ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Λευκωσία: O Moυφτής καταδικάζει την ανάρτηση πανό σε τζαμί

Zητά τιμωρία των δραστών

Ο Μουφτής των Τ/κ Ταλίπ Αταλάι καταδίκασε την ανάρτηση πανό με συνθήματα στο τέμενος Μπαϊρακτάρη στη Λευκωσία λέγοντας ότι το πανό "με απειλητικό έμβλημα" είναι εναντίον του τουρκικού έθνους. Το συμβάν έγινε στις 22 Ιουλίου.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα ο Μουφτής εξέδωσε γραπτή δήλωση στην οποία κάνει λόγο για ρατσιστικά και απειλητικά μηνύματα και κάλεσε σε προστασία των τζαμιών. Είπε ότι χρειάζεται πρόληψη ώστε να τερματιστούν αυτές οι ενέργειες, τις οποίες χαρακτήρισε τρομακτικές και εξωφρενικές.

Είπε ότι το σύνθημα στο πανό προκάλεσε φόβο και αναστάτωση στην κοινότητά του και κάλεσε τις αρμόδιες αρχές να δράσουν για να αποτρέψουν αυτούς τους φόβους.

Ο Μουφτής είπε επίσης ότι είναι απαράδεκτο να χρησιμοποιείς τζαμιά, εκκλησίες και άλλους χώρους λατρείας για ρατσιστικά και απειλητικά μηνύματα που παραβιάζουν το πνεύμα της πίστης, ανεξάρτητα από τη γεωγραφία, τη χώρα ή την περιοχή.

Εκφράζει την ελπίδα αυτά τα περιστατικά να μην επαναληφθούν και κάλεσε σε λήψη αποτρεπτικών μέτρων καθώς όπως είπε αυτά τα συμβάντα έχουν αυξηθεί τους τελευταίους μήνες. Πρόσθεσε ότι θα παρακολουθεί το θέμα για να διασφαλιστεί ότι οι δράστες δεν θα παραμείνουν ατιμώρητοι.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση