ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Λεμεσός: Ανησυχητική η αύξηση κρουσμάτων σε μαθητές του Λανιτείου

Πολλοί μαθητές βρίσκονται σε υποχρεωτικό αυτοπεριορισμό

Ανησυχία εκφράζει η διεύθυνση του Λανιτείου Λυκείου της Λεμεσού, για την αύξηση στον αριθμό των μαθητών και μαθητριών που απουσιάζουν από το σχολείο, είτε γιατί έχουν προσβληθεί από κορωνοϊό, είτε βρίσκονται σε αυτοπεριορισμό, αφού δηλώθηκαν ως στενή επαφή.

Σε σημερινή ανάρτηση του, στη σελίδα του σχολείου σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ο διευθυντής Γιώργος Ιωσηφίδης, αναφέρει πως «η κατάσταση πήρε ανησυχητικές διαστάσεις αυτή την εβδομάδα, με αποτέλεσμα 150 μαθητές να είναι σε υποχρεωτικό αυτοπεριορισμό (18.8% των μαθητών) επειδή είναι στενές επαφές ή κρούσματα».

Ο ίδιος εκτιμά πως, αν συνεχιστεί η κατάσταση, μέχρι τις διακοπές του Πάσχα θα είναι λιγότεροι οι μαθητές στις τάξεις και περισσότεροι αυτοί που θα βρίσκονται σπίτια τους, σημειώνοντας πως «η όλη προσπάθεια για φυσική παρουσία των μαθητών στο σχολείο θα αποτύχει, με ανυπολόγιστες δυσμενείς συνέπειες στους μαθητές».

Κάνει επίσης λόγο για μη τήρηση των υγειονομικών μέτρων από αρκετούς μαθητές, με τους εκπαιδευτικούς «να βρίσκονται συνεχώς σε ένα κυνήγι μαγισσών», ενώ εκφράζει την ανησυχία του γιατί έχει διαπιστώσει πως σημαντικός αριθμός μαθητών, που θα έπρεπε να είναι σε αυτοπεριορισμό, κυκλοφορεί κανονικά.

«Ας αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους. Θέλουμε τα παιδιά στο σχολείο αλλά με ασφάλεια», καταλήγει στην ανάρτηση της η διεύθυνση του Λανιτείου Λυκείου.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X