ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Λεμεσός - Διάσωση τραυματία ρωσικό πλοίο

Συντονιστικό Κέντρο Κλήσεων Ασθενοφόρων του ΟΚΥπΥ

Ο ΟΚΥπΥ σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε τη Δευτέρα αναφέρεται στην επιχείρηση διάσωσης Ρώσου υπηκόου με πτητικά μέσα, στην οποία το Συντονιστικό Κέντρο Κλήσεων Ασθενοφόρων της Διεύθυνσης Ασθενοφόρων του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας, στις 17 Φεβρουαρίου 2019 ενήργησε μια από τις πρώτες επείγουσες επεμβάσεις διάσωσης με επιτυχία.

Σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου τη Δευτέρα στις 05:30 το Συντονιστικό Κέντρο Κλήσεων Ασθενοφόρων έλαβε πληροφορία από το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, η οποία αφορούσε σε επείγουσα κλήση και αίτηση από ρωσικό πλοίο το οποίο βρισκόταν στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά της Λεμεσού, για άμεση αεροδιακομιδή μέλους του πληρώματος, το οποίο τραυματίστηκε στο κεφάλι λόγω πτώσης από μεγάλο ύψος.

Αμέσως, μέλος της Υπηρεσίας Ασθενοφόρων μετέβη στη βάση της Μονάδας Αεροπορικών Επιχειρήσεων, στην Λάρνακα, προς άμεση απογείωση μαζί με το πλήρωμα του ελικοπτέρου. Κατά την παραλαβή του τραυματία, παρατηρήθηκε ότι έφερε κρανιοεγκεφαλική κάκωση καθώς και άλλες κακώσεις στα άκρα και στο πρόσωπο όπου του έγιναν όλες οι διασωστικές παρεμβάσεις σε σχέση με τον τραυματισμό του.

Ακολούθως, ο τραυματίας μεταφέρθηκε στο Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, για περίθαλψή και εξέταση του από τον εφημερεύοντα Νευροχειρούργο.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X