ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κύπρος: Παρά τρίχα γλύτωσαν τον πλειστηριασμό του σπιτιού τους

Αναγκάστηκαν να πωλήσουν ένα διαμέρισμα κι ένα οικόπεδο

Ακυρώθηκε πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας από την Ελληνική Τράπεζα, που ήταν ορισμένος για τις 08/03/2019, ανακοίνωσε ο Σύνδεσμος Προστασίας Πρώτης Κατοικίας, προτρέποντας παράλληλα όλα τα πιστωτικά ιδρύματα να ακολουθήσουν την ίδια πρακτική μέχρι και την εφαρμογή του σχεδίου Εστία.

 

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Συνδέσμου, μετά την ενημέρωση από τους επηρεαζόμενους δανειολήπτες για τον πλειστηριασμό αυτό, στις αρχές Φεβρουαρίου 2019, την εξέταση του ιστορικού και τις σχετικές παραμέτρους της υπόθεσης «καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι τα άτομα αυτά είναι δυνητικά επιλέξιμα για ένταξη στο σχέδιο Εστία».

Αναφέρεται εξάλλου ότι οι δανειολήπτες είχαν εκ των προτέρων προχωρήσει στην πώληση ενός διαμερίσματος και ενός τεμαχίου γης, παραχωρώντας στο Πιστωτικό Ίδρυμα το τίμημα πώλησης προς μείωση της οφειλής τους, σε μια ύστατη προσπάθεια να γλυτώσουν την κατοικία τους.

«Θεωρώντας ως χρονικά άστοχη και άδικη την ενέργεια της Τράπεζας να προχωρήσει στο πλειστηριασμό, ειδικά λίγες βδομάδες πριν την εφαρμογή του Σχεδίου Εστία, γνωστοποιήσαμε την υπόθεση αυτή στο γραφείο του Χρηματοοικονομικού Επιτρόπου» αναφέρει ο Σύνδεσμος.

Λέει ότι μετά από συνεννόηση του Χρηματοοικονομικού Επιτρόπου με τη διεύθυνση της Ελληνικής Τράπεζας, ενημερώθηκε επίσημα σήμερα ότι ο πλειστηριασμός έχει ακυρωθεί, με αποτέλεσμα οι εν λόγω δανειολήπτες να μπορούν να αιτηθούν την ένταξη τους στο Σχέδιο Εστία.

Ο Σύνδεσμος Προστασίας Πρώτης Κατοικίας χαιρετίζει την απόφαση, εκφράζοντας ευχαριστίες προς τον Επίτροπο, που ακόμη μία φορά με την παρέμβαση του απέτρεψε τα χειρότερα, αλλά και προς τη Διεύθυνση της Ελληνικής Τράπεζας για την ευαισθησία που έχουν επιδείξει.

«Έχουμε την πεποίθηση ότι ενέργειες όπως αυτή μπορούν να βοηθήσουν στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των δανειοληπτών και γενικά της κοινής γνώμης προς τα Πιστωτικά Ιδρύματα, εμπιστοσύνη που χάθηκε εντελώς τα τελευταία χρόνια» σημειώνει και καλεί όλα τα Πιστωτικά Ιδρύματα να ακολουθήσουν την πρόσφατη διευθέτηση μεταξύ Χρηματοοικονομικού Επιτρόπου και ΚΕΔΙΠΕΣ / ΑΛΤΑΜΙΡΑ για αναστολή πλειστηριασμών Πρώτης κατοικίας δανειοληπτών που είναι δυνητικά επιλέξιμοι για το Σχέδιο Εστία μέχρι τις 30/06/2019.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X