ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κύπρος: Στοχευμένοι έλεγχοι σε επιχειρήσεις - Έπεσαν πρόστιμα

Στοχευμένοι έλεγχοι σε 1,313 επιχειρήσεις παγκύπρια την περίοδο 15-19 Φεβρουαρίου

Συνεχίστηκαν την εβδομάδα 15-19 Φεβρουαρίου από τις Υγειονομικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας, οι στοχευμένοι έλεγχοι σε εργασιακούς χώρους σε όλες τις Επαρχίες, για την διαπίστωση του βαθμού συμμόρφωσης των εργαζομένων και εργοδοτών στην υποχρέωση διενέργειας ελέγχου με rapid test.

Κατά την πιο πάνω περίοδο, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε 1,313 επιχειρήσεις και ελέγχθηκαν 5,479 εργαζόμενοι σε αυτές. Σε τέσσερις περιπτώσεις εργαζομένων διαπιστώθηκε μη συμμόρφωση και εκδόθηκαν εξώδικα πρόστιμα.

Με βάση τα ευρήματα και τα αποτελέσματα των ελέγχων που πραγματοποιήθηκαν, διαπιστώθηκε και πάλι συμμόρφωση σε μεγάλο βαθμό εκ μέρους των εργαζομένων και των εργοδοτών.

Αναλυτικά, ελέγχθηκαν 160 κουρεία/κομμωτήρια και 256 εργαζόμενοι στις επιχειρήσεις αυτές, 54 ινστιτούτα αισθητικής και 74 εργαζόμενοι, 252 υπεραγορές/παντοπωλεία και 1,334 εργαζόμενοι και 192 περίπτερα και 403 εργαζόμενοι και 655 επιχειρήσεις τροφίμων και 3,412 εργαζόμενοι σε αυτές.

Η προσπάθεια για ασφαλή επιστροφή εργαζομένων στην εργασίας τους φαίνεται εκ των αποτελεσμάτων ότι τυγχάνει αποδοχής.

Οι έλεγχοι των Υγειονομικών Υπηρεσιών σε επιχειρήσεις θα συνεχιστούν και το επόμενο διάστημα και καλούνται οι εργοδότες και οι εργαζόμενοι όπως για ακόμα μια φορά επιδείξουν τη μέγιστη συμμόρφωση.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X