ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Κόκκινη Λίμνη»: Άκαρπες οι έρευνες - Οι Ισραηλινοί και τα επόμενα βήματα (Pic)

Επίσκεψη και στις δύο λίμνες

Οι δύο Ισραηλινοί επικεφαλής ομάδας, η οποία αναμένεται να συνδράμει στις έρευνες για εντοπισμό δύο θυμάτων του 35χρονου καθ’ ομολογία κατά συρροή δολοφόνου αλλοδαπών γυναικών και ανήλικων κοριτσιών, ενημερώθηκαν σήμερα από τον συντονιστή των ερευνών, Διευθυντή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μάρκο Τράγκολα, καθώς και από τον υπεύθυνο της ιδιωτικής εταιρείας Brasal Marine Services Cy, για τις μέχρι στιγμής ενέργειες και σχεδιασμούς τόσο στην «Κόκκινη Λίμνη», στο Μιτσερό όσο και στη Λίμνη Μεμί, στο Ξυλιάτο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο Ισραηλινοί μετά την ενημέρωση της οποίας έτυχαν και την επίσκεψή τους στις δύο λίμνες, θα προχωρήσουν σε εκτίμηση κινδύνου, προτού απαντήσουν με ποιον τρόπο θα εμπλακούν στις έρευνες.

Σε δηλώσεις του το πρωί στην εκπομπή «Πρωινό Δρομολόγιο» του Τρίτου Προγράμματος του ραδιοφώνου του ΡΙΚ, επεσήμανε πως η συνάντηση αυτή έγινε για «ενημέρωση, ανταλλαγή απόψεων και συντονισμό για το πώς συνεχίζεται το έργο των ερευνών στις δυο λίμνες».

Όπως εξήγησε ο κ. Τράγκολας, «πρόκειται για δύο επικεφαλής και σκοπός τους είναι να αξιολογήσουν και οι ίδιοι, πέραν των δεδομένων που έχουμε στείλει μέσω email, τον βαθμό δυσκολίας και επικινδυνότητας. Όπως μας έχουν αναφέρει, διαθέτουν τον κατάλληλο εξοπλισμό και μια ρομποτική κάμερα στρατιωτικού τύπου, η οποία μπορεί να έχει καλύτερα αποτελέσματα, κάτι που θα διαφανεί τις επόμενες μέρες».

Άκαρπες οι έρευνες εν αναμονή απάντησης Ισραήλ για τρόπο συνδρομής στις έρευνες

Κατά τη σημερινή μέρα συνεχίστηκαν οι έρευνες στην «Κόκκινη Λίμνη», στο Μιτσερό, με δύο καταδύσεις σε συγκεκριμένο σημείο με τη συμβολή δύτη με σκάφανδρο. Κατά την πρώτη κατάδυση ανασύρθηκαν διάφορα αντικείμενα, τα οποία, ωστόσο, δεν είχαν σχέση με την υπόθεση.

Στη Λίμνη Μεμί, στο Ξυλιάτο, έγινε έλεγχος διαφόρων στόχων, χωρίς να προκύψει οτιδήποτε.

Οι έρευνες συνεχίζονται αύριο, σε αναμονή και της απάντησης από το Ισραήλ, για τον τρόπο με τον οποίο θα συνδράμει στις έρευνες.

 

Πηγή: Η Καθημερινή, 24News

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X