ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Λεμεσός: Η παραλία με τον αυξημένο κίνδυνο πνιγμού (Pic)

Νέο περιστατικό χθες και έκκληση των ναυαγοσωστών

Ακόμα ένα περιστατικό παρολίγον πνιγμού στην θαλάσσια περιοχή της Λεμεσού, και συγκεκριμένα στην Ακτή Ολυμπίων, καταγράφηκε χθες, Κυριακή, από τους ναυαγοσώστες της περιοχής.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Επαρχιακού Ναυαγοσωστικού Ομίλου Λεμεσού, άντρας από την Αίγυπτο, ηλικίας 30 ετών κινδύνευσε να πνιγεί, σε μια από τις πιο ξέβαθες παραλίες της Λεμεσού, καθώς αλλάζει απότομα το βάθος του νερού.

Διαβάστε, επίσης: Τροχαίο στην Λευκωσία: Τραυματίστηκε ο οδηγός της μοτοσικλέτας

Όπως αναφέρουν οι ναυαγοσώστες, για την διάσωση του νεαρού, χρησιμοποίησαν το jet ski, καθώς βρισκόταν 50 μέτρα μακριά από την ακτή. Για καλή του τύχη, στον 30χρονο δεν χρειάστηκε να παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες, καθώς δεν διέτρεχε κίνδυνο η υγεία του.

Απότομη αλλαγή βάθους

Όπως αναφέρουν οι ναυαγοσώστες στην ανακοίνωσή τους, ενώ πρόκειται για μια από τις πιο ξέβαθες παραλίες της Λεμεσού, στην συγκεκριμένη παρατηρείται το φαινόμενο της απότομης αύξησης του βάθους των νερών, στα διάκενα των κυματοθραυστών. 

Οι ναυαγοσώστες κάνουν λόγο για διαχρονικό κίνδυνο πνιγμού, κυρίως όσον αφορά λουόμενους από τρίτες χώρες. Ως Επαρχιακός Ναυαγοσωστικός Όμιλος Λεμεσού, απευθύνουν έκκληση προς τους αρμόδιους, όπως τοποθετήσουν προειδοποιητικές πινακίδες και στην αραβική γλώσσα, για να ενημερώνονται οι λουόμενοι για τον αόρατο, αλλά υπαρκτό κίνδυνο της απότομης αύξησης του βάθους του νερού στα συγκεκριμένα σημεία.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X