ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κύπρος: Τα παρατράγουδα της καραντίνας - Από την χούβερ μέχρι το… καναρίνι!

Πολλά τα ευτράπελα που συνέβησαν εν μέσω καραντίνας

24news team

Από τις 24 Μαρτίου, για να κυκλοφορήσει οποιοσδήποτε στο νησί, χρειάζεται σχετική άδεια (έντυπο ή SMS) βάσει διατάγματος του Υπουργού Υγείας, στο πλαίσιο των περιοριστικών μέτρων που λήφθηκαν από την Κυβέρνηση για αντιμετώπιση της πανδημίας του Κορωνοϊού.

Από τότε μέχρι σήμερα, πολλά ήταν τα «κουφά» που άκουσαν οι αστυνομικοί ως δικαιολογίες από τους πολίτες οι οποίοι εντοπίζονταν να κυκλοφορούν είτε χωρίς σχετική άδεια, είτε σε σημεία όπου δεν δικαιολογούνταν.

Μάλιστα, ακόμα και αξιωματούχοι, παραβίασαν το διάταγμα, με αποτέλεσμα να καταγγελθούν και οι ίδιοι. Επίσης, ιερείς και πιστοί κυρίως την περίοδο του Πάσχα, δεν γλίτωσαν από πρόστιμα και καταγγελίες, αφού παραβίασαν το διάταγμα.

Όλα τα πιο κάτω πρόσωπα, που παραβίασαν το διάταγμα, είτε καταγγέλθηκαν εξωδίκως και πλήρωσαν το πρόστιμο που προνοεί ο νόμος, είτε οδηγήθηκαν ενώπιον δικαστηρίου για παράβαση του Περί Λοιμοκαθάρσεως Νόμου.

Δικαιολογίες και πάρτι

Από τις πιο αστείες δικαιολογίες, ήταν όταν οδηγός ανακόπηκε από την Αστυνομία και είπε ότι πήγε από τη Λάρνακα στη Λεμεσό για να δανειστεί μία... χούβερ από φίλο του στη Μέσα Γειτονιά. 

Άλλος οδηγός είχε πει όταν ανακόπηκε, ότι πηγαίνει στον φούρνο για να αγοράσει ψωμί διότι το πρωί δεν είχε προλάβει να πάει.

Ένας άλλος οδηγός, ο οποίος είχε εντοπιστεί στην παραλιακή περιοχή της Λεμεσού, ανάφερε στους αστυνομικούς ότι έβγαλε βόλτα το κατοικίδιο του, το οποίο ήταν καναρίνι και το είχε σε κλουβί εντός του οχήματος.


Σε ψησταριά με παρέα ο Ζαχαρίας Κουλίας - Δεν είχε άδεια


Σε άλλη περίπτωση, δύο πρόσωπα, ηλικίας 29 και 42 ετών, από τη Ρουμανία, μόνιμοι κάτοικοι Πάφου πήγαν στον Ασπρόκρεμμο για βόλτα και εντοπίστηκαν από περίπολο της ΑΔΕ Πάφου.

Πολλά ήταν και τα πάρτι που «χάλασε» η Αστυνομία, κυρίως όμως αλλοδαπών προσώπων.

Όπως για παράδειγμα, το περιστατικό που συνέβη στις 00:30 της Τρίτης (7/4) μέλη της Δύναμης, βρέθηκαν σε πολυκατοικία, όπου εντόπισαν σε διαμέρισμα μια παρέα οκτώ αλλοδαπών, οι οποίοι διασκέδαζαν και προκαλούσαν ανησυχία στην περιοχή. Τα οκτώ πρόσωπα καταγγέλθηκαν ως έπρεπε.

Ωστόσο, ένας εκ των οκτώ, ο οποίος φαίνεται να είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ, βγήκε στον δρόμο και έτρεχε, ενώ στην συνέχεια κατάφερε να βγει πάνω στο περιπολικό. Ο εν λόγω άνδρας, συνελήφθη.

Σε άλλες περιπτώσεις, εντοπίστηκαν πρόσωπα που γιόρταζαν γενέθλια, ή έκαναν pool party.

Παραβίαση διατάγματος από αξιωματούχους

Δυστυχώς, υπήρξαν και δημόσια πρόσωπα που παραβίασαν το διάταγμα του Υπουργού Υγείας, όπως ο κοινοτάρχης της Αραδίππου ο οποίος το Μεγάλο Σάββατο μετέβη σε εκκλησία και κοινώνησε, αλλά και ο κοινοτάρχης Ερήμης ο οποίος βρισκόταν την Πέμπτη (23/4) στο Μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου Σπηλαίων, στην Ερήμη, όπου πιστοί είχαν κλειδωθεί εντός και αρνούνταν να εξέλθουν στην παρουσία αστυνομικών, ενώ στην συνέχεια, φαίνεται να διέφυγαν.

Επίσης, ο βουλευτής Ζαχαρίας Κουλίας φαίνεται να παραβίασε το διάταγμα το Σάββατο (25/4) όταν βρέθηκε με άλλα δύο πρόσωπα σε ψησταριά στην Λάρνακα και έτρωγαν, χωρίς να έχει οποιαδήποτε δικαιολογία για την παρουσία του εκεί.

Πάσχα, Μητροπολίτες, ιερείς και πιστοί

Η περίοδος του Πάσχα θεωρήθηκε ως ένα κομβικό σημείο, ώστε να μην εξαπλωθεί ο κορωνοϊός στην κοινότητα, κάτι που επαναλάμβαναν συνέχεια οι ειδικοί. Ωστόσο και πάλι σημειώθηκαν διάφορα.

Υπήρξαν καταγγελίες πιστών και ιερέων οι οποίοι παρά τις απαγορεύσεις, βρέθηκαν σε εκκλησία, όπως για παράδειγμα στον Ιερό Ναό του Αβδελλερού, στη Λάρνακα.


Κύπρος: Έστειλε τον εργοδότη της φυλακή για… χουφτώματα


Θυμίζουμε επίσης ότι σε εξέλιξη είναι έρευνα σε βάρος του Μητροπολίτη Μόρφου. Οι αρχές διερευνούν αδικήματα κατά παράβασης του νόμου περί Λοιμοκαθάρσεως και του άρθρου 370 του ποινικού κώδικα, από πλευράς του Μητροπολίτη Μόρφου, κατά τη Θεία Λειτουργία της Κυριακής των Βαΐων, σε Ιερό Ναό της Κοινότητας Περιστερώνας.

Πιστοί και ιερέας καταγγέλθηκαν και στο περιστατικό που συνέβη στο Μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου Σπηλαίων, στην Ερήμη, όπου πιστοί είχαν κλειδωθεί εντός και αρνούνταν να εξέλθουν στην παρουσία αστυνομικών, ενώ στην συνέχεια, φαίνεται να διέφυγαν.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X