ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κορωνοϊός: Ανησυχία και προβληματισμός από τοπικές αρχές Αμμοχώστου

Για επιλογή του ΓΝ ως Νοσοκομείου Αναφοράς

Ιδιαίτερη ανησυχία και προβληματισμό εκφράζουν Δήμαρχοι και Κοινοτάρχες της ελεύθερης περιοχής Αμμοχώστου για την επιλογή του Γενικού Νοσοκομείου Αμμοχώστου ως Νοσοκομείου Αναφοράς για περίθαλψη ασθενών με επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού.

Οι ανησυχίες εκφράζονται σε επιστολή που στάλθηκε στις 10 Μαρτίου, στον Υπουργό Υγείας Κωνσταντίνο Ιωάννου και με κοινοποίηση στους αρχηγούς των Κοινοβουλευτικών Κομμάτων και στους βουλευτές επαρχίας Αμμοχώστου και υπογράφουν οι Δήμαρχοι Παραλιμνίου, Αγίας Νάπας, Σωτήρας και Δερύνειας και οι Κοινοτάρχες Φρενάρους, Αυγόρου, Αχερίτου και Αχνας.


Ελεύθερη Αμμόχωστος: Δεν υπάρχει λόγος να ανησυχούν οι κάτοικοι


Στην επιστολή οι τοπικές αρχές αναφέρουν πως διαπιστώνουν ότι «για ακόμη φορά η Επαρχία Αμμοχώστου δεν τυγχάνει της ανάλογης συμπεριφοράς με τα όσα προσφέρει, από τις αρχές της Δημοκρατίας. Μετά τη μεταφορά εδώ και μήνες σε Αγία Νάπα και Πρωταρά, ομάδων αλλοδαπών για στέγαση, προκύπτει ακόμη ένα σοβαρό θέμα με την απόφαση του Υπουργείου Υγείας να χρησιμοποιηθεί το Νοσοκομείο Αμμοχώστου ως Νοσοκομείο Αναφοράς για ασθενείς που θα προσβληθούν με κορωνοϊό».

Προστίθεται ότι «η απόφαση αυτή δημιουργεί τεράστια ανησυχία τόσο στον τοπικό πληθυσμό αφού το Νοσοκομείο βρίσκεται σε κατοικημένη περιοχή, αλλά και όσων ασχολούνται με τον τουρισμό, ο οποίος δυστυχώς αναμένεται να δεχθεί ακόμη ένα πλήγμα μετά τα όσα δέχεται εδώ και μερικές βδομάδες λόγω της εξάπλωσης του θανατηφόρου ιού. Παρακολουθώντας τις εξελίξεις ανησυχούμε για τις συνεχείς αλυσιδωτές αρνητικές επιπτώσεις που παρατηρούνται και στην τουριστική βιομηχανία όπως ακύρωση κρατήσεων, παγοποίηση πτήσεων και κατάρρευση αεροπορικών εταιρειών με επακόλουθες τις απρόβλεπτες οικονομικές επιπτώσεις».

Στην επιστολή αναφέρεται ακόμα ότι «η ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου εξυπηρετείται εδώ και χρόνια ικανοποιητικά από το υφιστάμενο Νοσοκομείο, ενώ σε αντίθεση με τις άλλες επαρχίες, οι ιδιωτικές κλινικές που υπάρχουν είναι ελάχιστες. Οι κλινικές αυτές σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τις υπηρεσίες που προσφέρει το Νοσοκομείο της επαρχίας».

Οι Δήμαρχοι και Κοινοτάρχες χαρακτηρίζουν «εγκληματική εις βάρος των κατοίκων της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου» την απόφαση του Κράτους για κλείσιμο της Παιδιατρικής και Γυναικολογικής πτέρυγας του Νοσοκομείου και της αναστολής όλων των υπηρεσιών του νοσηλευτηρίου. Ταυτόχρονα διερωτώνται «πώς θα μπορεί να αντιμετωπισθεί ένα επείγον καρδιακό επεισόδιο ή οποιοδήποτε άλλο επείγον περιστατικό αφού θα απαιτείται η άμεση μεταφορά του ασθενούς στη Λάρνακα» και σημειώνουν πως «όταν θρηνήσουμε θύματα για την αλόγιστη απόφαση που λήφθηκε, θα είναι πολύ αργά».

Στην επιστολή σημειώνεται επίσης από τους υπογράφοντες ότι δεν μπορούν να κατανοήσουν «τη λογική της λήψης της απόφασης αυτής, όταν λόγω αντιδράσεων εγκαταλείφθηκε η απόφαση για το Νοσοκομείο Κυπερούντας. Ακόμα διερωτώνται γιατί δεν λαμβάνεται απόφαση για χρήση μέρους της νέας πτέρυγας του Νοσοκομείου Λάρνακας ή ακόμα και του παλαιού Νοσοκομείου της πόλης που δεν χρησιμοποιείται, εκτός του κτιρίου των εξωτερικών ιατρείων».

Οι Δήμαρχοι και οι Κοινοτάρχες της επαρχίας αναφέρουν ακόμα ότι «χωρίς να απειλούμε, προειδοποιούμε» ότι οι τοπικές αρχές και οι κάτοικοι θα λάβουν όλα τα μέτρα, ούτως ώστε να ακυρωθεί η συγκεκριμένη απόφαση.

Ταυτόχρονα εκφράζουν την ελπίδα ότι οι ανησυχίες τους «θα εξετασθούν εύλογα και με κάθε δέουσα προσοχή, γνωρίζοντας την ακεραιότητα και την αξιοκρατία που διακατέχει τον Υπουργό Υγείας, ενώ απευθύνουν «θερμή και ύστατη παράκληση εκ μέρους όλης της Επαρχίας Αμμοχώστου» για συνάντηση μαζί του προκειμένου να συζητηθεί και να επανεξεταστεί το σοβαρό θέμα που προέκυψε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση