ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κύπρος: Αυτοί είναι οι λόγοι που μπορείς να κυκλοφορήσεις μετά τις 21:00

Η απάντηση του Υπουργείου Υγείας

24news team

Υπό την σκιά του κορωνοϊού συνεχίζει να είναι η Κύπρος με τους αρμόδιους φορείς να λαμβάνουν αποφάσεις για νέα αυστηρά μέτρα, τα οποία τέθηκαν σε ισχύ την Κυριακή, 10 Ιανουαρίου.

Οι πολίτες, ωστόσο, συνεχίζουν να έχουν αρκετές απορίες ανάμεσα στις οποίες είναι και το για ποιους λόγους επιτρέπεται η μετακίνηση κατά τις ώρες απαγόρευσης κυκλοφορίας (9 το βράδυ με 5 το πρωί της επόμενης μέρας).

Η απάντηση που δόθηκε από το Υπουργείο Υγείας είναι η εξής:

Η μετακίνηση προσώπων κατά τις ώρες απαγόρευσης της κυκλοφορίας επιτρέπεται για τους ακόλουθους λόγους:

*για σκοπούς εργασίας από και προς τους χώρους εργασίας με την παρουσίαση του Εντύπου Α, συμπληρωμένο και υπογεγραμμένο από τον εργοδότη.

*για σκοπούς αδήριτης και επείγουσας ανάγκης, δηλαδή για μετάβαση σε ιατρικό κέντρο ή νοσηλευτήριο ή φαρμακείο ή κτηνίατρο για επείγοντα ιατρικά περιστατικά και για μετάβαση για παροχή επείγουσας βοήθειας σε άτομα που αδυνατούν να αυτοεξυπηρετηθούν ή που οφείλουν να αυτοπροστατευθούν.

Να υπενθυμίσουμε πως η κατ’ εξαίρεση μετακίνηση επιτρέπεται δύο φορές ανά ημέρα με την αποστολή γραπτού μηνύματος στο 8998. Τα άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών δύνανται να χρησιμοποιούν το Έντυπο Β για τις κατ’ εξαίρεση μετακινήσεις τους.

Διευκρινίζεται ότι για σκοπούς μετάβασης από και προς την εργασία για σκοπούς εργασίας δεν απαιτείται η αποστολή sms, αλλά ο εργαζόμενος θα πρέπει να παρουσιάσει το Έντυπο Α, υπογεγραμμένο από τον εργοδότη του.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση