ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Εξαφανίστηκε από στέγη ανηλίκων και εντοπίστηκε υπό την επήρεια ναρκωτικών

Άλλη μια υπόθεση που σοκάρει την κυπριακή κοινωνία

Μόνο συγκλονισμό μπορεί να προκαλέσει η υπόθεση που είδε χθες το φως της δημοσιότητας μέσα από το δελτίο ειδήσεων του Omega.

Ανήλικη που έχει απασχολήσει την αστυνομία με συνεχείς εξαφανίσεις της από την στέγη ανηλίκων που φιλοξενείται, εντοπίστηκε υπό την επήρεια ναρκωτικών.

Σύμφωνα με τα όσα ακούστηκαν στο Omega, η ανήλικη εντοπίστηκε δύο φορές υπό την επήρεια ναρκωτικών αφού πρώτα το έσκασε από την στέγη ανηλίκων στην οποία διέμενε.

Οι αρμόδιοι φορείς καλούνται για άλλη μια φορά να χειριστούν μια πάρα πολύ σοβαρή και λεπτή υπόθεση.

Το θέμα με τους ανήλικους σε στέγες προβληματίζει αφού τα περιστατικά εξαφάνισής τους έχουν αυξηθεί. Ακόμη πιο ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι οι αρμόδιοι νίπτουν τας χείρας τους όσον αφορά το κομμάτι της επιτήρησης και της ευθύνης φύλαξης των ανηλίκων.


Γρίπη Α' - Κύπρος: Πέντε νεκροί και 39 σοβαρά περιστατικά


Οι πληροφορίες που βγαίνουν προς τα έξω είναι με το σταγονόμετρο αφού πρόκειται για ευαίσθητες υποθέσεις που αφορούν ανήλικα ή νεαρά άτομα. Το 24News επικοινώνησε με την λειτουργό του Γραφείου Ευημερίας, Μαρία Κυρατζή, η οποία μας τόνισε ότι δεν πρόκειται να αναφερθεί στις συγκεκριμένες περιπτώσεις διότι πρόκειται για θέμα αρχής και προσωπικών δεδομένων. Σε μια γενική της τοποθέτηση η κυρία Κυρατζή μας είπε ότι η Υπηρεσία Κοινωνικής Ευημερίας χαιρετίζει την δημιουργία θεραπευτικής μονάδας για ανήλικους. 

Η κυρία Κυρατζή μας ανέφερε ότι λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα για τα παιδιά που καταλήγουν να είναι υπό την φροντίδα του κράτους και κατά καιρούς να φιλοξενούνται είτε σε ιδρύματα παιδικής προστασίας ή σε ανάδοχες οικογένειες.
Τέλος, η λειτουργός του Γραφείου Ευημερίας μας είπε ότι η αρμόδια υπηρεσία εξετάζει την κάθε περίπτωση ξεχωριστά και ανάλογα έρχεται σε επικοινωνία με τους δασκάλους, τους ψυχολόγους, τους παιδοψυχιάτρους αλλά και γιατρούς διάφορων ειδικοτήτων ώστε να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες.

Ελπίζουμε να βρεθούν άμεσα λύσεις ώστε να μην γίνουμε για άλλη μια φορά μάρτυρες τραγικών γεγονότων που προκύπτουν από βραχυκυκλωμένες γραφειοκρατικές διαδικασίες. Ας προλάβουμε για μια φορά τις καταστάσεις χωρίς να ψάχνουμε εκ των υστέρων για τυχόν ευθύνες και παραλείψεις. Είναι επιτακτική η ανάγκη ώστε να βρεθούν οι μηχανισμοί που θα προστατεύσουν τους ανήλικους που βρίσκονται κάτω από την προστασία του κράτους. Πρέπει να εντοπιστούν τα κενά και να υπάρξει άμεση κινητοποίηση όλων των εμπλεκομένων.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση