ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Λευκωσία: Θα κατασκευαστούν εξειδικευμένες ράμπες

Δείτε σε ποιες περιοχές - Τι αναφέρει ο Δήμος Λευκωσίας

Στην κατασκευή μικρής κινητής ράμπας ειδικά για τα κέντρα αναψυχής σε όλη την περιοχή των πεζοδρόμων Λήδρας, Ονασαγόρου και παρόδων προχωρεί ο Δήμος Λευκωσίας, με στόχο τη διευκόλυνση της διακίνησης και της πρόσβασης των ΑμεΑ σε τροχοκάθισμα.

Σε σημερινή ανακοίνωσή του, ο Δήμος Λευκωσίας αναφέρει ότι θα κατασκευαστούν ειδικές ξύλινες βοηθητικές μετακινούμενες ράμπες για 37 κέντρα αναψυχής που λειτουργούν στην περιοχή των πεζοδρόμων, ενώ οι εξειδικευμένες ράμπες θα κατασκευαστούν από τον Δήμο και θα παραχωρηθούν στους ιδιοκτήτες των κέντρων για τη δική τους χρήση και εξυπηρέτηση των πολιτών, που διακινούνται με αναπηρικό τροχοκάθισμα.

Oι ράμπες θα είναι ομοιόμορφες και θα γίνεται προσαρμογή ανάλογα με τα γεωμετρικά χαρακτηριστικά κάθε καταστήματος, ενώ η εγκατάσταση της υποδομής αυτής θα γίνει μόνο με τη συγκατάθεση των ιδιοκτητών των κέντρων αναψυχής, αναφέρει ο Δήμος.

Οι λύσεις που έχουν δοθεί έγιναν μετά την ανταλλαγή απόψεων όλων των εμπλεκόμενων και ιδιαίτερα με τον Πρόεδρο της Οργάνωσης Παραπληγικών Κύπρου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση