ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κύπρος: Χτυπούν τα τηλέφωνα στο ΥΠΕΞ για τον κοροναϊό

Ανησυχία και στην Κύπρο

Το Υπουργείο Εξωτερικών έχει δεχθεί μέχρι στιγμής πολύ μικρό αριθμό τηλεφωνημάτων σε σχέση με το θέμα της επιδημίας το κοροναϊού, χωρίς να έχει προκύψει οτιδήποτε το ανησυχητικό, όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ.

Τα τηλεφωνήματα έγιναν είτε από Κύπριους που επισκέπτονται την Κίνα, είτε από κόσμο στην Κύπρο που προγραμματίζει να ταξιδέψει ή έχει συγγενείς στην Κίνα.

Πρόκειται για μονοψήφιο αριθμό ατόμων, όπως μας αναφέρθηκε, που ήθελαν να ενημερωθούν π.χ. για το τι γίνεται με τα αεροδρόμια, και τους δόθηκε η πληροφόρηση πως το αεροδρόμιο στην πόλη Wuhan, εστία της επιδημίας πνευμονίας που προκαλεί ο νέος κοροναϊός, είναι κλειστό.

Υπάρχει μεγάλη απόσταση μεταξύ Κύπρου και Κίνας αλλά επειδή υπάρχει και επιχειρηματική συνεργασία με την Κίνα και γίνονται και τουριστικές επισκέψεις υπήρξε ήδη κάποιο ενδιαφέρον κατά το Σαββατοκύριακο για ενημέρωση, αναφέρθηκε στο ΚΥΠΕ.

Υπογραμμίστηκε επίσης πως τόσο το Υπουργείο Εξωτερικών όσο και το Υπουργείο Υγείας της Κυπριακής Δημοκρατίας βρίσκονται σε εγρήγορση για το θέμα αυτό και στο πλαίσιο αυτό προβαίνουν στις απαραίτητες ενέργειες.

Οι πληροφορίες του ΚΥΠΕ αναφέρουν, εξάλλου, πως αν και κατά τις ημέρες των αργιών, λόγω της κινέζικης Πρωτοχρονιάς που γιορτάζεται τώρα, η κυπριακή πρεσβεία στο Πεκίνο είναι κλειστή, υπάρχει συνεχής επικοινωνία μεταξύ των αρμοδίων της πρεσβείας και του Τμήματος Διαχείρισης Κρίσεων του Υπουργείου Εξωτερικών στη Λευκωσία για το θέμα αυτό, ώστε να υπάρχει πλήρης ενημέρωση για τις εξελίξεις.

Το Υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε το Σάββατο πως παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις σχετικά με την επιδημία του κοροναϊού στη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, στους πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας, που διαμένουν μόνιμα, ταξιδεύουν ή προτίθενται να ταξιδεύσουν στην Κίνα συστήνεται όπως αποφύγουν επισκέψεις στην πόλη Wuhan. Παρακαλούνται, επίσης, οι Κύπριοι πολίτες όπως παρακολουθούν τα τοπικά και διεθνή μέσα ενημέρωσης για τις εξελίξεις όσον αφορά τον αναφερόμενο ιό και να ακολουθούν τις σχετικές οδηγίες των αρχών Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, συμπεριλαμβανομένου και ατομικών μέτρων προστασίας.

Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, οι Κύπριοι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν τηλεφωνικώς ή/και να επισκεφθούν την ιστοσελίδα www.oikade.gov.cy για εγγραφή στο σύστημα εθελοντικής εγγραφής στοιχείων Κυπρίων πολιτών, που βρίσκονται δια οποιοδήποτε λόγο, στο εξωτερικό.

Τα στοιχεία επικοινωνίας είναι:

Πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας

Πρεσβεία:

2-13-2, Ta Yuan Diplomatic Office Bldg.

14 Liang Ma He Nan Lu

Chaoyang District

Beijing 100600

Peoples Republic of China

Τηλ.: +861065325057, +861065325059, + 86 10 65 32 70 57, + 86 10 65 32 70 56

Τηλεμοιότυπο: + 86 10 65 32 42 44

Ηλεκτρ. Διεύθ.: beijingembassy@mfa.gov.cy

Ιστοσελίδα: www.mfa.gov.cy/embassybeijing

Ώρες Γραφείου:

09:00 – 17:00 (Δευτέρα – Παρασκευή)

Λειτουργός Υπηρεσίας του Υπουργείου Εξωτερικών (ΥΠΕΞ):

+35 7 99660129 (μόνο σε περιπτώσεις εκτός ωρών εργασίας*)

Τμήμα Διαχείρισης Κρίσεων του ΥΠΕΞ:

+35 7 22801000 (24/7)

Τμήμα Προξενικών Υποθέσεων του ΥΠΕΞ:

+35 7 22651113 (07:30/08:30 – 15:00/16:00, Δευτέρα - Παρασκευή)

*Η τηλεφωνική γραμμή του Λειτουργού Υπηρεσίας είναι διαθέσιμη εκτός ωρών γραφείου και αποσκοπεί στην παροχή βοήθειας σε περιπτώσεις επειγόντων περιστατικών. Για ερωτήσεις που δεν είναι επείγουσας φύσεως, παρακαλείται το κοινό όπως επικοινωνεί με την αρμόδια Διεύθυνση του Υπουργείου, κατά τις συνήθεις ώρες εργασίας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X