ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Λεμεσός: Ο κώνος και η καρέκλα που έγιναν viral! (Vids)

Ας γελάσουμε και λίγο με τα χάλια μας...

Για άλλη μια φορά, πιάνουμε τους εαυτούς μας να τρέχουν πίσω από τα γεγονότα, τα οποία, αδικαιολόγητα, μας πρόλαβαν και πάλι. Το πάθημα δεν μας γίνεται μάθημα, σε πολλούς τομείς, αλλά ας σταθούμε τώρα στο θέμα των πλημμυρών στην Λεμεσό, περιοχές της οποίας επλήγησαν ξανά χθες από τις έντονες βροχοπτώσεις.


Ποτάμια οι δρόμοι στη Λεμεσό - «Γιατί πόσο θα βρέξει ρε κουμπάρε;» (vid)


Να σημειωθεί, όμως, ότι δεν πρόκειται για τυχαίες περιοχές... Πρόκειται για τις περιοχές πέριξ του Κάστρου της Λεμεσού, που και πέρσι, την ίδια μέρα (16 Φεβρουαρίου 2018), έγιναν ποτάμια και οι κάτοικοι και καταστηματάρχες βίωσαν μια μεγάλη καταστροφή.


Με βροχές και καταιγίδες και η Κυριακή


Φέτος, έναν χρόνο μετά, είμαστε «στο ίδιο έργο θεατές», καθώς οι ίδιες περιοχές και όχι μόνον, μετατράπηκαν σε χειμάρρους, παρασύροντας ό,τι εύρισκαν στο διάβα τους.

Η καρέκλα και ο κώνος προσδίδουν το κωμικό στοιχείο στην τραγική και θλιβερή κατάσταση:

Η έκφραση λύπης δεν αρκεί

Δεν αρκεί για τον λόγο ότι έχει περάσει ένας χρόνος. Ένας χρόνος, κατά την διάρκεια του οποίου δεν έγινε τίποτα ή, τουλάχιστον τίποτα ουσιαστικό, ώστε να αποτραπούν τα ίδια με πέρσι. Κι αυτό δεν το λέμε εμείς, αλλά οι εικόνες που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου από χθες, Σάββατο.

Αυτούσια η ανακοίνωση του Δήμου Λεμεσού:

«Ο Δήμος Λεμεσού εκφράζει τη λύπη του προς τους συμπολίτες μας οι οποίοι ταλαιπωρήθηκαν και έπαθαν ζημιές στα υποστατικά τους από τα έντονα καιρικά φαινόμενα που σημειώθηκαν στην πόλη μας. Συνεργεία του Δήμου από τα ψες βρίσκονται σε κινητοποίηση, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστούν όσο είναι δυνατόν τα προβλήματα αυτά. Όλες οι δυνάμεις του Δήμου θα παραμείνουν στους δρόμους της πόλης όσο χρειαστεί.

Παρά τα προληπτικά μέτρα που παίρνει ο Δήμος μας, η πόλη μας δεν είναι σε θέση να αντιμετωπίσει ακραίες βροχοπτώσεις, εξαιτίας ελλείψεων που υπάρχουν σε υποδομές διαχείρισης όμβριων υδάτων. Αυτές τις ελλείψεις προσπαθούμε τα τελευταία δύο χρόνια να καλύψουμε μέσα από την προώθηση έργων τα οποία, εδώ και χρόνια ήταν αναγκαία να γίνουν εξαιτίας της ανάπτυξης της πόλης. Τέτοια έργα, τα οποία βρίσκονται σε εξέλιξη, αφορούν αντιπλημμυρικά έργα στην Αγία Φύλα και Εκάλη, εγκατάσταση συστήματος υπονόμων στην οδό Αγίας Φυλάξεως και Ναβαρίνου, και σε άλλες περιοχές της Λεμεσού που πρόσκεινται στο κέντρο της πόλης.

Ο Δήμος Λεμεσού, σε συνεργασία με τον ΣΑΛΑ και άλλες κυβερνητικές υπηρεσίες κάνει τεράστιες προσπάθειες για να καλυφθούν αυτά τα κενά της πόλης μας το συντομότερο, ούτως ώστε να μειωθούν όσο είναι δυνατόν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Λεμεσός από τα ακραία αυτά καιρικά φαινόμενα».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X