ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κύπρος: Τον «έκαψαν» οι υπογραφές του - Δεν μιλά ο σύζυγος της λογίστριας για την απάτη - μαμούθ

Διατηρεί το δικαίωμα της σιωπής

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε το πρωί ο 63χρόνος σύζυγος της 49χρονης λογίστριας, που συνελήφθη χθες, σε σχέση με την υπόθεση έκδοσης πλαστογραφημένων εντολών μεταφοράς χρημάτων εκατομμυρίων ευρώ και για κλοπή 73.900 ευρώ, από όμιλο εταιρειών στη Λεμεσό.
 
Ο 63χρονος δεν συνεργάζεται με την Αστυνομία και διατηρεί το δικαίωμα της σιωπής, και είναι ύποπτος για υπόθεση που αφορά στα αδικήματα της συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, της κλοπής και της πλαστογραφίας.

Όπως αναφέρθηκε στο δικαστήριο, στο πλαίσιο των ερευνών της υπόθεσης προέκυψε μαρτυρία που εμπλέκει τον ύποπτο, η υπογραφή του οποίου εντοπίζεται σε 19 τουλάχιστον πλαστογραφημένες επιταγές που εκδόθηκαν στο όνομά του, στο όνομα της συζύγου του αλλά και πρώην και νυν υπαλλήλων του ομίλου, με το συνολικό ποσό τους να ξεπερνά τα 20 χιλιάδες ευρώ.
 
Τα άτομα στα ονόματα των οποίων εκδόθηκαν εξέφρασαν άγνοια για τις επιταγές αυτές, ενώ όπως σημειώνουν οι ίδιες πηγές, πρόκειται μόνο για ένα μέρος της έρευνας που γίνεται σε τραπεζικούς λογαριασμούς.
 
Το δικαίωμα της σιωπής συνεχίζει να διατηρεί και η 49χρονη υπεύθυνη λογίστρια του ομίλου, το διάταγμα κράτησης της οποίας εκπνέει την ερχόμενη Τρίτη, με τις έρευνες να συνεχίζονται εντατικά σε μια προσπάθεια να διαπιστωθεί το μέγεθος της απάτης.
 
Υπενθυμίζεται πως, σύμφωνα με το ΤΑΕ Λεμεσού, το ποσό που βρίσκεται υπό διερεύνηση αγγίζει τα 4,5 εκατομμύρια ευρώ και περιλαμβάνει διάφορες εταιρείες του ομίλου, για τις οποίες η 49χρονη φέρεται να εξέδιδε πλαστογραφημένες εντολές μεταφοράς χρημάτων.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση