ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κρούσμα κορωνοϊού στην Διερευνητική Επιτροπή Αγνοούμενων

Σε αυτοπεριορισμό όσοι ήρθαν σε επαφή μαζί του

Θετικό στον κορωνοϊό διαγνώστηκε μέλος του προσωπικού της Διερευνητικής Επιτροπής για τους Αγνοούμενους (ΔΕΑ).

Ανακοίνωση της Επιτροπής αναφέρει πως έλαβε επιβεβαίωση σήμερα, ότι ένα μέλος του προσωπικού της έχει διαγνωστεί θετικό στον κορωνοϊό και πως σύμφωνα με τις επίσημες διαδικασίες λειτουργίας της ΔΕΑ και τα πρωτόκολλα σχετικά με τον COVID-19, όλα τα υπόλοιπα μέλη του προσωπικού που ήρθαν σε στενή επαφή με το εν λόγω άτομο, έχουν τεθεί σε αυστηρό αυτοπεριορισμό για 14 ημέρες. Έχει επίσης γίνει ιχνηλάτηση όλων των άλλων μελών του προσωπικού με τα οποία το συγκεκριμένο άτομο έχει έρθει σε επαφή κατά την τελευταία βδομάδα.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται πως από την αρχή της εμφάνισης του COVID-19, όλα τα μέλη του προσωπικού της ΔΕΑ που ασχολούνται με δικοινοτικές δραστηριότητες υποβάλλονταν σε διαγνωστική εξέταση PCR κάθε δύο εβδομάδες, ως τυπική προληπτική υγειονομική διαδικασία.

Οι δικοινοτικές δραστηριότητες της Επιτροπής στο Ανθρωπολογικό Εργαστήριο της ΔΕΑ και σε σημεία ανασκαφών σε ολόκληρο το νησί παραμένουν σε εξέλιξη. Ωστόσο, οι δια ζώσης συναντήσεις της ΔΕΑ έχουν ανασταλεί για ένα μήνα και αντικαθίστανται από διαδικτυακές συναντήσεις κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X