ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κύπρος: Άλλα δύο σωστά κρούσματα από τα... λάθος!

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας

Ολοκληρώθηκαν οι δύο επαναληπτικοί εργαστηριακοί έλεγχοι των δειγμάτων των 30 ατόμων που ανακοινώθηκαν στις 24 Αυγούστου 2020.

Μετά από την ολοκλήρωση χθες το βράδυ και της 2ης επαναληπτικής εργαστηριακής εξέτασης δειγμάτων που λήφθηκαν από τα 30 άτομα που είχαν ανακοινωθεί ως θετικά περιστατικά COVID-19 την Δευτέρα, 24 Αυγούστου 2020, το Υπουργείο Υγείας ενημερώνει ότι, σύμφωνα με την ενημέρωση από τη Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης, από τα 30 δείγματα που ελέγχθηκαν, προέκυψαν 2 κρούσματα κορωνοϊού. Οι επαναληπτικοί εργαστηριακοί έλεγχοι διεκπεραιώθηκαν από το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου, ως το εργαστήρι αναφοράς, και το Μικροβιολογικό Εργαστήρι του νοσοκομείου αναφοράς στην Αμμόχωστο.

Πρόκειται για άτομα που επέστρεψαν από την Μύκονο στις 23 Αυγούστου. Τόσο για τους ίδιους όσο και για τις στενές τους επαφές εφαρμόζονται τα πρωτόκολλα.

Τα 28 άτομα που είναι αρνητικά στον ιό, καθώς και οι στενές τους επαφές, έχουν ήδη αποδεσμευτεί από το πρωτόκολλο υποχρεωτικής καραντίνας.

Ως εκ τούτου, την Δευτέρα, 24 Αυγούστου 2020, εντοπίστηκαν 11 κρούσματα μετά από τη διεκπεραίωση 3,522 εργαστηριακών εξετάσεων.

Ο συνολικός αριθμός των θετικών περιστατικών COVID-19 στην Κύπρο είναι 1,456.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X