ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

LIVE: Μονοψήφιος ο αριθμός των κρουσμάτων και σήμερα

Όλες οι εξελίξεις στο 24news

Από τις 4 Μαΐου, η Κύπρος έκανε «πρεμιέρα» με την Α' φάση της σταδιακής άρσης μέτρων.

Υπενθυμίζουμε ότι άνοιξαν τις πύλες τους:

-Κατασκευαστικός τομέας και όλες οι παρεμφερείς οικονομικές δραστηριότητες

- Λιανικό εμπόριο – επαναλειτουργία όλων των καταστημάτων , εκτός από εκείνα που στεγάζονται εντός εμπορικών κέντρων/πολυκαταστημάτων. Οι ημέρες και οι ώρες λειτουργίας των καταστημάτων θα καθοριστούν από το Υπουργείο Εργασίας Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και το Υπουργείο Υγείας

-Λαϊκές αγορές, πλανοδιοπώληση

(Δείτε εδώ όλα όσα ισχύουν)

Μέτρα Διακίνησης

3 SMS την ημέρα, η απαγόρευση κυκλοφορίας να ισχύει από τις 10 μμ μέχρι 6 π.μ. (Διαβάστε όλα όσα ισχύουν για τα sms ΕΔΩ)

Όσον αφορά τα κρούσματα, ο αριθμός ανήλθε στα 901, (περιλαμβανομένων και των δέκα που εντοπίστηκαν στις Βρετανικές Βάσεις). Τις τελευταίες ημέρες ο αριθμός είναι μονοψήφιος και η αισιοδοξία, μεγαλώνει.

Τα θύματα της πανδημίας στην Κύπρο, είναι 16.

Στις 21 Μαΐου επιστρέφουν στα σχολεία όλες οι βαθμίδες εκπαίδευσης, πλην της Γ Λυκείου, η οποία αρχίζει μαθήματα στο σχολείο από σήμερα, 11 του μήνα, όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Πρόδρομος Προδρόμου, μετά το πέρας σύσκεψης στο Προεδρικό. (Διαβάστε όλες τις αποφάσεις ΕΔΩ)

Το 24news σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις:

20:20 - Κανένα νέο κρούσμα στα κατεχόμενα, εξιτήριο για τον τελευταίο ασθενή

Και σήμερα δεν εντοπίστηκε θετικό κρούσμα κορωνοϊού στα κατεχόμενα, σύμφωνα με ανακοίνωση του "υπουργείου υγείας" σε σύνολο 1,003 εξετάσεων.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, τα συνολικά κρούσματα είναι 108.
Σήμερα πήρε εξιτήριο και ο τελευταίος ασθενής που νοσηλευόταν σε νοσοκομείο με κορωνοϊό. Πρόκειται για έναν 83χρονο που δήλωσε ευτυχής που επιστρέφει στο σπίτι του.

Ο "υπουργός υγείας" Αλί Πιλλί ευχαρίστησε γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό και είπε πως "μπορεί να μην αναγνωρίζουν την `τδβκ` (ψευδοκράτος) αλλά σήμερα αποδείξαμε την ύπαρξή μας".

Ευχαριστίες απηύθυνε και ο "πρωθυπουργός" Ερσίν Τατάρ που είπε πως "η `τδβκ` έδωσε εξετάσεις και τις πέρασε". Εξέφρασε επίσης ευγνωμοσύνη στην Τουρκία για την βοήθειά της.

19:30 - Ιταλία: 179 τα νέα θύματα - Στις 30.739 το σύνολο των νεκρών

Ο συνολικός αριθμός των περιστατικών κορωνοϊού στην Ιταλία είναι 219.814. Οι νεκροί έφτασαν τις 30.739. Παράλληλα, 106.587 άνθρωποι έχουν ιαθεί.

Χθες το σύνολο κρουσμάτων του κορωνοϊού ήταν 219.070 και είχαν χάσει την ζωή τους 30.560 άνθρωποι ενώ 105.186 είχαν θεραπευθεί.

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο, δηλαδή, έχασαν την ζωή τους 179 άνθρωποι και καταγράφηκαν 744 νέα κρούσματα. 1.401 ασθενείς έγιναν αρνητικοί στον ιό.

Στο μεταξύ, 999 ασθενείς βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας και, συνολικά, 13.539 έχουν εισαχθεί σε νοσοκομείο. Για 67.950 έχει αποφασιστεί ο κατ΄οίκον περιορισμός.

Ο ρυθμός μετάδοσης του ιού το τελευταίο εικοσιτετράωρο μειώθηκε, με 58 λιγότερα κρούσματα. Παρουσιάζει μικρή αύξηση ο αριθμός των νεκρών: έχασαν την ζωή τους 14 περισσότεροι άνθρωποι σε σχέση με την χθεσινή ημέρα. Οι δε ιασθέντες είναι 754 λιγότεροι από χθες,.

18:50 - Λευκωσία: Καταγγέλθηκε υπεραγορά - Υπάλληλος δεν φορούσε μάσκα

18:20 - Ελλάδα: 10 νέα κρούσματα - 2726 συνολικά - Κανένας νέος θάνατος

18:00 - 3 νέα κρούσματα στην Κύπρο από σύνολο 1,046 διαγνώσεων 

Συγκεκριμένα πρόκειται για:

1 κρούσμα από ιχνηλάτηση

1 κρούσμα από το εξωτερικό

1 κρούσμα από ιδιωτική πρωτοβουλία

«Μας ανησυχεί ιδιαίτερα ο εντοπισμός κρουσμάτων  από ειδικές ομάδες» ανέφερε ο Δρ. Κωστρίκης.

«Τα δεδομένα δείχνουν  ότι η πανδημία υποχωρεί», δήλωσε ο Δρ. Μάριος Λοϊζου. 

16:55 - Ηνωμένο Βασίλειο: 210 νέοι θάνατοι από τον κορωνοϊό

Η Βρετανία κατέγραψε 210 νέους θανάτους από την επιδημία Covid-19 κατά το τελευταίο 24ωρο, με τον συνολικό απολογισμό των νεκρών να ανέρχεται σε 32.065.

Παράλληλα, έχουν ανακοινωθεί 3.877 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του ιού, με το σύνολο τους πλέον να αριθμεί στις 223.060.

Οι αριθμοί που ανακοινώθηκαν περιλαμβάνουν στοιχεία των υπηρεσιών Δημόσιας Υγείας της Αγγλίας, της Ουαλίας, της Βόρειας Ιρλανδίας και της Σκωτίας και περιλαμβάνουν τους θανάτους σε όλα τα ιδρύματα έπειτα από την πραγματοποίηση διαγνωστικών ελέγχων.

16:10 - Αυτοσυγκράτηση και όχι χαλάρωση ζητά από τους πολίτες ο Δήμος Λεμεσού

Έκκληση να μην θέσουμε σε κίνδυνο «όλα όσα με κόπο πετύχαμε», απευθύνει ο Δήμος Λεμεσού, με αφορμή φαινόμενα που παρατηρούνται το τελευταίο διάστημα στη Λεμεσό και μετά την έναρξη της α’ φάσης χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων.

Σε ανακοίνωση του, ο Δήμος Λεμεσού αναφέρει ότι τους τελευταίους δύο μήνες όλοι μας κάναμε μια πρωτόγνωρη προσπάθεια να αντιμετωπίσουμε τον COVID-19, κάναμε μεγάλες θυσίες, μείναμε μακριά από αγαπημένα πρόσωπα, στερηθήκαμε αγαπημένες συνήθειες, αλλά μείναμε σταθεροί, σοβαροί και πειθαρχημένοι, για το καλό μας, για το καλό των οικογενειών μας και των φίλων μας.

«Ως αποτέλεσμα της συλλογικής αυτής προσπάθειας, τα αποτελέσματα της εξάπλωσης της πανδημίας μέχρι σήμερα στην πόλη μας είναι αισιόδοξα και δικαιολογημένα όλοι νιώθουμε μεγάλη ικανοποίηση και περηφάνια», λέει ο Δήμος Λεμεσού και ευχαριστεί τους κατοίκους της Λεμεσού, «οι οποίοι στη συντριπτική τους πλειοψηφία εφάρμοσαν και εφαρμόζουν όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας απέναντι στη πανδημία».

Δυστυχώς όμως, τονίζει, τα τελευταία 24ώρα παρατηρήθηκαν φαινόμενα χαλάρωσης από μια μικρή μερίδα συμπολιτών μας, «οι οποίοι θέτουν σε κίνδυνο όλα όσα με κόπο πετύχαμε».

15:30 - «Η ΚΟΠ αποφασίζει, η κυβέρνηση συμπαρίσταται»

15:20 - Η πανδημία COVID-19 επιβεβαίωσε την σημαντικότητα του ρόλου των νοσηλευτών, λέει ο Διευθυντής Νοσηλευτικών Υπηρεσιών

Φέτος, η πανδημία COVID-19 έρχεται τραγικά να επιβεβαιώσει την σημαντικότητα του ρόλου των νοσηλευτών/νοσηλευτριών και των μαιών για ακόμη μια φορά, αναφέρει σε μήνυμα του για την Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών που είναι η 12η Μαΐου, ο Διευθυντής Νοσηλευτικών Υπηρεσιών Αντρέας Ξενοφώντος.

Η Διεύθυνση Νοσηλευτικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Υγείας εκφράζει θερμότατα συγχαρητήρια προς όλους τους νοσηλευτές/τριες, τις μαίες της Κύπρου, για την αξιέπαινη συνεισφορά τους μέσω του έργου τους στην αντιμετώπιση της πανδημίας, διασφαλίζοντας την υγεία του πληθυσμού.

Η 12η Μαΐου θεσμοθετήθηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, ως Ημέρα Τιμής για τους νοσηλευτές/τριες ολόκληρης της παγκόσμιας κοινότητας. Η ημέρα αυτή είναι αφιερωμένη σε όλους τους νοσηλευτές/νοσηλεύτριες, τις μαίες, στα εκατομμύρια νοσηλευτών που απασχολούνται στα Συστήματα Υγείας σε όλο τον κόσμο, προσφέροντας αφείδωλα τις ανεκτίμητες υπηρεσίες τους.

Το Διεθνές Συμβούλιο Νοσηλευτών – ICN, που αποτελεί την παγκόσμια φωνή της Νοσηλευτικής, επιλέγει φέτος ως θέμα των εκδηλώσεων με ευκαιρία τη Διεθνή Ημέρα Νοσηλευτών, τον τίτλο “Nurses: A voice to lead – Nursing the world to health” / «Νοσηλευτές/τριες: Ηγετική Φωνή – Φροντίζοντας την παγκόσμια υγεία».

Μέσα από την φετινή θεματολογία του ICN, δίνεται η ευκαιρία για κατανόηση του ρόλου των νοσηλευτών, τη συμβολή τους στη διασφάλιση του αναφαίρετου δικαιώματος στην υγεία για όλο τον κόσμο, εστιάζοντας στην πραγματική αξία των νοσηλευτών.

15:15 - Υπ. Μεταφορών: Αυτό είναι το νέο διάταγμα

15:00 - Συνολικά 11 άτομα με ύποπτα συμπτώματα κορωνοϊού στο ΓΝ Λεμεσού

Σύμφωνα με τον ΟΚΥπΥ, σήμερα στον 5ο όροφο νοσηλεύονται συνολικά 13 άτομα, 11 με ύποπτα συμπτώματα κορωνοϊού και δυο που προσβλήθηκαν από τον ιό.Την ίδια ώρα στη ΜΕΘ του δημόσιου νοσηλευτηρίου της Λεμεσού, συνεχίζει να νοσηλεύεται διασωληνωμένος ένας ασθενής με κορωνοϊό.Από τις επτά χθες βράδυ μέχρι τις επτά σήμερα το πρωί, εξετάστηκε μόλις ένας πολίτης στο Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών, χωρίς να χρειαστεί να γίνει εισαγωγή.Άλλοι τρεις πολίτες επισκέφθηκαν για εξέταση το Θάλαμο Βραχείας Νοσηλείας, που λειτουργεί στη ψυχιατρική πτέρυγα του ΓΝ Λεμεσού, με έναν εξ αυτών να γίνεται εισαγωγή.

14:55 - Κύπρος: Oι αιτήσεις για τα Ειδικά Σχέδια που πρέπει να συμπληρώσετε

14:50 - Συνέχεια στη συζήτηση Επ. Οικονομικών για νομοσχέδια στήριξης οικονομίας την Πέμπτη, τη Δευτέρα η Ολομέλεια

14:45 - Ακύρωση και αναβολή καλοκαιρινών πολιτιστικών εκδηλώσεων ανακοίνωσε ο Δήμος Λεμεσού

14:20 - Έτσι θα ανοίξουν εστιατόρια και καφετέριες στην Κύπρο

14:00 - Τα λένε την Πέμπτη ΚΟΠ - Αναστασιάδης

13:26 - Τα παιδιά θα εκπαιδευθούν στο σχολείο να προφυλάσσονται από τον κορωνοϊό ενόψει του Σεπτέβρη, λέει η Ζ. Πανά

Το σχολείο είναι ο χώρος, όπου τα παιδιά θα εκπαιδευθούν να προφυλάσσονται από τον κορωνοϊό, λέει στο ΚΥΠΕ το μέλος της Επιστημονικής Ομάδας του Υπουργείου Υγείας, Λέκτορας στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Ζωή-Δωροθέα Πανά, σημειώνοντας ότι θα προετοιμαστούν για ενδεχόμενη έξαρση περιστατικών τον Σεπτέμβριο.

