ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κύπρος: Είχε στην κατοχή του ακατάλληλα βίντεο με παιδιά

Η ποινή που του επιβλήθηκε

Το μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας επέβαλε σήμερα 10.2.2021, σωρευτικές ποινές φυλάκισης 3 ½ ετών σε 36χρονο κατηγορούμενο που παραδέχθηκε ενοχή σε 5 κατηγορίες παιδικής πορνογραφίας. Συγκεκριμένα, στην κατοχή του κατηγορουμένου βρέθηκαν 886 συνολικά αρχεία με παιδικό πορνογραφικό υλικό, ήτοι 215 φωτογραφίες και 671 βίντεο. Οι κατηγορίες 1 και 3 αφορούσαν φωτογραφίες και βίντεο με παιδικό πορνογραφικό υλικό που αφορούσε παιδιά ηλικίας κάτω των 13 ετών.

Το Κακουργιοδικείο στην επιβολή της ποινής τόνισε την σοβαρότητα των αδικημάτων, η οποία προκύπτει τόσο από την φύση τους όσο και από τις ποινές που προβλέπει ο σχετικός Νόμος. Τονίστηκε επίσης ότι ο κατηγορούμενος χρησιμοποίησε για τους παράνομους σκοπούς του το διαδίκτυο, έναν χώρο που αποτελεί μέσο επικοινωνίας νεαρών κυρίως προσώπων όχι για να επικοινωνήσει αλλά για να κατέχει υλικό παιδικής πορνογραφίας.

Σημειώνεται επίσης ότι η πιο πάνω παράνομη συμπεριφορά, αυξάνει την ζήτηση και ενθαρρύνει τους εμπνευστές σεξουαλικής εκμετάλλευσης ανηλίκων να συνεχίσουν το απεχθές έργο τους.

Το Κακουργιοδικείο έλαβε μεταξύ άλλων υπόψη για σκοπούς μετριασμού της ποινής, το λευκό ποινικό μητρώο του κατηγορουμένου, την παραδοχή του στο Δικαστήριο, το χρονικό διάστημα που διέρρευσε από την διάπραξη των αδικημάτων, το γεγονός της απώλειας της εργασίας του αλλά και τα προβλήματα ψυχικής υγείας που αντιμετωπίζει.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X