Γενικά Νοσοκομεία αυτή την περίοδο, δεν επιτρέπει εισαγωγή μεγαλύτερου αριθμού ασθενών.

Ο Επιστημονικός Διευθυντής του Νοσοκομείου Πάφου για τον covid- 19 ανέφερε πως χτες στο Μικροβιολογικό εργαστήρι του Νοσοκομείου Πάφου εγκαταστάθηκε το μηχάνημα για την μοριακή εξέταση covid- 19 , που αποτελεί, όπως είπε, δωρεά της Ένωσης Κοινοτήτων Πάφου.
Αναμένεται δε, συνέχισε, ότι οι πρώτες εξετάσεις θα γίνουν σήμερα ή αύριο ,μόλις εξασφαλιστούν από τη Λευκωσία τα απαραίτητα αναλώσιμα.
Στη μοριακή εξέταση θα υποβάλλονται όλα τα ύποπτα περιστατικά που προσέρχονται στο Νοσοκομείο Πάφου και η περαιτέρω διαχείριση τους θα εξαρτάται από το αποτέλεσμα της εξέτασης, συμπλήρωσε ο κ. Μουτήρης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X