ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Λεμεσός: Φυλάκιση σε 63χρονο και 37χρονο - Ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου 37χρονο

Βαριές οι ποινές στους δύο

Ποινή φυλάκισης 11 χρόνων σε 63χρονο Πολωνό και ποινή φυλάκισης 13 χρόνων σε 37χρονο ομοεθνή του, επέβαλε σήμερα το Κακουργιοδικείο Λεμεσού, καθώς βρέθηκαν ένοχοι στην κατηγορία της ανθρωποκτονίας 37χρονου Λετονού, που διαπράχθηκε τον Ιούλιο του 2016, στη Γερμασόγεια.

Το θύμα είχε εντοπιστεί κρίσιμα τραυματισμένο, με πολλαπλά κατάγματα στο κεφάλι, σε πάρκο της τουριστικής περιοχής και αφού αρχικά νοσηλεύτηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, μεταφέρθηκε σε οίκο ευγηρίας, όπου απεβίωσε τον Φεβρουάριο του 2017.

Έκτοτε οι δυο κατηγορούμενοι για υπόθεση απόπειρας φόνου, βρέθηκαν αντιμέτωποι με το αδίκημα της ανθρωποκτονίας.

Υπενθυμίζεται πως ο Λετονός, σύμφωνα με μαρτυρία, είχε μεταφερθεί από φιλικό του πρόσωπο σε υπό ανέγερση κατοικία, όπου διέμενε παράνομα ο 39χρονος, για να του επιστρέψει μέρος από χρηματικό ποσό που είχε δανειστεί και συγκεκριμένα 70 ευρώ. Εκεί βρίσκονταν άλλα δυο πρόσωπα, τα οποία φέρεται να διασκέδαζαν και να κατανάλωναν αλκοολούχα ποτά.

Το δικαστήριο τόνισε τη σοβαρότητα του αδικήματος της ανθρωποκτονίας και της αφαίρεσης ανθρώπινης ζωής, υποδεικνύοντας πως τα τραύματα του θύματος καταδεικνύουν και τη βαναυσότητα με την οποία κτυπήθηκε από τους δράστες, που βρίσκονταν υπό την επήρεια αλκοόλ.

Στους ελαφρυντικούς παράγοντες, το Κακουργιοδικείο προσμέτρησε τις οικογενειακές τους περιστάσεις και το γεγονός πως δεν είχαν διαπράξει οποιοδήποτε άλλο αδίκημα, έχοντας λευκό ποινικό μητρώο.

Οι δυο οδηγήθηκαν πίσω στις Κεντρικές Φυλακές για να εκτίσουν την ποινή τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X