ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 news

Θεατές στο θρίλερ του «Ορέστη» (Pic)

Αποτελέσματα στις έρευνες για τις 30 του «Ορέστη»

Θα μπορούσε να είναι σενάριο μιας ευφάνταστης ταινίας τρόμου δεν είναι όμως παρά η σκληρή πραγματικότητα που ζούμε εδώ και ένα μήνα.

Το θρίλερ του «Ορέστη» φαντάζει να μην έχει τέλος...

Άκαρπες οι έρευνες

Εντατικές ήταν οι έρευνες την Τετάρτη (15/5) στην «Κόκκινη λίμνη» στο Μιτσερό χωρίς όμως κανένα αποτέλεσμα για εντοπισμό της τρίτης βαλίτσας με τη σορό γυναίκας θύματος του 35χρονου καθ’ ομολογία κατά συρροή δολοφόνου.

Οι έρευνες επικεντρώθηκαν στο σημείο, όπου την Τρίτη εντοπίστηκε τσιμεντομπλόκ, το οποίο είναι απόλυτα συνδεδεμένο με μια από τις τρεις βαλίτσες, κάτι που είχε αναπτερώσει το ηθικό και την ελπίδα των μελών που συμμετέχουν στις έρευνες για να συνεχίσουν τις προσπάθειες τους μέχρι τον εντοπισμό της τρίτης βαλίτσας.

Με συνδρομή δύτη διεξάχθηκαν οι σαρωτικές έρευνες αλλά και με την βοήθεια της ρομποτικής κάμερας μία διαδικασία η οποία με βάση τις πληροφορίες θα συνεχιστεί και κατά τις έρευνες της Πέμπτης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, χαράσσονται και χωρίζονται περιοχές, οι οποίες ελέγχονται με την συνδρομή κάμερας αλλά καλύπτονται και από δύτη.

Τα εμπόδια

Το έργο των μελών που επιχειρούν στην Κόκκινη Λίμνη δεν βοηθούν τα διάφορα αντικείμενα που βρίσκονται πεταμένα μέσα στην Λίμνη. Το απόγευμα της Τετάρτης σε τρίτη κατάδυση δύτη εντοπίστηκαν πλαστικά κομμάτια τα οποία δεν συνδέονται με την υπόθεση.

Το πρωί της Πέμπτης οι δύτες θα ελέγξουν τα σημεία που σηματοδοτήθηκαν κατά διάρκεια των ερευνών της Τετάρτης.

Καμιά εξαφάνιση από τις 30 του «Ορέστη»

Δεν υπάρχει εξαφάνιση γυναίκας μεταξύ των 30 γυναικών με τις οποίες συνομιλούσε ο 35χρονος που κρατείται μετά την παραδοχή ότι σκότωσε πέντε γυναίκες και δύο κοριτσάκια, είπε ενώπιον των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών Νομικών και Ανθρωπίνων δικαιωμάτων ο Αρχηγός Αστυνομίας, Κύπρος Μιχαηλίδης.

Περαιτέρω ο Αρχηγός Αστυνομίας ανέφερε πως, με τα μέχρι στιγμής δεδομένα από την πορεία των ερευνών και ανακρίσεων, δεν υπάρχουν εύλογες υποψίες ότι ο 35χρονος εμπλέκεται σε άλλες υποθέσεις δολοφονιών.

Δύσκολα τα πράγματα στον Ξυλιάτο

Πιο δύσκολα φαίνεται να είναι τα πράγματα σε ό,τι αφορά την Λίμνη Μεμί στην περιοχή του Ξυλιάτου καθώς, όπως τόνισε ο κ. Τράγκολας «δεν αναζητούμε πλέον βαλίτσα αλλά σορό. Αυτή είναι η μεγαλύτερη μας ανησυχία αλλά οι εικόνες που έδωσε το σόναρ είναι πολύ ξεκάθαρες. Υπάρχουν στόχοι τους οποίους έχουμε παραλάβει σε σκληρό δίσκο, έχουμε τους τοπογράφους του τμήματος χωρομετρίας και με αυτούς θα τοποθετηθούν οι στόχοι για έρευνες».

«Υπάρχει δουλειά, και υπομονή και επιμονή. Αν είναι να ακούω το τι λέει ο ένας και τι λέει ο άλλος θα τα παρατούσαμε. Εμείς ακολουθούμε οδηγίες από την Αστυνομία. Εμείς έχουμε οδηγίες και θα φτάσουμε μέχρι τα όρια που να πούμε δεν μπορούμε για αυτούς και αυτούς τους λόγους», κατέληξε.

«Περνώντας δύσκολες στιγμές με την οικογένειά μου...»

Ο Ιωνάς Νικολάου μετρά μέρες στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, καθώς η πολύκροτη υπόθεση των δολοφονιών του «Ορέστη» τον οδήγησε σε παραίτηση, την οποία ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έκανε αποδεκτή.


Η πρώτη συνέντευξη Ιωνά μετά την παραίτηση (Vid)


Ο κ. Νικολάου παραχώρησε την πρώτη του συνέντευξη στην ΕΡΤ και στον Σπύρο Χαριτάτο, μερικές ημέρες μετά την παραίτησή του, περιγράφοντας το πώς ο ίδιος βιώσε το δράμα. Συγκεκριμένα, εξέφρασε τον συγκλονισμό, με τον οποίο παρακολουθούσε την υπόθεση να εκτυλίσσεται και «περνώντας δύσκολες στιγμές με την οικογένειά μου», όπως ήταν οι ακριβείς του λέξεις.

«Φωνή λαού, οργή Θεού»

Μία παροιμία που ταιριάζει γάντι στην υπόθεση «Ορέστη» μιας και είναι από τις λίγες περιπτώσεις ή μάλλον από τις ελάχιστες που μια ολόκληρη κοινωνία απαιτεί τα ίδια πράγματα: Πλήρη εξιχνίαση, απαντήσεις, δικαιοσύνη, τιμωρία.

 

 

 

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X