ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κύπρος: Μάζευαν ελιές και φόρεσαν χειροπέδες - Στο Τμήμα και ο εργοδότης

Δύο υποθέσεις παράνομης παραμονής στο έδαφος της Δημοκρατίας

Υποθέσεις παράνομης παραμονής στο έδαφος της Δημοκρατίας και παράνομης εργοδότησης, διερευνά η Υπηρεσία Αλλοδαπών και Μετανάστευσης Πάφου.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, στις 16:00 χθες, η Υπηρεσία Αλλοδαπών και Μετανάστευσης προχώρησε στη σύλληψη αλλοδαπού, 22 ετών, στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου στην Πάφο για το αυτόφωρο αδίκημα της παράνομης παραμονής στην Δημοκρατία.

Ο 22χρονος σύμφωνα με την κατάθεση που λήφθηκε, αφίχθηκε στα κατεχόμενα εδάφη τον μήνα Οκτώβριο του 2019 και αργότερα χωρίς να αναφέρει πότε, έφτασε στις ελεύθερες περιοχές. Στις 31.10.19 υπέβαλε αίτηση για να του παραχωρηθεί πολιτικό άσυλο, και ακολούθως την 1η Ιουλίου του 2020 απέσυρε το αίτημα και συνέχιζε να παραμένει παράνομα σε άγνωστη διεύθυνση στην Κύπρο. 

Μετά τη σύλληψη του οδηγήθηκε στα κρατητήρια του αστυνομικού σταθμού Πόλης Χρυσοχούς και καταβάλλονται προσπάθειες για να απελαθεί στη χώρα του από την Υπηρεσία Αλλοδαπών και Μετανάστευσης.  

Επίσης σε άλλη περίπτωση η Αστυνομία Πάφου διερευνά υπόθεση παράνομης απασχόλησης μετά από σχετική καταγγελία. 

Χθες μέλη της Υπηρεσίας Αλλοδαπών και Μετανάστευσης μετέβησαν σε αγροτική περιοχή στην Πάνω Γυαλιά και εκεί εντόπισαν δύο αλλοδαπούς να εργάζονται παράνομα. Ο πρώτος ηλικίας 26 ετών και ο δεύτερος ηλικίας 27 ετών, οι οποίοι, και οι δύο ασχολούνταν με το μάζεμα ελιών. 

Τα δύο πρόσωπα συνελήφθησαν για το αυτόφωτο αδίκημα της παράνομης απασχόλησης και μεταφέρθηκαν στα κρατητήρια του αστυνομικού σταθμού Πόλης Χρυσοχούς . 

Ο ιδιοκτήτης του εν λόγω χωραφιού, κάτοικος Αγίας Μαρίνας Χρυσοχούς κλήθηκε στην Αστυνομία, όπου αφού λήφθηκε κατάθεση, κατηγορήθηκε γραπτώς και αφέθηκε ελεύθερος για να κλητευθεί αργότερα στο Δικαστήριο.

Στην συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι και οι δύο αλλοδαποί αφού κατηγορήθηκαν γραπτώς για να προσαχθούν αργότερα στο Δικαστήριο. 

Οι εξετάσεις συνεχίζονται από την ΥΑΜ Πάφου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X