Αναφερόμενη στη σημερινή έναρξη φοίτησης των τελειόφοιτων στα σχολεία, η κ. Πανά, εξέφρασε την εμπιστοσύνη της προς τους εκπαιδευτικούς για τον υποστηρικτικό ρόλο που θα έχουν στην ασφάλεια των παιδιών.

Σημείωσε ότι έχει γίνει εκπαίδευση των Διευθυντών Γ΄ Λυκείου για το πώς θα δράσουν στα σχολεία κι αυτό που διαπιστώθηκε ήταν η ωριμότητα, υπευθυνότητα αυτών των ανθρώπων, όπως επίσης και η διάθεσή τους να βοηθήσουν σ΄ αυτό το εγχείρημα ώστε τα παιδιά να γυρίσουν με ασφάλεια.

«Θεωρώ ότι τα παιδιά παρά το γεγονός ότι ήταν πάρα πολύ πιεσμένα από την παρατεταμένη φάση του εγκλεισμού, με την κατάλληλη εκπαίδευση μπορούν να προσαρμοστούν και να ακολουθήσουν μια κουλτούρα πρόληψης λοιμώξεων, που αφορά προφανώς τώρα τον COVID 19 αλλά κι αυτό θα είναι εξαιρετικά χρήσιμο και για το μέλλον μας, ως παρακαταθήκη για τον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει να συμπεριφέρονται τα παιδιά και οι ενήλικες μέσα στην κοινότητα. Άρα το σχολείο είναι ο χώρος στον οποίον θα πρέπει να εκπαιδευθούν», είπε.

13:25 - Χωρίς κανένα πρόβλημα συνεχίζει τη λειτουργία του το Νοσοκομείο Π. Χρυσοχούς, σύμφωνα με ΟΚΥπΥ

13:20 - «Γιατί η Κυβέρνηση παραγκωνίζει τον Δρα Κωστρίκη και μειώνει την υπόληψη του;»

13:00 - Κύπρος: «Δεν έγινε θερμομέτρηση στα σχολεία» λένε οι οργανωμένοι μαθητές (pics)

12:30 - Αυτά τα είδη μάσκας πρέπει να φοράμε - Τι να προσέξετε στην κυπριακή αγορά

12:11 - «Καμπάνα» σε πέντε από δικαστήριο - Συναθροίστηκαν παράνομα

11:05 - Υπ.Παιδείας: Καθολική η προσέλευση μαθητών 

Καθολική ήταν η προσέλευση των μαθητών με το ποσοστό του 95% να προσέρχεται στα σχολεία. Αυτό ανέφερε σε δηλώσεις του ο Υπουργός Παιδείας, Πρόδρομος Προδρόμου.

10:17 - Αισιοδοξία εκφράζει το ΕΒΕ Λάρνακας για επανεκκίνηση της οικονομίας

10:12 - Τρία πρόσωπα υπό διερεύνηση για κορωνοϊό νοσηλεύονται στο ΓΝ Λάρνακας

Τα δύο άτομα νοσηλεύονται στη Χειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου, ενώ ένα πρόσωπο βρίσκεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας χωρίς όμως να είναι διασωληνωμένο.Εν τω μεταξύ στο Κέντρο Αποκατάστασης Eden Resort, στην Τερσεφάνου φιλοξενούνται σήμερα 58 άτομα, τα οποία θα παραμείνουν μέχρι την πλήρη αρνητικοποίησή τους.

10:07 - Ψήφιση νομοσχεδίου στήριξης πολύ μικρών επιχειρήσεων, ζητά ο Σύνδεσμος Προστασίας Πρώτης Κατοικίας

Ο Σύνδεσμος Προστασίας Πρώτης Κατοικίας προβαίνει σε σειρά εισηγήσεων για το νομοσχέδιο που αφορά την κρατική στήριξη σε πολύ μικρές επιχειρήσεις και αυτοτελώς εργαζόμενους και καλεί τα κόμματα όπως άμεσα προχωρήσουν στη ψήφισή του.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή του ο σύνδεσμος αναφέρει ότι η ενσωμάτωση της απευθείας εφάπαξ κρατικής στήριξης προς τους αυτοτελώς εργαζόμενους και τις πολύ μικρές επιχειρήσεις είναι προς τη σωστή κατεύθυνση και εισηγείται όπως «αναθεωρηθούν τα ποσά αυτά σε πιο ρεαλιστικά επίπεδα έχοντας υπόψη τα τρέχοντα έξοδα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις αυτές».

«Η κατηγοριοποίηση των ποσών του διαθέσιμου δανεισμού αναλόγως του μεγέθους της κάθε επιχείρησης εξασφαλίζει ότι τα ποσά αυτά θα διατεθούν σε όλες τις κατηγορίες επιχειρήσεων και όχι μόνο στις μεγάλες επιχειρήσεις, αναφέρεται. Επίσης, προστίθεται, «η επιβολή παροχής εξασφαλίσεων για τα δάνεια αυτά, εκεί όπου αυτές είναι διαθέσιμες, εξασφαλίζει τη μείωση της εξαργύρωσης των κρατικών εγγυήσεων, αφού λογικά σε περίπτωση μη εξυπηρέτησης ενός δανείου πρώτα θα γίνεται χρήση της εξασφάλισης αυτής».

09:20 - Στον αέρα το πρωτάθλημα…Όλα τα σενάρια ανοικτά, αλλά η διακοπή παραμένει ακόμα το επικρατέστερο - Διαβάστε το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του 24sports ΕΔΩ

08:40 - Λεμεσός: Πληρώνουν ακριβά την επίσκεψη σε σπίτι Κυριακάτικα

08:10 - Εν αναμονή του καθορισμού συνάντησης με ΠτΔ και Υπουργούς, η ΚΟΠ για την απόφαση για το ποδόσφαιρο

Συνεχίζεται και αυτή την εβδομάδα το θρίλερ για την επανέναρξη ή την πλήρη διακοπή του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου Α΄ Κατηγορίας καθώς και του Κυπέλλου.

Το χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί για τη λήψη της τελικής απόφασης, είναι η ερχόμενη Παρασκευή 15 Μαΐου 2020.

Μέχρι την Παρασκευή θα υπάρξει αρχικά συνάντηση αντιπροσωπείας της Εκτελεστικής Επιτροπής μαζί με Προέδρους Σωματείων με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τους αρμόδιους Υπουργούς για διευκρίνιση σημαντικών ζητημάτων που αφορούν θέματα υγείας όλων των εμπλεκομένων στο ποδόσφαιρο.

08:00 - Επιστρέφουν στις σχολικές αίθουσες οι τελειόφοιτοι μαθητές μετά από δύο μήνες

Επιστρέφουν σήμερα στις σχολικές αίθουσες περίπου 10.000 τελειόφοιτοι μαθητές Λυκείων και Τεχνικών Σχολών, μετά από δύο σχεδόν μήνες που έμειναν μακριά από τα θρανία λόγω των περιοριστικών μέτρων που λήφθηκαν για ανάσχεση της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, Πρόδρομος Προδρόμου αναμένεται να επισκεφθεί το πρωί το Λύκειο Αποστόλου Μάρκου, στον Αρχάγγελο, ενώ ακολούθως θα μεταβεί και στην Γ’ Τεχνική Σχολή στον Αρχάγγελο.

Απαραίτητες προϋποθέσεις υλοποίησης της απόφασης για τη λειτουργία όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, όπως και όλων των άλλων μέτρων που έχουν εξαγγελθεί, παραμένουν η επιδημιολογική κατάσταση, οι τελικές απόψεις των επιστημονικών συμβούλων και η αυστηρή τήρηση των πρωτοκόλλων υγειονομικής προστασίας των εκπαιδευτικών, των παιδιών και όσων ευρίσκονται στο άμεσο περιβάλλον τους, είχε δηλώσει την περασμένη Παρασκευή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.

07:50  - Καταγγελίες Αστυνομίας για τα περιοριστικά μέτρα το τελευταίο 12ωρο στην Κύπρο

Σε ενενήντα τρεις καταγγελίες σε πεζούς και οχήματα και σε 5 καταγγελίες σε υποστατικά, προχώρησε το τελευταίο 12ωρο στην Κύπρο η Αστυνομία στο πλαίσιο των ελέγχων για τήρηση των περιοριστικών διαταγμάτων για περιορισμό της Πανδημίας του κορωνοϊού.

Όπως δήλωσε εκπρόσωπος του Γραφείου Τύπου της Αστυνομίας στο ΚΥΠΕ, από τις 6 χθες το απόγευμα μέχρι τις 6 σήμερα το πρωί, η Αστυνομία διενήργησε 410 ελέγχους παγκυπρίως σε υποστατικά προχωρώντας σε 5 καταγγελίες και σε 3245 ελέγχους σε οχήματα και πεζούς, προχωρώντας σε 93 καταγγελίες.

07:00 - Ξεπέρασαν τα 4,18 εκ. τα κρούσματα COVID-19 παγκοσμίως

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X