ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ίσως σηκώσουν ξανά ελικόπτερο στην Λευκωσία (Pics)

Το κυκλοφοριακό «έμφραγμα» της πρωτεύουσας, πονοκέφαλος για οδηγούς και Τροχαία

Καθημερινό φαινόμενο είναι το κυκλοφοριακό κομφούζιο που παρατηρείται σε πολλές κύριες οδικές αρτηρίες στην Λευκωσία, προκαλώντας «έμφραγμα» καθημερινά και εκτοξεύοντας την αγανάκτηση των οδηγών στα ύψη. Λόγω και της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, η κίνηση είναι αυξημένη και οι οδηγοί θα πρέπει να είναι υπομονετικοί. 

Ακόμη ένα εμπόδιο με το οποίο έρχονται αντιμέτωποι οι οδηγοί, είναι τα οδικά έργα που εκτελούνται σε κεντρικές οδικές αρτηρίες των πόλεων, έχουν επιβαρύνει ακόμα περισσότερο, το ήδη χρονίζον κυκλοφοριακό πρόβλημα.

Πολλοί είναι αυτοί που προσπαθούν να βρουν άλλους δρόμους – «συντόμια» για να φτάσουν στον προορισμό τους έγκαιρα.

Οι φωτογραφίες που εξασφαλίσαμε είναι ενδεικτικές αφού σε κύριους δρόμους που χρησιμοποιούν οι οδηγοί, τα αυτοκίνητα κινούνται με αργούς ρυθμούς.

Όπως μας ανέφερε μέλος της τροχαίας, «οι οδηγοί να τηρούν τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας» προσθέτοντας «παρόλο που η παρουσία μας στους δρόμους είναι εμφανής, υπάρχουν και οι οδηγοί που δεν συμμορφώνεται και δεν τηρούν τους νόμους». Συνεχίζοντας μας λέει πως «όταν οδηγοί προσπαθούν να στρίψουν παράνομα είναι λογικό να δημιουργείται ουρά και να ταλαιπωρούνται».

Ο Βοηθός Διευθυντής του Τμήματος Τροχαίας Αρχηγείου, Χάρης Ευριπίδου μας ανέφερε πως οι ώρες που θα είναι στους δρόμους για ρύθμιση της τροχαίας είναι κυρίως οι πρωινές, κατά τις οποίες παρατηρείται η πυκνή τροχαία κίνηση.

Μιλώντας στο 24news, ο κύριος Ευριπίδου δήλωσε ότι «οι δρόμοι όπου παρατηρείται κυκλοφοριακό χάος είναι ο αυτοκινητόδρομος προς Λευκωσία, οι Λεωφόροι Αθαλάσσας, Στροβόλου και Σπύρου Κυπριανού».

Σύμφωνα με τα όσα μας λέχθηκαν από τον Βοηθό Διευθυντή του Τμήματος Τροχαίας Αρχηγείου, τα μέλη της τροχαίας βρίσκονται στα φώτα του «Καλησπέρα», στα φώτα τροχαίας του ΡΙΚ και στην λεωφόρο Σπύρου Κυπριανού (φώτα Γάλλου Πρέσβη).

Ερωτηθείς ποιος θα είναι ο ρόλος τους εκεί, μας απάντησε πως θα προσπαθούν να ελέγχουν την τροχαία κίνηση. Όσον αφορά το ενδεχόμενο να προκύψει ανάγκη για να σηκώσουν εκ νέου ελικόπτερο για να χαρτογραφήσουν το πρόβλημα της τροχαίας κίνησης, μας είπε χαρακτηριστικά «αν χρειαστεί θα το δούμε κι αυτό».

Εμφατικά, ο κος Ευριπίδου είπε ότι «αν δεν γίνουν σοβαρές κινήσεις στα μέσα μαζικής μεταφοράς το πρόβλημα θα αυξάνεται, διότι έχουμε αύξηση των αυτοκινήτων». 

Εξάλλου ο Αρχηγός της Αστυνομίας κ. Κύπρος Μιχαηλίδης, πλήρως ευαισθητοποιημένος σε θέματα τροχαίας, έχει ήδη δώσει οδηγίες προς τους Αστυνομικούς Διευθυντές όλων των Επαρχιακών Αστυνομικών Διευθύνσεων, ώστε να ληφθούν μέτρα, για μείωση της καθημερινής ταλαιπωρίας των οδηγών.

Σημειώνεται πως η Αστυνομία μελετά και άλλα μέτρα, τα οποία θα μπορούσαν να τεθούν άμεσα σε εφαρμογή, με στόχο την όσο το δυνατό μεγαλύτερη μείωση της ταλαιπωρίας που υφίστανται οι οδηγοί.

 

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X