ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κοινοτάρχης Σίμου: Τεράστια η περιβαλλοντική καταστροφή στην περιοχή

Τι δήλωσε

ΚΥΠΕ

Στις προσπάθειες που καταβάλλονται για την μεγάλη διαστάσεων πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι δίπλα από την κοινότητα της Σίμου αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Κ.Σ. Σίμου Ανδρέας Παπαγαπίου χαρακτηρίζοντας τεράστια την περιβαλλοντική καταστροφή.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κύπρου Ανδρέα Κεττή μετά από αξιολόγηση από την Πυροσβεστική η Αστυνομία σε συνεργασία με την Πολιτική Άμυνα θα προβούν σε προληπτική εκκένωση του χωριού Δρυνιά.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Παπαγαπίου είπε πως η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 11:50 έχει επηρεάσει τις περιοχές των κοινοτήτων Σίμου, νοτιοδυτικά της Γιόλου και έξω από τις κατοικίες της Δρύμου ωστόσο ανακόπηκε χωρίς να προκαλέσει ζημιές σε σπίτια, όπως είπε.

Ο κ.Παπαγαπίου σημείωσε πως το έργο της κατάσβεσης έχει καταστεί πάρα πολύ δύσκολο λόγω του δύσβατου της περιοχής, αναφέροντας ενδεικτικά πως η περιοχή προς τα νότια της Σίμου είναι μη καλλιεργήσιμη περιοχή.

Επιπρόσθετα, συνέχισε, τα γεωργικά τρακτέρ της Σίμου δεν μπορούσαν να εργαστούν σε όλες τις περιοχές που εκδηλώθηκε η φωτιά και ο δρόμος είναι απροσπέλαστος με αποτέλεσμα πολλά πυροσβεστικά οχήματα να μην μπορούν να πλησιάσουν.

Ο κοινοτάρχης της Σίμου είπε πως τόσο ο ίδιος όσο και κάτοικοι της περιοχής καθοδηγούσαν τα μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κύπρου αλλά η περιοχή είναι είναι δύσβατη γεμάτη θάμνους.

Σε σχετική ερώτηση απάντησε πως η περιοχή έχει καεί στο παρελθόν αλλά περίπου πριν 15 χρόνια. Η περιοχή είπε έχει πολλά δέντρα και χαρακτηρίζεται πυκνή περιοχή ενώ η φωτιά κατέκαψε πέρα από την ξηρή βλάστηση, αμυγδαλιές και άλλα. Χαρακτήρισε τεράστια την περιβαλλοντική καταστροφή.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X