ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κίτρινη Προειδοποίηση: Έκκληση από την Μετεωρολογική Υπηρεσία

Χιονόπτωση, παγετός και ομίχλη στο Τρόοδος

Κίτρινη προειδοποίηση για ισχυρές καταιγίδες, με ισχύ από τις 6 το πρωί σήμερα, μέχρι και τις 6 το απόγευμα, εξέδωσε το Τμήμα Μετεωρολογίας, στην περιοχή Τρόοδους σημειώνεται χιονόπτωση και επικρατεί ομίχλη και παγετός, ενώ η Αστυνομία ενημερώνει για κλειστούς δρόμους και απευθύνει προειδοποιήσεις στο κοινό.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Τμήματος Μετεωρολογίας, ισχυρές καταιγίδες πιθανό να επηρεάσουν τοπικά την περιοχή και η ένταση της βροχής δυνατό να ξεπεράσει τα 35 χιλιοστόμετρα ανά ώρα.


Αναβλήθηκε η παιδική καρναβαλίστικη παρέλαση στην Λεμεσό


Το Τμήμα Μετεωρολογίας καλεί το κοινό να είναι ενήμερο για την εκδήλωση καταιγίδων, να πάρει επιπλέον μέτρα σε εκτεθειμένες περιοχές, όπως βουνά, δάση και πεδιάδες. Προειδοποιεί, παράλληλα, ότι είναι δυνατόν να δημιουργηθούν προβλήματα σε εξωτερικές δραστηριότητες.

Προειδοποιήσεις και από την Αστυνομία

Στο μεταξύ, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση της Αστυνομίας για την κατάσταση στο οδικό δίκτυο, στην επαρχία Λεμεσού, οι δρόμοι Καρβουνά - Τροόδους, Πλατρών - Τροόδους και Προδρόμου - Τροόδους, είναι ανοικτοί μόνο για οχήματα με κίνηση στους τέσσερις τροχούς ή εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Στην περιοχή σημειώνεται χιονόπτωση, ενώ επικρατεί ομίχλη και παγετός.


Ποιες τροχαίες παρανομίες θα καταγγέλλονται από αύριο


Στην επαρχία Πάφου, λόγω υπερχείλισης ποταμών, κατολισθήσεων και υποχώρησης του οδοστρώματος, παραμένουν κλειστοί για την τροχαία κίνηση οι ακόλουθοι δρόμοι: Αγίου Νικολάου - Πέρα Βάσας, στο γεφύρι Τζιελεφού, Κελοκεδάρων - Αμαργέτης - Νατάς, στο γεφύρι Ζιριπιλλή, Σαλαμιούς – Γαλαταριάς, στο γεφύρι Παναγίας του Σίντι, Αγίου Νικολάου – Μαντριών, Δρόμος Αγίου Δημητριανού προς Κρήτου Μαρόττου.

Η Αστυνομία προτρέπει τους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να οδηγούν με χαμηλές ταχύτητες και να τηρούν τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας προς αποφυγή τροχαίων συγκρούσεων.

Καλεί, τέλος, το κοινό, πριν από κάθε μετακίνησή του, να ενημερώνεται για την κατάσταση του οδικού δικτύου, από την κατηγορία «Οδικό δίκτυο», στο Application της Αστυνομίας Κύπρου και την ενημερωτική σελίδα www.cypruspolicenews.com, καθώς και τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης της Αστυνομίας.

Αναλυτικά το δελτίο καιρού

Χαμηλή πίεση και ασταθής αέρια μάζα θα επηρεάζουν την περιοχή, μέχρι την Τρίτη.

Το απόγευμα ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Τοπικά τα φαινόμενα δυνατό να είναι έντονα ή και παρατεταμένα. Στα ψηλότερα ορεινά ενδέχεται να πέσει χιόνι ή χιονόνερο, ενώ σε περιοχή καταιγίδας πιθανό να πέσει και χαλάζι. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 3 με 4 μποφόρ και παροδικά στα προσήνεμα, μέχρι ισχυροί 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη.

Απόψε ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος με μεμονωμένες βροχές ή και καταιγίδα, κυρίως στα παράλια. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 3 με 4 μποφόρ και η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 6 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 9 στα παράλια και στον 1 βαθμό στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά θα σχηματιστεί παγετός.


Ποιες τροχαίες παρανομίες θα καταγγέλλονται από αύριο


Αύριο ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως μετά το μεσημέρι. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους δυνατό να πέσει χιόνι ή χιονόνερο. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 3 με 4 μποφόρ και η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 16 βαθμούς στο εσωτερικό και στα παράλια και στους 5 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Τρίτη, παροδικά αυξημένες νεφώσεις αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές χωρίς να αποκλείεται καταιγίδα, κυρίως μετά το μεσημέρι. Στα ψηλότερα ορεινά δυνατό να πέσει χιόνι ή χιονόνερο.

Την Τετάρτη και την Πέμπτη θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά μικρή άνοδο κατά το τριήμερο, για να κυμανθεί κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Το ύψος του χιονιού στην Πλατεία Τροόδους, κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου, ήταν 54 εκατοστά.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση