ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κύπρος - Πληρώνουν αβέρτα μαγαζιά για το safepass

Οι καταγγελίες της Αστυνομίας

ΚΥΠΕ

Σε καταγγελίες 26 πολιτών και 15 υπευθύνων υποστατικών, προχώρησε η Αστυνομία το τελευταίο 24ωρο, μετά από 2.916 που πραγματοποίησε παγκύπρια, ώστε να διαπιστωθεί η τήρηση και η εφαρμογή των διαταγμάτων του περί Λοιμοκαθάρσεως Νόμου.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ εκπρόσωπος του Κλάδου Επικοινωνίας Αρχηγείου Αστυνομίας, στη Λευκωσία πραγματοποιήθηκαν 1.111 έλεγχοι, στο πλαίσιο των οποίων καταγγέλθηκαν 5 πολίτες και 9 υπεύθυνοι υποστατικών, ενώ στη Λεμεσό πραγματοποιήθηκαν 223 έλεγχοι, από τους οποίους προέκυψαν 6 καταγγελίες πολιτών και 4 υπευθύνων υποστατικών.

Στη Λάρνακα πραγματοποιήθηκαν 584 έλεγχοι και καταγγέλθηκε 1 πολίτης, στην Πάφο πραγματοποιήθηκαν 216 έλεγχοι, από τους οποίους προέκυψαν 2 καταγγελίες πολιτών και 2 υπευθύνων υποστατικών, στην Αμμόχωστο πραγματοποιήθηκαν 434 έλεγχοι και καταγγέλθηκαν 12 πολίτες, ενώ στην περιοχή Μόρφου πραγματοποιήθηκαν 149 έλεγχοι, χωρίς να υπάρξει καταγγελία.

Επίσης, παγκύπρια, η Τροχαία διενήργησε 146 ελέγχους, χωρίς να προκύψει καταγγελία, ενώ η Λιμενική και Ναυτική Αστυνομία διενήργησε 53 ελέγχους χωρίς καταγγελίες.

Σε σχέση με τα πρόστιμα, στην επαρχία Λευκωσίας, μέλη της Αστυνομίας εξέδωσαν σε οκτώ υποστατικά εξώδικη ειδοποίηση πληρωμής χρηματικού ποσού ύψους €500, στο κάθε ένα, καθώς εργαζόμενοι δεν κατείχαν safepass, ενώ στο 9ο υποστατικό επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους €1.500 γιατί ο υπεύθυνος δεν έφερε προστατευτική μάσκα.

Στη Λεμεσό, μέλη της Αστυνομίας εξέδωσαν εξώδικο πρόστιμο σε 2 υποστατικά ύψους €1.000 στο κάθε ένα γιατί επιτράπηκε είσοδος σε πελάτες χωρίς την κατοχή safepass και σε τρίτο υποστατικό επιβλήθηκε πρόστιμο €1.500 καθώς υπήρχε μεγαλύτερος αριθμός πελατών, ενώ σε τέταρτο υποστατικό εκδόθηκε εξώδικο πρόστιμο €500 καθώς υπήρχαν θαμώνες που χόρευαν.

Στην Πάφο, στο ένα υποστατικό εκδόθηκε πρόστιμο €500 γιατί ο υπεύθυνος δεν διέθετε safepass, ενώ σε δεύτερο υποστατικό εκδόθηκε εξώδικο πρόστιμο €1.500 γιατί δεν γινόταν έλεγχος safepass.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X