ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Λίστα Γιωρκάτζη: «Δεν θέλω να πιστεύω ότι θα πρέπει να βγάλω και την ταυτότητα»

Είπε πως είναι «συγκεκριμένης αξιωματούχου»

Ο Βουλευτής του ΔΗΣΥ, Ζαχαρίας Ζαχαρίου, διαβεβαίωσε σήμερα δημόσια ότι το δάνειο του, που συμπεριλαμβάνεται στη λίστα Γιωρκάτζιη, είναι εξυπηρετούμενο και έχει προπληρωμένες δόσεις μέχρι το 2024, ενώ λήγει το 2026.

Σε δηλώσεις του στη Βουλή, σε ό,τι αφορά στη λίστα Γιωρκάτζη, ο κ. Ζαχαρίου διερωτήθηκε αφού το δάνειο του δεν είναι μη εξυπηρετούμενο, γιατί βρίσκεται στη λίστα μη εξυπηρετούμενων δανείων, για να σημειώσει ότι το συγκεκριμένο δάνειο έγινε το 2016 για 60.000 ευρώ και έχει προπληρωμένες τις δόσεις μέχρι και το 2024.

Εξήγησε περαιτέρω πως το συγκεκριμένο δάνειο «ήταν συνένωση διάφορων μικρών λογαριασμών, με εγγυήσεις και με υποθήκες», ενώ σημείωσε ότι «έχει επιτόκιο 3,6% και η δόση του είναι €628 το μήνα».

«Το δε υπόλοιπο», πρόσθεσε, «αυτή την στιγμή είναι €12.972. Αν κάνουμε μια απλή μαθηματική πράξη θα πιστοποιήσετε αυτό που είπα προηγουμένως ότι είναι προπληρωμένες δόσεις μέχρι το 2024».

Όπως δήλωσε ο κ. Ζαχαρίου έχει ήδη εξασφαλίσει βεβαιώσεις από την τράπεζά του, γιατί όπως είπε, «φτάσαμε στο σημείο με αυτό το ρεζιλίκι, με τη λίστα ανέκδοτο, να θέλουμε να αποδείξουμε ότι δεν είμαστε ελέφαντες».
«Δεν θέλω να πιστεύω ότι θα πρέπει να βγάλω και την ταυτότητα, για να αποδείξω ότι είμαι άνθρωπος», είπε.

Για τη συγκεκριμένη λίστα, είπε πως είναι «συγκεκριμένης αξιωματούχου», στην οποία απέδωσε ότι «έχει αλλότριο στόχο».

Ο κ. Ζαχαρίου είπε ότι η λίστα δόθηκε «όταν εβάλλετο η κ. Γιωρκάτζη ότι η κόρη της (δικηγόρος), δούλευε με τον πρώην σύζυγο της και εκπροσωπούσαν τον κ. Βγενόπουλο. Όταν εβάλλετο (η κ. Γιωρκάτζη) από παντού και ζητήθηκε από τη Βουλή να δώσει στοιχεία ποιοι έβγαλαν λεφτά στο εξωτερικό προ του κουρέματος έσυρε ένα προπέτασμα καπνού, μια λίστα με διάφορα ονόματα και ασυναρτησίες, την οποία εμείς ως "βλάκες" βουλευτές, έχοντας πρώτο σκηνικό με πρωταγωνίστρια την κ. Γιωρκάτζιη και συμπρωταγωνιστές τον κ. Περδίκη και την κ. Χαραλαμπίδου -θέλω να πιστεύω άθελα τους- στο τέλος της ημέρας να φτύνουμε στο πρόσωπο μας».

Συνέχισε λέγοντας ότι δεν έχει την ανάγκη κανενός για να πει την αλήθεια, σημειώνοντας πως είναι περήφανος για τον εαυτό του, όπως περήφανοι για τον εαυτό τους είναι και πάρα πολλοί άλλοι βουλευτές.

«Θα αφήσει στο τέλος της ημέρας (η κ Γιωρκάτζη) μια λίστα συσκότισης των πραγματικών ενόχων και του εγκλήματος του τραπεζικού συστήματος, το οποίο ηθελημένα ήθελε να καλύψει. Έχουν χαθεί δισεκατομμύρια και ένας άνθρωπος δεν έχει πάει φυλακή. Δεν έχουμε κατορθώσει τίποτα», είπε.

Επιπλέον, διερωτήθηκε «πού είναι οι κατάλογοι της Κεντρικής Τράπεζας γι’ αυτούς που έβγαλαν λεφτά έξω από την Κύπρο και αν φταίει ο καημένος ο βουλευτής αν είχε μη εξυπηρετούμενο δάνειο;».

«Ποιους θέλετε για βουλευτές; Τα πλουσιόπαιδα; Αυτούς που τρώνε μίζες και δεν θα είχαν ανάγκη να κάνουν δάνειο; Είναι ευτυχία για την Κύπρο ότι δεν επικρατούν τα τζάκια στο κυπριακό κοινοβούλιο. Είναι ευτυχία για την Κύπρο ότι εκλέγονται άνθρωποι από φτωχές κοινωνικές τάξεις».

Κάποιοι, «γεννήθηκαν στα κυκλώματα και κάποιοι εκπροσωπούν αυτά τα κυκλώματα. Ψάξτε. Μην είστε απλοί ανταποκριτές και δημοσιογράφοι», κατέληξε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση