ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Λεμεσός: Ποινή φυλάκισης σε απατεώνα πωλητή αυτοκινήτων

Της το έταξε, της έκλεψε χιλιάδες ευρώ και την άφησε ξεκρέμαστη

Ποινή φυλάκισης δυόμιση ετών επέβαλε χθες το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού σε 36χρονο, τον οποίο έκρινε ένοχο κατά την εκδίκαση υπόθεσης απόσπασης χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις.

Η υπόθεση είχε καταγγελθεί στην Αστυνομία στις 3 Μαρτίου, 2017, από 44χρονη.


Λεμεσός: Τους ξεγέλασαν για δάνειο και τους ξάφρισαν


Σύμφωνα με την παραπονούμενη, τον Νοέμβριο του 2016, είχε γνωριστεί με τον 36χρονο, ο οποίος της συστήθηκε ως πωλητής αυτοκινήτων. Αφού η 44χρονη συμφώνησε με τον 36χρονο να αγοράσει αυτοκίνητο, το οποίο ο 36χρονος της έδειξε μέσω ιστοσελίδας στο διαδίκτυο και το οποίο αυτός θα εισήγαγε από το εξωτερικό, στις 5 Δεκεμβρίου, 2016, η 44χρονη του έδωσε το χρηματικό ποσό των €5,000 σε μετρητά ως προκαταβολή. 

Ο 36χρονος της ανάφερε ότι θα είχε το αυτοκίνητό της σε τρείς βδομάδες, ωστόσο ακολούθησαν διάφορες τηλεφωνικές συνδιαλέξεις τους, κατά τις οποίες ο 36χρονος πρόβαλλε διάφορες δικαιολογίες όσον αφορά στην καθυστέρηση της έλευσης του αυτοκινήτου στην Κύπρο. Αφού στη συνέχεια ο 36χρονος δεν τήρησε τη συμφωνία τους για την αγορά του αυτοκινήτου και ούτε επέστρεψε στην παραπονούμενη τα χρήματα της, ενώ έπαυσε να ανταποκρίνεται στις τηλεφωνικές της κλήσεις, αυτή κατήγγειλε την απάτη στην Αστυνομία.

Αφού κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης εξακριβώθηκαν τα στοιχεία του 36χρονου, μέλη της Αστυνομίας προχώρησαν στη σύλληψη του, στις 12 Μαρτίου, 2017.

Με την ολοκλήρωση των εξετάσεων η υπόθεση καταχωρήθηκε για εκδίκαση στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού. Η ποινή φυλάκισης δυόμιση χρόνων που επιβλήθηκε στον 36χρονο έχει ισχύ από τις 27 Ιουλίου, 2018, ημερομηνία από την οποία ο 36χρονος τελούσε υπόδικος στις Κεντρικές Φυλακές για σκοπούς εκδίκασης της υπόθεσης. 

Την υπόθεση είχε διερευνήσει το ΤΑΕ Λεμεσού.

 

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση