ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κόλλησαν κορωνοϊό από πάρτι αποφοίτησης - Το λάθος που έγινε

Κρούσματα δεν ενημερώνουν έγκαιρα τις επαφές τους

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Δύο αλυσίδες κρουσμάτων εντοπίστηκαν τις τελευταίες μέρες, σύμφωνα με ενημέρωση από το Υπουργείο Υγείας.

Η πρώτη αφορά cluster από πάρτι αποφοίτων Γυμνασίου στην Επαρχία Λευκωσίας και αριθμεί 17 άτομα, όλοι μαθητές ηλικίας 14-15 ετών.

Το cluster φαίνεται να ξεκίνησε από μαθήτρια που είχε συμπτώματα την ημέρα του πάρτι και ήταν στενή επαφή φίλης της, χωρίς να είχε δηλωθεί μέχρι εκείνη τη στιγμή από το κρούσμα.

Η δεύτερη αφορά αλυσίδα από γάμο με έξι κρούσματα από τον στενό οικογενειακό κύκλο της νύφης. Αναμένεται να σταλεί λίστα με τους καλεσμένους από τον γάμο (περίπου 350 άτομα). Η διερεύνηση συνεχίζεται για να εντοπιστεί το κρούσμα «0».

Όπως αναφέρεται, από τις δύο αλυσίδες φαίνεται ότι τα μέτρα και τα υγειονομικά πρωτόκολλα δεν εφαρμόζονται πιστά, ιδιαίτερα σε κοινωνικές εκδηλώσεις, που λόγω της φύσης τους θεωρούνται υψηλού ρίσκου.

Παρά την άρση πολλών μέτρων, ο κίνδυνος μετάδοσης εξακολουθεί να υπάρχει και για αυτό είναι αναγκαία η εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Επίσης, εκείνο που παρατηρείται -όχι μόνο από τα δύο custers- είναι το φαινόμενο κρούσματα να μην ενημερώνουν έγκαιρα τις επαφές τους ή να μην δηλώνουν επαφές στην ομάδα ιχνηλάτησης.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X