ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Κύπρος: Άφησαν τις τάξεις για την… Black Friday

This is Cyprus...

24news team

Φέτος η Black Friday είναι αλλιώτικη από όσες έχουμε συνηθίσει αφού πραγματοποιείται υπό τη σκιά της πανδημίας.

Ωστόσο, επειδή… this is Cyprus, δεν θα μπορούσαμε να αλλάξουμε ως λαός άρδην!

Ο καθείς εξ ημών βέβαια είναι υπόλογος για τις πράξεις και τις επιλογές του, επομένως καταγράφουμε το γεγονός και τα συμπεράσματα δικά σας

Τι εννοούμε; Αρκετοί μαθητές άφησαν τις σχολικές αίθουσες και έτρεξαν να προλάβουν τα προϊόντα που έβαλαν στο μάτι.

Σύμφωνα με πληροφορίες του 24news, μαθητές επέλεξαν σήμερα να πάρουν απουσία για να μη χάσουν το gadget. Ο καθείς εξ ημών βέβαια είναι υπόλογος για τις πράξεις και τις επιλογές του, επομένως καταγράφουμε το γεγονός και τα συμπεράσματα δικά σας.

Πιο κάτω υπενθυμίζουμε τι πρέπει να προσέχετε σύμφωνα με την Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή:

Μην κάνετε βιαστικές αγορές, αγοράστε αυτά που πραγματικά χρειάζεστε. Κάντε προσεκτική έρευνα αγοράς, συγκρίνοντας τιμές και ποιότητες προϊόντων, απλώς επειδή είναι σε προσφορά. Μελετήστε τα χαρακτηριστικά του προϊόντος που σας ενδιαφέρει, προκειμένου να βεβαιωθείτε ότι ανταποκρίνεται στις ανάγκες και απαιτήσεις σας. Αναζητήστε κριτικές (reviews) για την ποιότητα του προϊόντος. Αξιολογήστε την τελική τιμή, όχι την έκπτωση.

Αξιοποιήστε το διαδίκτυο: Χρησιμοποιήστε το διαδίκτυο, όχι μόνο για πραγματοποίηση αγορών, αλλά και για να εντοπίσετε εναλλακτικά προϊόντα, κριτικές για το προϊόν που σας ενδιαφέρει, καθώς και την τιμή πώλησης του προϊόντος από άλλους προμηθευτές.

Η τιμή δεν πρέπει να είναι το μόνο κριτήριο. Ιδιαίτερα αν σκοπεύετε να αγοράσετε κάποιο προϊόν αξίας (π.χ. κινητό τηλέφωνο, υπολογιστή), είναι σημαντικό να αξιολογήσετε την αξιοπιστία και την ποιότητα εξυπηρέτησης του συγκεκριμένου πωλητή. Ρωτήστε άλλους καταναλωτές για τις εμπειρίες τους, όπως για παράδειγμα την ανταπόκριση του πωλητή σε θέματα εγγυήσεων.

Καθορίστε τον προϋπολογισμό σας από πριν: Είναι προφανές ότι την ημέρα του Black Friday θα υπάρξουν αρκετές προσφορές και θα είναι εύκολο να παρασυρθείτε. Καθορίστε από πριν τι χρειάζεστε και το μέγιστο ποσό που θέλετε να διαθέσετε, έχοντας υπ’ όψιν τις οικονομικές σας δυνατότητες.

Ενημερωθείτε για την πολιτική επιστροφών του καταστήματος, πριν προβείτε σε αγορά. Να θυμάστε ότι σύμφωνα με την ευρωπαϊκή νομοθεσία, για αγορές από κατάστημα δεν υπάρχει νομική υποχρέωση και επαφίεται στην πολιτική του κάθε καταστήματος αν θα αποδεχτεί επιστροφές ή αλλαγές. Αυτό προφανώς και δεν ισχύει για αγορές μέσω διαδικτύου, όπου οι καταναλωτές έχουν δικαίωμα υπαναχώρησης μέχρι και 14 ημέρες μετά την παραλαβή του προϊόντος.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24news team

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση