ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Λεμεσός: Ξενώνες φιλοξενίας για άστεγους

Το Υπουργείο θα αναλάβει πλήρως τη χρηματοδότηση

Εντός των αμέσως επόμενων μηνών θα λειτουργήσουν δυο ξενώνες φιλοξενίας προσώπων που αναζητούν στέγη στη Λεμεσό. Το Υπουργικό Συμβούλιο, που συνήλθε σήμερα, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, στα γραφεία της Επαρχιακής Διοίκησης Λεμεσού ενέκρινε την πρόταση της Υπουργού Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ζέτας Αιμιλιανίδου για τη δημιουργία των ξενώνων.

Το Υπουργείο Εργασίας θα αναλάβει πλήρως τη χρηματοδότηση δύο νέων δομών φιλοξενίας με δαπάνη περί τα €534.000 ανά έτος.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου, δήλωσε μετά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου πως θα αντιμετωπίζονται για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα επείγουσες περιπτώσεις και πως οι ξενώνες θα γίνουν σε υφιστάμενες εγκαταστάσεις, που θα αναμορφωθούν.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Υπουργείου Εργασίας, σύμφωνα με την απόφαση που λήφθηκε, το Υπουργείο θα αναλάβει πλήρως τη χρηματοδότηση δύο νέων δομών φιλοξενίας με δαπάνη περί τα €534.000 ανά έτος και οι δομές αυτές θα λειτουργούν υπό συγκεκριμένο φορέα υλοποίησης, Μη Κυβερνητική Οργάνωση με πολυετή εμπειρία στην ανάπτυξη και υλοποίηση διάφορων κοινωνικών προγραμμάτων και τις κατάλληλες υποδομές και τεχνογνωσία αλλά και τις απαραίτητες συνεργασίες με την τοπική κοινωνία.

Στόχος των δύο προγραμμάτων, τα οποία αναμένεται να λειτουργήσουν τους αμέσως επόμενους μήνες, είναι η εξυπηρέτηση των αναγκών βραχυχρόνιας φιλοξενίας και στήριξης προσώπων που διαμένουν στην Κύπρο και αντιμετωπίζουν προσωρινό πρόβλημα στέγασης, σημειώνεται.

Σε αυτό το πλαίσιο, τα πρόσωπα που αντιμετωπίζουν προβλήματα στέγασης θα φιλοξενούνται μέχρι την εξεύρεση κατάλληλης στέγης ενώ θα καλύπτονται οι βασικές τους ανάγκες και θα παρέχεται η απαραίτητη ψυχολογική και άλλη στήριξη ώστε να μπορέσουν να επανενταχθούν στην κοινωνία, αλλά και στην εργασία όπου αυτό είναι δυνατό, προστίθεται.

Για την επίτευξη των στόχων αυτών, το Υπουργείο Εργασίας, θα καλύψει πλήρως το κόστος εργοδότησης του απαραίτητου προσωπικού, περιλαμβανομένων κοινωνικού λειτουργού και άλλων ειδικών, αναφέρεται

Σημειώνεται, τέλος, ότι ανάλογες προσπάθειες καταβάλλονται και σε συνεργασία με άλλες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και αρχές τοπικής αυτοδιοίκησης για λειτουργία παρόμοιων δομών στήριξης εκεί και όπου υπάρχουν ή παρουσιάζονται τέτοιες ανάγκες.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X