ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κύπρος: Ανήλικοι «μπλεγμένοι» στα σκληρά ναρκωτικά

Συλλήψεις ανηλίκων έγιναν και για άλλα αδικήματα

24news team

Προβληματισμό προκαλεί στην κοινωνία και στις Αρχές, η εμπλοκή ανήλικων προσώπων σε διάφορα αδικήματα, αλλά κυρίως σε υποθέσεις ναρκωτικών.

Αρκετές ήταν οι φορές που υπήρξε ενημέρωση για σύλληψη ή εντοπισμό ανήλικου προσώπου στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν ναρκωτικές ουσίες και μάλιστα «σκληρές», όπως κοκαΐνη.

Δυστυχώς, μια τέτοια περίπτωση ήταν και η υπόθεση που διερευνάται από την ΥΚΑΝ Λευκωσίας, μετά την σύλληψη 21χρονου και ενός ανήλικου προσώπου, την Κυριακή (11/5).

Ο εντοπισμός και η σύλληψη 

Τα δύο πρόσωπα, εντοπίστηκαν να επιβαίνουν σε μοτοσυκλέτα, η οποία δεν έφερε αριθμούς εγγραφής, σε δρόμο της επαρχίας Λάρνακας.

Σε κάποιο σημείο του δρόμου τα μέλη της ΥΚΑΝ αντιλήφθηκαν μια συσκευασία να φεύγει από τη μοτοσυκλέτα και να καταλήγει στη μέση του δρόμου. Από εξετάσεις, διαπιστώθηκε ότι εντός της συσκευασίας υπήρχε κάνναβη συνολικού βάρους 300 γρ. περίπου.


Κύπρος: Έβαλε ανήλικο πάνω σε μοτοσικλέτα και του έδωσε ναρκωτικά


Άλλα μέλη της ΥΚΑΝ εντόπισαν σταθμευμένη την πιο πάνω μοτοσυκλέτα και σε κοντινή απόσταση από αυτή εντοπίστηκαν πεζοί οι δυο συλληφθέντες. Στην κατοχή του ανήλικου βρέθηκαν ίχνη άσπρης ουσίας, όμοιας με κοκαΐνη και το χρηματικό ποσό των 55 ευρώ. Ο 21χρονος παραδέχτηκε ότι τόσο τα ίχνη άσπρης ουσίας που βρέθηκαν στην κατοχή του ανήλικου, όσο και η συσκευασία με τα ναρκωτικά είναι δικά του.

Στην κατοχή του 21χρονου βρέθηκε επίσης το χρηματικό ποσό των 13.470 ευρώ. Επίσης, μετά από εξετάσεις σε σχέση με την πιο πάνω υπόθεση, εντοπίστηκαν σε ανοιχτό χώρο στη Λευκωσία 620γρ. περίπου άσπρης ουσίας όμοιας με κοκαΐνη, 108 γρ. περίπου ξηρής φυτικής ύλης, όμοιας με κάνναβη, 26γρ. περίπου ναρκωτικής ουσίας MDMA, καθώς επίσης και άλλα τεκμήρια.

Ποιος ήταν ο ρόλος του ανήλικου στην υπόθεση;

Από την πιο πάνω υπόθεση, αρκετά είναι τα ερωτήματα που προκύπτουν.

Για παράδειγμα, ποια ήταν η σχέση ανάμεσα στα δύο πρόσωπα; O κηδεμόνας του ανήλικου (γονέας ή άλλος) ήταν ενήμερος για την συνάντηση του παιδιού με τον 21χρονο; Γνώριζε ο κηδεμόνας για τις πράξεις του ανήλικου; Ή όλα γίνονταν εν αγνοία του όπως στις πλείστες περιπτώσεις; Ποιος ήταν ο ρόλος του ανήλικου στην υπόθεση;

Τόσο η πιο πάνω υπόθεση, αλλά και άλλες παρόμοιές της, προκαλούν ανησυχία τόσο στους γονείς, όσο στις Αρχές αλλά και στην κοινωνία γενικότερα. Σημαντικό να αναφερθεί ότι πολλές είναι και οι φορές που ανήλικοι εμπλέκονται και σε υποθέσεις που διαπράττονται άλλα σοβαρά αδικήματα, όπως για παράδειγμα, ληστείες, κλοπές, διαρρήξεις κλπ. 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X