ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Λευκωσία: Ζήτησαν φόρους από νεκρό και εισέπραξαν τρολάρισμα (Pics)

«Κάτω από το κυπαρίσσι θα τον βρείτε»

Μια γκάφα του Τμήματος Φορολογίας ήταν η αφορμή για μια απάντηση-τρολάρισμα εκ μέρους συγγενή ανθρώπου που έφυγε από την ζωή.

Συγκεκριμένα, το Τμήμα Φορολογίας απέστειλε επιστολή προς θανόντα, ζητώντας του την καταβολή οφειλών του προς το κράτος.


Δέντρο καταπλάκωσε αυτοκίνητα στην Λευκωσία (Pics)


Στο Τμήμα Φορολογίας, απάντησε συγγενής του θανόντος ενημερώνοντας ότι «βρίσκεται εν τόπω φωτεινώ, εν τόπω χλοερό, εν τόπω αναψύξεως»!

Μάλιστα, συνεχίζει στο ίδιο ύφος, λέγοντας ότι «για είσπραξη των οφειλών, μπορείτε να αποταθείτε στο κοιμητήριο Βορείου Πόλου, από την είσοδο προχωρήστε περίπου 200 μέτρα, στα δεξιά θα δείτε μια βρυσούλα, από το μονοπάτι θα φτάσετε στο τέρμα και ακριβώς κάτω από το κυπαρίσσι θα το βρείτε».

Στην συνέχεια της επιστολής, αναφέρει ο συγγενής, σε αυτή την κατοικία βρίσκεται τα τελευταία τριάντα χρόνια, ωστόσο, κατά την διάρκεια αυτών των χρόνων, δεν έχει ενημερωθεί ξανά για οποιεσδήποτε οφειλές του προς το Τμήμα Φορολογίας.

Αυτούσια η επιστολή:

 

Απαντητική ανακοίνωση από Τμήμα Φορολογίας

Αναφορικά με αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τις φορολογικές οφειλές αποθανόντων προσώπων το Τμήμα Φορολογίας διευκρινίζει τα ακόλουθα:

(1) Από τις αρχές του 2018 το Τμήμα Φορολογίας άρχισε εκστρατεία με στόχο την εκκαθάριση των καθυστερημένων οφειλών.

(2) Στα πλαίσια της εκστρατείας έχει αποστείλει επιστολές σε φορολογούμενα πρόσωπα που έχουν οφειλές προς το Τμήμα Φορολογίας.

(3) Οι επιστολές που έχουν σταλεί, είναι ενημερωτικού χαρακτήρα και στόχο έχουν να ενημερώσουν/υπενθυμίσουν τα πρόσωπα αυτά, ως προς τις οφειλές τους, προκειμένου να επωφεληθούν, εφόσον το επιθυμούν, των προνοιών του περί της Διαδικασίας Ρύθμισης των Ληξιπρόθεσμων Φορολογικών Οφειλών Νόμου αρ.4(I)/2017, όπως τροποποιήθηκε και ο οποίος βρίσκεται σε ισχύ.

(4) Πληροφοριακά αναφέρεται ότι λόγω του ότι το Τμήμα σε κάποιες περιπτώσεις αποθανόντων δεν έχει επικαιροποιημένη πληροφόρηση από τους διαχειριστές/κληρονόμους των αποθανόντων προσώπων υπάρχει η πιθανότητα να έχουν σταλεί επιστολές και σε τέτοια πρόσωπα.

Ως εκ τούτου, σε τέτοια περίπτωση προτρέπονται οι διαχειριστές/κληρονόμοι όπως ενημερώσουν το Τμήμα Φορολογίας υποβάλλοντας σχετική επιστολή ώστε να γίνουν οι δέουσες ενέργειες, δηλαδή να ενημερωθεί το Μητρώο του Τμήματος και να προχωρήσει η διαδικασία της διαγραφής των οφειλών του αποθανόντος, όταν αυτό προνοείται από τη σχετική νομοθεσία.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση