ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κύπρος: Διαμαρτύρονται οι ναυαγοσώστες για τις συνθήκες εργασίας

Οι ναυαγοσώστες συγκεντρώθηκαν στη δημοτική παραλία των Μπάνιων στην Κάτω Πάφο

Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Επαγγελματιών Ναυαγοσωστών οργάνωσε στην Πάφο εκδήλωση διαμαρτυρίας με κύριο αίτημα την εξασφάλιση των μελών του, την επέκταση των ωραρίων κάλυψης των παραλιών και τη χορήγηση σύγχρονου εξοπλισμού.

Οι ναυαγοσώστες συγκεντρώθηκαν στη δημοτική παραλία των Μπάνιων στην Κάτω Πάφο. Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Παναγιώτη Αραβή, σύμφωνα με το εθνικό σχέδιο ΣΑΛΑΜΙΣ επρόκειτο να προσληφθούν σε δωδεκάμηνη βάση 52 ναυαγοσώστες.

«Προσλήφθηκαν μόνο 16, ενώ οι υπόλοιποι 36 δουλεύουν ως διασώστες στα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου», είπε. Ανέφερε ακόμη ότι δεν πέρασε από τη Βουλή σχετικός νόμος, όπως ήταν η αρχική δέσμευση». Οι ναυαγοσώστες απαίτησαν εκ νέου την άμεση αναβάθμιση της κλίμακας τους από Ε-5 σε Ε 7-8 και κατοχύρωση του επαγγέλματος, αύξηση του αριθμού των δωδεκάμηνων «και άρση της αδικίας των τριαντάμηνων αφού σε άλλες υπηρεσίες έγιναν όλοι μόνιμοι».

Απαίτησαν επίσης τη σύσταση ενιαίας υπηρεσίας ναυαγοσωστικής μέσω του σχεδίου ΣΑΛΑΜΙΣ ή οποιουδήποτε άλλου σχεδίου. Οι ναυαγοσώστες αξίωσαν επίσης την κατασκευή νέων σύγχρονων πύργων και την προμήθεια και άλλων σκαφών ή άλλων μέσων διάσωσης.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X