ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κύπρος: Κίνδυνος για παιδιά από τυχερές σακούλες!

Έλεγχος στις τυχερές σακούλες από την Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή

Εκστρατεία ελέγχου στις τυχερές σακούλες που περιέχουν παιγνίδια διεξάγει η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή σημειώνοντας ότι «η παρουσία μικρών ή και διασπώμενων αντικειμένων στα παιχνίδια που υπάρχουν εντός των παιδικών τυχερών σακούλων, καθώς και το υλικό κατασκευής τους, αποτελεί σοβαρό κίνδυνο για τα παιδιά, αφού αυτά δυνατόν να προκαλέσουν σοβαρούς τραυματισμούς, ακόμη και θανάτους».

Λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη τους κινδύνους αυτούς, και λόγω του ότι στην αγορά διατίθεται πλήθος παιδικών τυχερών σακούλων, η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, "θα πραγματοποιήσει εκστρατεία κατά την περίοδο 17 - 21 Μαΐου 2021 και αναμένεται ότι θα ελεγχθούν πέραν των 150 σημείων Παγκύπρια με σκοπό τον εντοπισμό και απόσυρση επικίνδυνων παιδικών τυχερών σακούλων καθώς επίσης ενημέρωση των οικονομικών φορέων".

Τέλος, η Υπηρεσία θα συνεχίσει να ενημερώνει τους καταναλωτές με στόχο την αποτελεσματικότερη προστασία της υγείας και της ασφάλειάς τους. Στο πλαίσιο της εκστρατείας, είναι διαθέσιμο στην ιστοσελίδα της Υπηρεσίας (www.consumer.gov.cy) το ενημερωτικό έντυπο με τίτλο «Κίνδυνοι από μικρά αντικείμενα», το οποίο προσφέρει καθοδήγηση για το πως οι γονείς μπορούν να ελέγχουν τα μικρά αντικείμενα που βρίσκονται στο περιβάλλον των παιδιών μέχρι τριών ετών ώστε να τα κρατήσουν μακριά τους.
Περισσότερες πληροφορίες τόσο για τους καταναλωτές όσο και για τους οικονομικούς φορείς, μπορούν να λαμβάνονται στα πιο κάτω τηλέφωνα:

Κεντρικά Γραφεία Λευκωσίας 22200926

Επαρχιακό Γραφείο Λεμεσού 25819150

Επαρχιακό Γραφείο Λάρνακας/Αμμοχώστου 24816160

Επαρχιακό Γραφείο Πάφου 26804613

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X