ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κύπρος: Έστελνε σε άλλον στα ΜΚΔ βίντεο με κακοποίηση παιδιών

Η Υποδιεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συνεχίζει τις εξετάσεις

ΚΥΠΕ

Συνελήφθη σήμερα από μέλη της Υποδιεύθυνσης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, άντρας ηλικίας 43 ετών, για σκοπούς διερεύνησης υπόθεσης παιδικής πορνογραφίας. Ο 43χρονος οδηγήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, όπου μετά από αίτημα της Αστυνομίας, το Δικαστήριο εξέδωσε διάταγμα κράτησής του διάρκειας έξι ημερών για σκοπούς αστυνομικών εξετάσεων.

Η διερεύνηση της υπόθεσης άρχισε μετά από πληροφορίες που λήφθηκαν από την Europol και ανέφεραν ότι χρήστης λογαριασμού σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης διένειμε σε άλλο χρήστη δύο αρχεία βίντεο με υλικό σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, τα αδικήματα διαπράχθηκαν στις 13 Φεβρουαρίου και στις 28 Απριλίου.

Αφού από τις εξετάσεις που έγιναν από την Υποδιεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εξακριβώθηκε ότι ο δικαιούχος του ύποπτου ηλεκτρονικού λογαριασμού είναι ο 43χρονος ύποπτος, εναντίον του εκδόθηκε δικαστικό ένταλμα σύλληψης, με το οποίο αυτός συνελήφθη λίγο μετά τις 9.00 το πρωί της Τετάρτης, από τα μέλη της Υποδιεύθυνσης. Ακολούθησε έρευνα στην κατοικία του, όπου ανευρέθηκαν και παραλήφθηκαν για να τύχουν δικανικής εξέτασης, δύο κινητά τηλέφωνα και ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής.

Η Υποδιεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συνεχίζει τις εξετάσεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X