ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

ΚΕΒΕ: Σε άρση της απεργίας και διάλογο καλεί τις συντεχνίες στο λιμάνι Λεμεσού

Σε ανακοίνωσή του το ΚΕΒΕ χαρακτηρίζει την απεργία «αυθαίρετη και ζημιογόνα για την οικονομία»

ΚΥΠΕ

Το ΚΕΒΕ καλεί τις συντεχνίες στο λιμάνι Λεμεσού να άρουν τα απεργιακά μέτρα και να προσέλθουν σε διάλογο υπό τη μεσολάβηση του Υπουργείου Εργασίας, επαναλαμβάνοντας την πάγια θέση του για την ανάγκη προώθησης νομοθετικής ρύθμισης των απεργιών στις ουσιώδεις υπηρεσίες.

Σε ανακοίνωσή του το ΚΕΒΕ χαρακτηρίζει την απεργία «αυθαίρετη και ζημιογόνα για την οικονομία».

«Ούτε το αιτιολογικό, ούτε ο τρόπος που γίνεται η απεργία είναι σύμφωνος με τον Κώδικα Βιομηχανικών Σχέσεων, ενώ το εμπόριο και γενικά η οικονομία για άλλη μια φορά τίθενται σε ομηρία από ετσιθελικές νοοτροπίες», αναφέρει, προσθέτοντας ότι «τα πιο πάνω αποδεικνύονται και από την ανακοίνωση του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων που τονίζει ότι τα μέτρα που λήφθηκαν από τις Συντεχνίες είναι “εκτός των καθορισμένων διαδικασιών του Κώδικα Βιομηχανικών Σχέσεων”. Ακόμα το Υπουργείο, προσθέτει ότι για τη διαφορά στο λιμάνι Λεμεσού δεν έχει κηρυχθεί αδιέξοδο».

Από την απεργία επηρεάζονται, μέχρι στιγμής, τρία πλοία γενικού φορτίου, και τίθενται σε κίνδυνο αρκετά ευπαθή προϊόντα προς εξαγωγή, ενώ αν συνεχιστεί θα επηρεάσει και άλλες υπηρεσίες του λιμανιού Λεμεσού, προσθέτει.

Το ΚΕΒΕ καλεί τις Συντεχνίες «να άρουν άμεσα τα απεργιακά μέτρα και να προσέλθουν σε διάλογο υπό τη μεσολάβηση του Υπουργείου Εργασίας, όπως προνοεί ο Κώδικας Βιομηχανικών Σχέσεων».

Επαναλαμβάνει επίσης «για πολλοστή φορά την πάγια θέση του για την ανάγκη προώθησης νομοθετικής ρύθμισης των απεργιών στις ουσιώδεις υπηρεσίες, θέση που εκ των πραγμάτων αποδεικνύεται απόλυτα επιβεβλημένη ώστε να σταματήσουν αυτά τα φαινόμενα που παραλύουν την οικονομία».

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X