ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κίνδυνος για μαθητές και εκπαιδευτικούς το Παγκύπριο Γυμνάσιο (Pic)

Το ιστορικό σχολείο της Λευκωσίας, έρμαιο του χρόνου

Το ιστορικότερο σχολείο της Κύπρου, το Παγκύπριο Γυμνάσιο στην Λευκωσία, παραπαίει, καθώς τα σημάδια του χρόνου σε διάφορα μέρη του κτίσματος, είναι πέρα από εμφανή.


Στημένο το παιχνίδι για το χαλλούμι;


«Το θέαμα δεν τιμά κανέναν», όπως αναφέρει ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ, σε σχόλιό του, που συνοδεύει τις φωτογραφίες που κοινοποίησε ο ίδιος, μετά την επίσκεψή του στο σχολείο, την Παρασκευή.

Ακολούθως, στο σχόλιό του, ο κ. Σωκράτους τονίζει ότι «τα θέματα Ασφάλειας και Υγείας, μαθητών και εκπαιδευτικών, πρέπει να είναι μεταξύ των προτεραιοτήτων του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού. Αυτά θέσαμε σήμερα στην Επιτροπή Ασφάλειας και Υγείας του ΥΠΠ».

Στις φωτογραφίες φαίνονται καθαρά διάφορα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σημεία του κτιρίου, που καθημερινά φιλοξενεί μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Τοίχοι και ταβάνια γεμάτα υγρασία και μούχλα, σπασμένοι σοβάδες και υγρασία σε σημεία όπου υπάρχουν πρίζες, ακόμα και πίνακας διδασκαλίας πάνω σε τρίποδα.

Πρόσφατα κατέρρευσε ψευδοροφή νηπιαγωγείου

Μόνο προβληματισμό μπορεί να προκαλέσει η είδηση της κατάρρευσης μέρος της οροφής στην εσωτερική είσοδο του Δημόσιου Νηπιαγωγείου Αποστόλου Βαρνάβα στον Στρόβολο. Ευτυχώς το περιστατικό έγινε νύχτα, που το σχολείο ήταν άδειο και γλιτώσαμε τα χειρότερα.


Aν η οροφή του νηπιαγωγείου κατέρρεε την μέρα; (pics)


Ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔ Φύλιος Φυλακτού εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για το συμβάν και έκανε λόγο για κακοτεχνίες, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για ένα σχετικά νέο κτίριο, που εγκαινιάστηκε πριν από έξι χρόνια.

Μιλώντας στο ΚΥΠΕ είπε ότι εκτός από την κατάρρευση, το κτήριο πλημμύρισε.

Ευτυχώς, είπε ο κ. Φυλακτού, επειδή ήταν βράδυ δεν υπήρχε κανείς στο νηπιαγωγείο, γιατί διαφορετικά δεν αποκλείεται να σημειώνονταν τραυματισμοί.

"Εμάς μας ανησυχεί αυτό και για αυτό η ΠΟΕΔ ζήτησε επανειλημμένα να γίνουν έλεγχοι και να εκδοθούν πιστοποιητικά ασφάλειας των σχολικών κτιρίων" ανέφερε ο κ. Φυλακτού και είπε ότι και πριν ένα μήνα σημειώθηκε παρόμοιο περιστατικό σε άλλη σχολική μονάδα την ώρα μάλιστα λειτουργίας του σχολείου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X