ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κύπρος: Καρέ-καρέ η παρά τρίχα σύγκρουση (Vid)

Μοτοσικλέτα, χωρίς πινακίδες, στο αντίθετο ρεύμα

Έγινε viral τις τελευταίες ώρες, το βίντεο μέσα από αυτοκίνητο, που δείχνει την στιγμή που προηγήθηκε της παρολίγον τροχαίας σύγκρουσης με μοτοσικλετιστή, ο οποίος μπήκε στο αντίθετο ρεύμα. Το περιστατικό συνέβη σε δρόμο της Κύπρου και στο βίντεο φαίνεται ξεκάθαρα πως ο οδηγός του οχήματος πρόλαβε να σταματήσει σε απόσταση αναπνοής από τον απερίσκεπτο μοτοσικλετιστή.

Όπως αναφέρει ο Ιάσωνας Σενέκκης, ο οποίος ήταν ο οδηγός του οχήματος, «Με αγωνιστική μηχανή χωρίς πινακίδες, οδηγώντας στην αντίθετη λωρίδα. Αν τον χτυπούσα θα με έσερναν στα δικαστήρια 3-4 χρόνια. Συγγενείς και φίλοι του θα με έβριζαν ότι δεν έβλεπα μπροστά μου και τον σκότωσα. Και αν τελικά αθωωνόμουν θα προσπαθούσαν να με λιντσάρουν. Αυτά ζούμε.»

Όπως φαίνεται στο βίντεο, ο μοτοσικλετιστής, χωρίς να ελαττώσει ταχύτητα, εισήλθε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, σε στροφή, λίγο πριν την γραμμή του ΣΤΟΠ, προς την οποία κατευθυνόταν το όχημα. Ο οδηγός αναγκάστηκε να σταματήσει απότομα, προκειμένου να αποφευχθεί η σύγκρουση, και τα κατάφερε για μόλις μερικά εκατοστά.

Και επειδή πολύς λόγος γίνεται για τους μοτοσικλετιστές, τους πεζούς και τους ποδηλάτες, λόγω του ότι αποτελούν τους πιο ευάλωτους χρήστες του οδικού δικτύου, καλό είναι να θυμούνται και οι ίδιοι ότι φέρουν μεγάλο μερίδιο ευθύνης για την ασφάλειά τους.

Εάν δεν συνετιστούμε πρώτα εμείς, ας μην περιμένουμε από οποιονδήποτε άλλο να νοιαστεί για την ασφάλειά μας. Κι αυτό ισχύει για τον καθένα από 'μας.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση