ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κύπρος: Τι «ξεκλειδώνει» την Πέμπτη στη δεύτερη φάση της χαλάρωσης του lockdown

Δεν θα στέλνουμε sms στο 8998 στο από την ερχόμενη Πέμπτη

24news team

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την δεύτερη φάση της χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων που επιβλήθηκαν με φόντο την καταπολέμηση της μετάδοσης του κορωνοϊού.

Τα δεδομένα σε ότι αφορά την επιδημιολογική εικόνα του ιού στην Κύπρο κρίνονται από τους ειδικούς ως ικανοποιητικά και η δεύτερη φάση αναμένεται να εκκινήσει χωρίς καμία μεταβολή σε ότι αφορά στα όσα έχουν ανακοινωθεί μέχρι σήμερα.

Υπενθυμίζουμε ότι από την ερχόμενη Πέμπτη, 21 Μαΐου καταργούνται πλήρως τα sms στο 8998, καθώς επίσης και η απαγόρευση κυκλοφορίας μεταξύ τις 10 το βράδυ μέχρι τις 6 το πρωί.

Θα επιτρέπονται οι συναθροίσεις μέχρι 10 άτομα και η ελεύθερη διακίνηση σε πάρκα, παιδότοπους σε εξωτερικούς χώρους, πλατείες, μαρίνες, κτλ, νοουμένου ότι οι συναθροιζόμενοι δεν θα υπερβαίνουν τους 10. 

Φάση 2η: 21 Μαΐου  – 8 Ιουνίου

Ειδικότερα, επαναλειτουργούν:

  • Κομμωτήρια/ κουρεία/ ινστιτούτα αισθητικής (από 21 Μαΐου)
  • Υπηρεσίες εστίασης, εξυπηρέτηση μόνο σε εξωτερικούς χώρους (από 21 Μαΐου)

Πίσω στα θρανία οι μαθητές Δημοτικών και Γυμνασίων

Από τις 21η Μαΐου τα Δημοτικά σχολεία και τα Γυμνάσια της χώρας θα λειτουργήσουν όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή ο Υπουργός Παιδείας Πρόδρομος Προδρόμου, λέγοντας παράλληλα ότι θα συνεχίσει η φοίτηση των μαθητών της Γ’ τάξης Λυκείου και του Γ’ έτους των Τεχνικών Σχολών. Την Πέμπτη (21/5), θα παρουσιαστεί στα Δημοτικά σχολεία και στα Γυμνάσια η πρώτη ομάδα μαθητών και μαθητριών, όπως θα διαχωριστούν προκειμένου να τηρηθούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα, ενώ την Παρασκευή θα παρουσιαστεί η δεύτερη ομάδα, όπως θα ειδοποιηθούν από τα σχολεία. 

 

 

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X