ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κίτρινη προειδοποίηση για σήμερα - Πότε υποχωρεί ο καύσωνας

Διαβάστε την πρόγνωση του καιρού

Εποχική χαµηλή πίεση, ενώ η σχετικά θερµή αέρια µάζα, που επηρεάζει την περιοχή, αναµένεται να υποχωρήσει από αύριο.

Σήµερα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ τοπικά θα παρατηρούνται αυξηµένες νεφώσεις, κατά διαστήµατα. Νεφώσεις, όµως, που θα αναπτύσσονται το µεσηµέρι και νωρίς το απόγευµα, ενδέχεται να δώσουν µεµονωµένες βροχές ή καταιγίδα, στα ορεινά ή και το εσωτερικό. Οι άνεµοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως δυτικοί και το πρωί στα ανατολικά µέχρι νοτιοανατολικοί, ασθενείς και σταδιακά µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ, για να καταστούν το απόγευµα, στα νότια παράλια, ισχυροί µεχρί πολύ ισχυροί, 5 µε 6 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι το πρωί ήρεµη µέχρι λίγο ταραγµένη, στα ανατολικά και τα νότια, αλλά λίγο ταραγµένη στα υπόλοιπα παράλια, για να καταστεί το απόγευµα λίγο ταραγµένη και στα προσήνεµα µέχρι ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 40 βαθµούς στο εσωτερικό, στους 32 βαθµούς στα δυτικά παράλια, καθώς και στα ψηλότερα ορεινά και γύρω στους 35 βαθµούς στα υπόλοιπα παράλια.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Τοπικά αναµένεται να σχηµατιστεί αραιή οµίχλη και χαµηλή νέφωση. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς και αρχικά µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι, στα δυτικά και τοπικά στα βόρεια, λίγο ταραγµένη, ενώ στα υπόλοιπα παράλια θα καταστεί σταδιακά ήρεµη µέχρι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει γύρω στους 25 βαθµούς στο εσωτερικό και τα παράλια και γύρω στους 20 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Το Σάββατο και την Κυριακή ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά κατά διαστήµατα θα παρατηρούνται τοπικά αυξηµένες νεφώσεις. Νεφώσεις, όµως, που θα αναπτύσσονται, το µεσηµέρι και νωρίς το απόγευµα, αναµένεται να δώσουν µεµονωµένες βροχές και καταιγίδα, στα ορεινά ή και το εσωτερικό. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει µικρή πτώση το Σάββατο, για να κυµανθεί κοντά στις µέσες κλιµατολογικές τιµές, ενώ την Κυριακή δεν αναµένεται να σηµειώσει αξιόλογη µεταβολή.

Τη ∆ευτέρα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ, κατά διαστήµατα θα παρατηρούνται τοπικά αυξηµένες νεφώσεις. Η θερµοκρασία δεν αναµένεται να σηµειώσει αξιόλογη µεταβολή.

Κίτρινη προειδοποίηση για εξαιρετικά ψηλές θερμοκρασίες με ισχύ από την Πέμπτη (02/08) τις 21:00 ως την Παρασκευή στις 17:00 εξέδωσε το Τμήμα Μετεωρολογίας. Στην προειδοποίηση αναφέρεται ότι η ελάχιστη θερμοκρασία στο εσωτερικό και στα νότια παράλια αναμένεται να πέσει στους 27 βαθμούς και η μέγιστη στο εσωτερικό αναμένεται να ανέλθει στους 40 βαθμούς και στα ορεινά στους 32 βαθμούς.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X