ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κόμμα για τα Ζώα - «Καταδικάζουμε τέτοιες πράξεις και συμπεριφορές»

Επίσημη καταγγελία στην Αστυνομία

Το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου καταδίκασε σήμερα το νέο περιστατικό κακομεταχείρισης σκύλου, που βρέθηκε στον Κούρρη, με δεμένο το στόμα και τα μπροστινά πόδια του με κολλητική ταινία.

«Καταδικάζουμε τέτοιες πράξεις και συμπεριφορές», σημειώνεται σε ανακοίνωση του Κόμματος για τα Ζώα.

Τέλος, αναφέρεται ότι αναμένει ότι η Αστυνομία θα προχωρήσει στη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Η υπόθεση 

Το Κόμμα Κυνηγών, προχώρησε σε γραπτή καταγγελία στον αστυνομικό διευθυντή Λεμεσού, προτρέποντας την αστυνομία να ερευνήσει το περιστατικό κοινοποιώντας την στον διευθυντή κτηνιατρικών υπηρεσιών καθώς και στον τομέα υγείας και ευημερίας των ζώων.

Διαβάστε την επιστολή

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα, το οποίο είδε το φως της δημοσιότητας σήμερα, 5 Απριλίου 2019, από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προτρέπουμε την αστυνομία Λεμεσού, ως ο αρμόδιος φορέας για απονομή δικαιοσύνης, όπως προβείτε σε όλες τις απαραίτητες έρευνες και ενέργειες για εντοπισμό του δράστη.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα αλλά και τις φωτογραφίες-ντοκουμέντα, το έγκλημα έλαβε χώρα πλησίον του φράγματος του Κούρρη και υπάρχουν τεκμήρια, τα οποία μπορούν με τις κατάλληλες έρευνες, να χρησιμοποιηθούν για ανεύρεση δακτυλικών αποτυπωμάτων. Επισυνάπτονται ηλεκτρονικά, οι σχετικές φωτογραφίες. (επισυναπτόμενα 1-3)

Ο Περί Ευημερίας των ζώων νόμος 46(Ι)94, αναφέρει μεταξύ άλλων τα ακόλουθα, τα οποία και παραθέτουμε για ευκολότερη αναφορά.

(2) Ειδικότερα απαγορεύεται—

(α) Η με οποιοδήποτε τρόπο περιαγωγή ζώου σε κατάσταση επέλευσης φρικτού θανάτου*

(στ) η απελευθέρωση ή εγκατάλειψη ζώου του οποίου η επιβίωση εξαρτάται από την ανθρώπινη φροντίδα με σκοπό την απαλλαγή από αυτό*

Αναμένουμε από την αστυνομία, να πράξει τα δέοντα για τον εντοπισμό και την παραδειγματική τιμωρία του/των δράστη/ών, με την οποία ευελπιστούμε να αποτραπούν παρόμοια εγκλήματα σε βάρος των ζώων, από τον οποιονδήποτε, σε μελλοντικό χρόνο.

Δηλώνουμε πρόθυμοι να βοηθήσουμε σε οτιδήποτε χρειαστεί.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X