ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κιζουρίδης: Ο Χριστοδούλου με χρησιμοποίησε για το 1.000.000 ευρώ

Η κατάθεση του ως μάρτυρας κατηγορίας

"Μετά από όσα μου ανέφερε ο Ανδρέας Βγενόπουλος και εκ των υστέρων αντιλήφθηκα ότι ο Χριστόδουλος Χριστοδούλου με χρησιμοποίησε για να νομιμοποιήσει το €1 εκ που έλαβε από τον Ανδρέα Βγενόπουλο μέσω της Focus", υποστήριξε σήμερα ο μέχρι πρότινος κατηγορούμενος στην υπόθεση της Focus, Ανδρέας Κιζουρίδη, καταθέτοντας ως μάρτυρας κατηγορίας στην υπόθεση.

Το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας με ενδιάμεση απόφαση του απέρριψε σήμερα τις ενστάσεις της υπεράσπισης, κάνοντας αποδεκτό το μεγαλύτερο μέρος της γραπτής κατάθεσης που έδωσε στους ανακριτές της υπόθεσης ο κ. Κιζουρίδης στις 16/3/2019 και επιτρέποντας του να καταθέσει ως μάρτυρας κατηγορίας στην υπόθεση.

Υπενθυμίζεται ότι ο Γενικός Εισαγγελέας αποφάσισε στις 19/3/2019 να διακόψει τη ποινική δίωξη εναντίον του κ. Κιζουρίδη και να τον καλέσει να καταθέσει στο δικαστήριο ως μάρτυρας κατηγορίας, στη βάση γραπτής κατάθεσης που έδωσε στους ανακριτές της υπόθεσης στις 16/3/2019.

Η υπεράσπιση ήγειρε στις 20/3/2019 ένσταση προβάλλοντας τη θέση ότι η γραπτή δήλωση του κ. Κιζουρίδη περιέχει μη αποδεκτή μαρτυρία σε σχέση με δηλώσεις του αποβιώσαντα Ανδρέα Βγενόπουλου και πως η κατάθεση του ως μάρτυρα κατηγορίας θα συνιστά κατάχρηση της δικαστικής διαδικασίας.

Το Δικαστήριο υιοθέτησε τη θέση της Κατηγορούσας Αρχής όπως οι δηλώσεις Βγενόπουλου προς τον Ανδρέα Κιζουρίδη κατατεθούν όχι ως «εξ ακοής» μαρτυρία, αλλά ως «πρωτογενής», υπό την έννοια ότι «η αποδεικτική τους περιορίζεται στην εκδήλωση του γεγονότος, ότι δηλαδή οι συγκεκριμένες δηλώσεις έλαβαν χώρα, χωρίς όμως να προσφέρονται για σκοπούς απόδειξης της αλήθειας του περιεχομένου τους».

Η εκδίκαση της υπόθεσης συνεχίζεται αυτή την ώρα με την αντεξέταση του κ. Κιζουρίδη από τους συνηγόρους υπεράσπισης των κατηγορουμένων.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X