ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Λευκωσία: Πρόστιμο σε υπεραγορά - Εργαζόμενοι δεν φορούσαν μάσκες

Η ανακοίνωση του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασίας

Το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων ανακοινώνει ότι σήμερα Πέμπτη 21 Μαΐου 2020, συνεχίστηκαν εντατικές επιθεωρήσεις για τον έλεγχο της εφαρμογής των μέτρων προστασίας από την Πανδημία του Κορωνοϊού στο λιανικό εμπόριο και στα εργοτάξια. Στις επιθεωρήσεις αυτές συμμετείχαν, όπως και τις προηγούμενες ημέρες, Επιθεωρητές του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασίας καθώς και Λειτουργοί του Δημόσιου Τομέα και των Δήμων κάτω από τον συντονισμό του Τμήματος αυτού. Οι Επιθεωρητές και οι Λειτουργοί αυτοί έχουν αναλάβει καθήκοντα επιτήρησης των υποχρεώσεων που επιβάλλονται με βάση τον περί Λοιμοκαθάρσεως Νόμο και τα σχετικά Διατάγματα καθώς και με την περί Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία Νομοθεσία.

Μέχρι τις 14:00, πραγματοποιήθηκαν συνολικά 469 επιθεωρήσεις. Από αυτές, 405 επιθεωρήσεις έγιναν στο λιανικό εμπόριο, κατά τις οποίες διαπιστώθηκε πολύ ικανοποιητικό επίπεδο συμμόρφωσης με κάποιες εξαιρέσεις. Σε μια περίπτωση επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο σε υπεύθυνη υπεραγοράς στη Λευκωσία γιατί οι εργαζόμενοι στο υποστατικό της δεν έφεραν τις μάσκες τους. Στις 469 επιθεωρήσεις περιλαμβάνονται και 64 επιθεωρήσεις εργοταξίων, κατά τις οποίες διαπιστώθηκε βελτιωμένο επίπεδο συμμόρφωσης σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες. Σε κάποια εργοτάξια στη Λευκωσία και Πάφο δεν υπήρχαν οι απαιτούμενες υγειονομικές διευκολύνσεις ούτε και τηρούνταν οι αποστάσεις μεταξύ των εργαζομένων. Ως εκ τούτου εκδόθηκαν 3 ειδοποιήσεις απαγόρευσης λειτουργίας εργοταξίων, 2 στη Λευκωσία και 1 στην Πάφο. Επίσης επιβλήθηκε ένα εξώδικο πρόστιμο σε πρόσωπο που ήταν υπεύθυνο σε εργοτάξιο.

Με βάση τα πιο πάνω αποτελέσματα, οι επιθεωρήσεις θα συνεχίσουν να είναι εντατικές για επίτευξη ακόμη καλύτερης συμμόρφωσης. Στις περιπτώσεις όπου δεν θα διαπιστωθεί ικανοποιητική συμμόρφωση, οι Επιθεωρητές θα αναγκαστούν να επιβάλουν τις προβλεπόμενες από τη νομοθεσία κυρώσεις (επιβολή εξώδικων πρόστιμων, προώθηση ποινικών διώξεων και άμεση διακοπή εργασιών).

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X