ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κύπρος: Πώς επηρεάζεται από την συμφωνία Fiat - Peugeot

Η συγχώνευση θα ολοκληρωθεί εντός 15 μηνών, αναμένεται να οριστεί όνομα για τη νέα εταιρεία

Οι διαβουλεύσεις των τελευταίων μηνών μεταξύ Fiat Chrysler και Peugeot PSA ολοκληρώθηκαν και σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ η Fiat Chrysler και η Peugeot PSA κατέληξαν σε δεσμευτική συμφωνία συγχώνευσης ύψους 34 δισεκατομυρίων ευρώ. Η νέα οντότητα αναμένεται να είναι η τέταρτη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία παγκοσμίως.

Η νέα συμφωνία στον χώρο της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας αναμένεται να αλλάξει τα δεδομένα στις χώρες εισαγωγής των αυτοκινήτων, ιδιαίτερα δε στις περιπτώσεις όπου τα δύο Brands αντιπροσωπεύουν διαφορετικοί εισαγωγείς. Κάτι που συμβαίνει στην περίπτωση της Κύπρου.

Συγκεκριμένα, από τον Σεπτέμβριο του 2018 την Peugeot αντιπροσωπεύει η Geo Pavlides Automotive, ενώ επίσημος εισαγωγέας των αυτοκινήτων Fiat είναι η CiC Automasters Ltd. Μετά από επικοινωνία με την εταιρεία Geo Pavlides, μας αναφέρθηκε ότι τα πλάνα της εταιρείας για την κυπριακή αγορά δεν διαφοροποιούνται, τουλάχιστον επί του παρόντος, καθώς υπάρχουν χρονοβόρες διαδικασίες μέχρι να ολοκληρωθεί η συμφωνία. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η συγχώνευση αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στους επόμενους 12 έως 15 μήνες.

Λεπτομέρειες της συγχώνευσης

Μέχρι στιγμής δεν έχει οριστεί όνομα για την νέα εταιρεία ενώ η συγχώνευση θα είναι 50-50. Βάσει της συμφωνίας, ο διευθύνων σύμβουλος της Peugeot Carlos Tavares θα είναι CEO και ο John Elkann της Fiat Chrysler θα παραμείνει πρόεδρος.Τα έσοδα υπολογίζονται περίπου στα 170 δισ. ευρώ με παραγωγή 8,7 εκατ. αυτοκινήτων ετησίως κάτι που την φέρνει ακριβώς πίσω από την Toyota, τη Volkswagen και τη συμμαχία Renault-Nissan. Βάσει των οικονομικών στοιχείων για το 2018, οι εταιρείες είχαν έσοδα σχεδόν 170 δισεκατομμυρίων και λειτουργικά έσοδα περίπου 11 δισεκατομμυρίων ευρώ. Πάντως, και οι δύο εταιρείες διαβεβαίωσαν ότι δεν θα κλείσουν εργοστάσια παραγωγής, κάτι που αποτελούσε πηγή ανησυχίας για το προσωπικό.

Πηγή: kathimerini.com.cy

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση