ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κύπρος: «Αποφάσισαν το άνοιγμα των σχολείων χωρίς να έχουν ιδέα για το πως θα λειτουργήσουν»

Χωρίς πλάνο το άνοιγμα των σχολείων λέει η ΠΣΕΜ

Δυστυχώς για ακόμα μια φορά και μόλις μια βδομάδα πριν το άνοιγμα των σχολείων, «δεν πήραμε καμιά ουσιαστική απάντηση και δεν ενημερωθήκαμε για κάποιο πλάνο» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Παγκύπρια Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών η ηγεσία της οποίας είχε τηλεδιάσκεψη με τον Υπουργό Παιδείας Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, Πρόδρομο Προδρόμου.

Προσθέτει ότι «σε καμία περίπτωση δεν μειώθηκαν οι ανησυχίες μας σε σχέση με τα μέτρα προστασίας, αλλά το αντίθετο» με τον Υπουργό Παιδείας, απαντώντας σε ερώτηση της ΠΣΕΜ, να δηλώνει ότι «δεν είναι ευθύνη του ΥΠΠΑΝ αν θα υπάρχει συνωστισμός στα λεωφορεία που μεταφέρουν τους μαθητές στα σχολεία και ότι οι επιδημιολόγοι διαβεβαίωσαν ότι δεν χρειάζεται να φορούν μάσκες και γάντια οι μαθητές», σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΠΣΕΜ.

«Δεν υπάρχει δηλαδή πρόθεση να προμηθευτούμε με μάσκες και γάντια ως μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό» αναφέρει η ΠΣΕΜ η οποία εκφράζει ανησυχία για το ενδεχόμενο που εξετάζεται «να πηγαίνουμε ανά ομάδες στο σχολείο με 10 λεπτά διαφορά η κάθε ομάδα, δηλαδή η πρώτη ομάδα 7:30 και η δεύτερη 7:40».

«Αποφάσισαν δηλαδή το άνοιγμα των σχολείων χωρίς να έχουν ιδέα για το πως θα λειτουργήσουν. Προχειρότητα σε όλο της το μεγαλείο» συνεχίζει η ΠΣΕΜ αναφέροντας ότι «δεν υπάρχει καμιά ενημέρωση ακόμα για τις ημερομηνίες των Παγκύπριων Εξετάσεων, ενώ η πρόθεση του Υπουργείου είναι ότι αν κάποιοι μαθητές δεν κάλυψαν την ύλη που ανακοινώθηκε θα πρέπει να την καλύψουν με το που ανοίξουν τα σχολεία».

Στην άποψη μας ότι αυτό θα δημιουργήσει μαθητές δύο ταχυτήτων, ο Υπουργός Παιδείας, απάντησε ότι «ήταν θέμα των καθηγητών και των μαθητών να καλύψουν την προκαθορισμένη ύλη μέχρι τις 13 Μαρτίου και πάλι δηλαδή το Υπουργείο ρίχνει ευθύνες αλλού, χωρίς να αναλαμβάνει τις δικές του», αναφέρει η ΠΣΕΜ.

Προσθέτει ότι « ο Υπουργός μας είπε ότι οι Α’, Β’ Λυκείου και τα Γυμνάσια δεν θα κάνουν εξετάσεις αλλά υπάρχει το ενδεχόμενο σε μεταγενέστερο στάδιο να επιστρέψουν στα σχολεία και ότι, μάλιστα, οι τελειόφοιτοι μαθητές Λυκείου, ίσως πάνε σχολείο για πέραν των δύο εβδομάδων, γεγονός με το οποίο διαφωνήσαμε κάθετα».

Κατά την τηλεδιάσκεψη, σύμφωνα με την ΠΣΕΜ, ο Πρόδρομος Προδρόμου, «παραδέχτηκε ότι υπάρχουν μαθητές που δεν έχουν προμηθευτεί με ψηφιακό εξοπλισμό και ότι το Υπουργείο κάνει ότι μπορεί, χωρίς να δώσει απάντηση αν αυτοί οι μαθητές θα προμηθευτούν το επόμενο διάστημα».

Τέλος, η ΠΣΕΜ, αναφέρει ότι «η αναθεωρημένη ύλη για τις Παγκύπριες Εξετάσεις πέραν από την καθυστέρηση ανακοίνωσής της είναι προβληματική για κάποια μαθήματα, όπως για παράδειγμα η Χημεία, μάθημα για το οποίο η ύλη είναι τουλάχιστον δύο κεφάλαια περισσότερη από την ύλη που διδάχτηκε η συντριπτική πλειοψηφία των μαθητών στο σχολείο».

«Δεν θα επιτρέψουμε λόγω της δύσκολης κατάστασης να θυματοποιηθεί οποιοσδήποτε μαθητής θα παρακαθίσει στις Παγκύπριες Εξετάσεις και απαιτούμε να λυθεί το πρόβλημα και η ύλη να συμβαδίζει με όσα έχουν διδαχτεί όλο οι μαθητές μέχρι τις 13 Μαρτίου», σημειώνει η ΠΣΕΜ.

Επαναλαμβάνει ότι απαιτεί «άμεση ανακοίνωση ολοκληρωμένου σχεδιασμού και πλάνου για την παιδεία καθώς και μέτρα προστασίας για όλους τους μαθητές».

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση